0 oy
667 göst.
Doğum kategorisinde (231 puan)
Epidural normal dogu. Hakkiñda bilgisi olan tucrube sahibi olan.var mı 30 hafta 4 gunluk hamileyim dogumdan korkuyorm zaman hızlı geciyo
Gebelik haftası 30+4

6 Cevap

0 oy
(39 puan)
Bende 34+2 yim bekleyeyim şurda
-Reklam-
0 oy
(69 puan)
Canım benim epidural sezeryandı ilk doğumum. Epidural hakkında bilgi vereyim.belinden iğne yapılıyor. Herşeyi hissettim ama hiç acı yoktu. Ama normal doğumda sancıyla ıkınman gerekiyormuş,sancıyı hissetmeyince yeteri kadar ıkınamıyormuşsun.o yüzden pek tercih etmiyor doktorlar. Doğum başlayıncaya kadar da epidural anestezi uygulamıyorlarmış bu yüzden. Sen tabiki doktoruna da danışmalısın. 
(231 puan)
Sen de bel agrısı falan kaldı mı pekii oldu mu
(69 puan)
Epidural normal doğum istiyordum ben en başta. Doktorum karşı çıkıyordu epidurale.nitekim sezeryan nasib oldu sonunda. Ama genel anesteziye göre epidural çok daha rahat oldu. 2 saat içinde normal hayatıma geri döndüm. Kişiden kişiye değişebilir tabi,ben şanslıydım belki de.
(69 puan)
Ben de hiçbir ağrı olmadı. Göğüs ucu ağrısı dışında:) gebeliğim de doğumum da çok rahat geçti benim. Ama şu da var ki, daha öncesinde dört defa ameliyat geçirmiş biriydim. Genel anestezi ve atılma süreci vs tecrübeliyim baya. Ameliyatlarıma kıyasla doğumum çok rahattı.
0 oy
(1,964 puan)
Epidural anestezi ile sezeryan oldum ben . Doğumdan sonra sağ kaburgam ve sağ omzum çok ağrımıştı ağrı kesici de etki etmedi hemşire sıcak su torbası getirmişti anestezi den oluyor dedi. 1 gün sürdü o ağrı ertesi gün rahatladim.  Dogumdan sonra bacaklarım hissizdi bu garip geliyor insana tabı, önce ayak baş parmaklarim biraz gevşedi sonra aşağıdan yukarıya vücudum çözülmeye başladı.  Yalnız ayaklarım çok üşüdü kat kat çorap giymek durumunda kalmıştım 
0 oy
(99 puan)
Epidurelle normal dogum yaptm 15 gun oldu dogumdan sonra bol sivi tuketmen lazim bel agrisi olmamasi icin ama insanin o an cani daha tatli oldugu icin gozune grlmiyor sivi flan inanilmaz sekilde bel agrisi yasiyorum egildimmi kalkamiyrum sirt ustu yatamiyrm.. 

Bide epidurel normal dogumda acılmayi yavaslatiyomus sancilari hissetmedin icin ıkınamiyosun ama benim tam tersi oldu cok hizli acilmam oldu 2.5 satte dogum yaptm ve dogumum hizli oldugu icin bebegim zarar gordu 2 gun yogun bakimda kaldi cok sukur simdi iyiyiz tabi  ama epidurelde atilmasaydim hereldr o sancilara dayanamazdm 5 santimde bi doz atildim 7.8 santime kadar etkisi devam rtti  9 santimde 2.doz atildim en son ıkınamadigim icinde karnima bastirdilar oyle dogumum oldu yine olsa yine normal yaparim ne kdar sancisi bel agrisida olsa
0 oy
(158 puan)
Bende epidural normal doğum yaptım. Acılmam tamamlanınca belden taktılar. Ben istememiştim ama doktor çok tedirgin olduğumu kendimi kastigim için gerekli olduğunu söyledi. Neyse taktılar ama benim sancılarımın şiddetinde bir azalma veya uyuşma hissetmedim. (İllaki olmuştur da ben anlamadım sanırım) Aynı şancı devam etti. Doğumdan sonra da 2 gün ağrı hissettim belde. Sonradan azaldı gitti. Eğilip doğruluyordum sıkıntı yoktu  bende.Rabbim sana sağlıklı, hayırlı, kolay bir doğum nasip etsin. Sağlıcakla yavrunu kucağına almayı nasip etsin.
0 oy
(890 puan)
Benm 2.dogumum olcak bende kararszm senn gibi bu sefer epidural alsam mi daha mi rahat olur diye ama duruma gore karar vermeyi duaunuyorm .. ilk kzm gec dogdu ve sancm gelmedi suni sancı alsm aclma.hzlansn diye igne oldm derken baya bi ilac yuklemesi oldu bu sancılar ilaclar atilana kdrda bi hafta kdr bende de bel agrisi oldu bebekte buyudugu icin brz daha zor oldu dogum .. ama.epiduralin yaplma zamani duzgn yaplmasi cok onemli oyuzdn kararsz kalyorm dogru aclma.zamani verlmesi dogumn sonnda sanciyi siddeli hissetmeme ama sancınn geldgni anlama ıkınka icin cok onemli ..bir yanm en fazla 2 saat dayanrsn diyo bir yanm nedn zorlanasn :)

İlgili bir soru bulunamadı

651,142 soru

3,427,795 cevap

4,260,373 yorum

184,036 üye

...