0 oy
284 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (161 puan)
Merhaba anneler şeker yüklemesi için 24. Haftami bekliyorum,nasıl bir şey ne yapiyoar,zararlı mı herhangi bir sorumluluğu var mi
Gebelik haftası 21+4

6 Cevap

0 oy
(1,404 puan)
Gerekliyse yaptir ben mecbur yaptiramayacagim nefroloji onay vermedi. Onun yerine diyet uyguluyorum sekeri kestim. Meyve olarak sadece mandalina yiyorum.
-Reklam-
0 oy
(1,045 puan)
Gebelik şekeri varsa ve yaptirmadiginiz için önlem alamayıp bilemezseniz hem size hem bebeğe büyük sıkıntılar verir. Suyu artar kilosu çok olur kilo çok olur derken sağlıklı bir kilo değil obez gibi yani çok çok fazla olur erken doğum olur bebekte ileri dönemde şeker hastalığı riski olur vsvs bir sürü sıkıntı olabilir. Zararlı bir şey olsa doktorlar yaptırmaz zaten kar zarar hesabı bir seferlik şekerli su içip kalan zamanı önlem alarak geçirmek var bir de o su için zararlı deyip ileride bu tehlikeleri yaşamak var. 
(1,045 puan)
Nasıl olduğunu da şöyle anlatayım her sağlık merkezi bunu farkı şekilde yapar. Gece bir şey yemeyi içmeyi keseceksin sabah mümkün olan en erken saate randevunu alacaksın önce aç karnına kan alacaklar glikoz ölçülecek daha sonra sana şekerli bir içecek verilir bu bazen meyvesuyu bazen şekerli su olur artık nasıl verirerse... bazen o suyu senin almanı isterler eczanelerde falan satılır. Sen kan verdikten sonra o suyu içeceksin ve zaman tutmaya başlayacaksın tam 1 saat sonra kan alınır ve 1 saat sonra tekrar kan alınır. Genelde böyle yapıyorlar lakin her merkez farkı yapar ya bazıları bir kere aç karnına kan alır bir kere de şu içtikten 1 saat sonra kan alır o kadar. Bazı merkezler de aç karnına bile kan almaz sen aç gidersin sana suyu verirler 1 saat sonra kanı alırlar tamam bu kadar. Yani her yer farklı yapıyor bu işi. Ortak olan tek şey normal kan almak işte :)
0 oy
(571 puan)
2 dilim baklava yani ya da 1 dilim yaş pasta o şekerli su denilen şey. Sanki hiç yemiyoruz bunları. Yaptırın ki ileride pişman olmayın. Bebeği kaybetmek, ölmek bile var işin ucunda. 
0 oy
(5,600 puan)
Hayır değil tabiki. Aç Ken kan alıyorlar eğer 50 Lil şeker taraması ise bildigjn kutu kola boyutunda elmalı gazoz gibi oturarak içiyorsun yavaş yavaş sonra hiç ayağa kalkmadan bişi yemeden 1 saat bekliyorsun gelip kan aliyorlar bitti bu kdr. Eğer gebelik şekerin var ise ona göre diyet vs yapılıyor. Bebeğin kilo alımı ilerdeyse böylede anlisiliyor. Erken tanı herzaman iyidir
0 oy
(187 puan)
Mrblar 29+3 üm . Postunu görünce yazmak istedim.  Daha bugün şeker yüklemesi yaptırdım. Bende senin gibi ikilemde idim. Ve ıyi ki yaptirmisim gebelik şekeri cıktı malesef.  Onun için doktorunuz ne öneriyorsa yaptırın derim. 
0 oy
(55 puan)
Vallah ben ilk oğlumda yaptırdım ama canan karatay önermiyor ve onun gibi bir kaç doktorda bilemiyorum 2. Hamileliğim yaptırır miyim yaptırmazmıyım

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 423 göst.
7 Eylül 2021 Hamilelikte Testler kategorisinde Aysesahann01 (16 puan) sordu
0 oy
10 cevap 362 göst.

651,073 soru

3,427,480 cevap

4,260,011 yorum

184,019 üye

...