0 oy
964 göst.
Doğum kategorisinde (62 puan)

Kızlar bende doğurdum :) kızım hatta beş günlük :) kısaca doğum hikayemi yaziyim.. normal doğumu bekliyordum ama sonuç sezeryan oldu.. ilk olarak suyum geldi ve bir saat içinde hastaneye gittik ben 41.haftami tam o gün tamamlamistim. O yüzden hemen hastaneye gittik. 1cm acilmam vardi ama sancılarım yoktu hemen suni sanci verdiler.oglen 4 de giris yaptigim hastanede gece ikiye kadar suni verdiler,tabi sürekli yürüyüş pilates topu zıplama. . Baktilar ki hala acilma yok. İkinci suni yi verdiler ben biraz dinlendikten sonra. Bunu hem daha agir verdiler hem daha kisa saat sürdü 5 , 6 saat falan.neyse öle böyle derken sabah oldu dedim artik halim kalmadi bayilcam hem uykusuzluk hem sancı.cok acilmam olmadı 3 de kaldi. Benim yan odamdaki kadina da suni verdiler sekiz saatte dogurdu... Dedim bende sorun var cocuk asagi inmiyor en sonunda öğleye dogru sezeryana aldılar spiral oldum yarim saatte kızımı kucagima aldim emzirdim zor oldu ama dünyaya geldi saglikla. Sezeryan sonrasi hiç bas agrim olmadi hemen kayisi şerpeti içtim ve belden aşağı uyuşuklugum bes saatte kendine geldi hic ayaga kalkamadim yaninizda eşiniz harici bir kişi daha olsun çünkü kizimin ne altini değiştirebildim ne de baska bisey.ilk günler sezeryan dikişleri zorladi beni ama hep yürüdüm hatta bana hic sezeryan olmuşa benzemiyorsun dediler.ve vitaminlerimi icmeye devam ettim enerji güç versin diye. Ve en son süt sorunu.. benim sütüm hemen geldi ama öle şarıl şaril değil.ve bebegim 4 kilo doğduğu icin doktor daha cok beslemen lazim doymaz dedi ve bir mama bir süt verdim ve sütümun daha cok artmasi için süt sagma makinesine bas vurdum ki iyiki de sagmişim hemen sütüm daha cok cogaldi basta kullanmam gerek yok diyordum ama kullaninca faydasini gördüm sizde hemen dogar dogmaz göğsünüzü sagmaya baslayin sütünüz hemen cogaliyo tabi yeme icmenizede bagli... Benim kizim dogum sonrasi zayiflamadi aksine kilo aldi sarilik olmasin diye devamli yedirdim.ucuncu gun 8 di sariligi daha sık yedirdim bir saatte iki saatte bir. beşinci gün gecti sarılığı hala sık bir sekilde yediriyorum benim tavsiyelerim bu kadar inşallah birilerine faydam olur :)

Gebelik haftası Dogdu :)

10 Cevap

0 oy
(6,097 puan)
Gözün aydın canım güzel günlerde büyüt bebeğini inşallah 
-Reklam-
0 oy
Senin epeyi zor geçmiş. Gözün aydın olsun Rabbim analı babalı büyütsün inşaallah:)
0 oy
(234 puan)
Gözün aydın canm Rabbim herkesi bir avazda kurtarsın
0 oy
(285 puan)

Hayırlı olsun Rabbim emzirmeyi de nasip etsin

Resûlûllah (S.A.V) Efendimiz :

Kadınlarınıza loğusa döne­minde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIR­BAŞLI olur. Çünkü hurma Hz. Meryemin loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem vali­demize Allah (C.C.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (C.C.) onu Meryeme ikram ederdi
buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir. 40 gün boyunca besmele ile TEK SAYIDA ve mümkünse aç karna..

[Yapılan araştırmalar sonucu, hurmanın antiseptik olduğu, lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğu, süt artırdığı, bebeği beslediği, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğu ifade ediliyor. Hurmada potasyum miktarı bol olduğu için bebeğin gelişmesini, gürbüzleşmesini, hasta olmamasını sağladığı ifade ediliyor. Hurmadaki potasyum oranı bebeğim beslensin diye akla ilk gelen çikita muzdan 2.5 kat daha fazladır. Hem hurmanın hazmı muzunki gibi zor da değildir. Ayrıca 2003te yapılan bir çalışmada hurmaların glisemi (kandaki şeker oranı) endeksinin düşük olduğunun tesbit edildiği belirtildi. Yani aslında gebelikte de çok rahat yenilebilir gebelik şekerine yol açmaz.]

(406 puan)
Her yere aynı yorumu yazıyorsunuz. Her başlığın altında aynı yorum amacınızı merak ettim
(285 puan)
Siz neden rahatsız oldunuz ben de bunu merak ettim
(406 puan)
Ne zamandır görüyorum. Sürekli aynı yazı. Benim doktorum hurmayı aksine yasakladı. Rahim kasılmalarını tetikliyor diye. Sizde sürekli bunu yazıyorsunuz. Her yerde aynı yazı .Nedenini merak ettim neden ısrarla bu yazı ?
(285 puan)
Vallahi o senin doktorunun cahilliği 5. haftamdan beri kullanıyorum olsaydı şimdiye çoktan bana olmuştu. Misvağın onca faydasına rağmen yasaklayan tavsiye etmeyen ama insan beynini mahveden florürlü diş macunlarını öneren onca diş hekimi var. Diploma sahibi olmak allame olmak anlamına gelmiyor malasef !
Ayrıca dikkat edersen DOGUM YAPANLARA (!) öneriyorum. Amacım ne mi ? İnsanlara faydalı olmak. Peygamber Efendimizin hadisini insanlara iletmek ulaştırmak.  Loğusalığında yersen çocuğun akıllı ve ağırbaşlı olacak bundan büyük müjde var mı ?  Peygamber Efendimiz söylüyorsa doğrudur !
Belki doğum yapan o kadın bu mesajımı daha önce okumamış olacak. Bu bilgiyi paylaştığım için onca dua aldım. Her yere yazıyorsam yazıyorum sana zararı ne işine gelmiyorsa uygulamazsin peygamber efendimizin müjdesinden mahrum kalırsın olur biter. Senin gibiler yüzünden paylaşmaktan vazgeçeceğimi mi düşünüyorsun ? Hadi bacım hadi..
(406 puan)
Hahahaha :) neyse başkasının mutluluğu altında sizinle tartışmıcam
(285 puan)
Baskasının mutluluğu altında insanlara hesap sormayı biliyorsun ama.. Haksızsan susman normal şaşırmadım ! Hahaha demekle üste çıkmış olmuyorsun. Hadi bacım başkasının mutluluğu altında bi cevap daha yazma bana ;)
0 oy
Ne güzel bir doğum hikayesi. Tabi doğduktan sonrası :)). Manuelmiydi canım süt sagma cihazin
0 oy
(1,253 puan)
Gözün aydın canım geçmiş olsun darısı bana inşallah 
0 oy
(16 puan)
Gözunaydın allah anali babali buyutsun insallah dogumun zor geçmiş kendim icin korktum valla
0 oy
(406 puan)
Allah size bağışlasın hafiflemişsinizdir artık sizden mutlusu yok . Bir ömür sağlıklı olur inş. :)
0 oy
(139 puan)
MasaAllah gözünüz aydın olsun insaAllah darısı tüm hamişlerin ve hamile kalmak isteyenlerin başına
0 oy
(235 puan)
Canim sagma makinasi hangi marka. Merqk ettim de. Gozun aydin canim. Allah im hepimize nasip etsin. İnşallah 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 164 göst.
0 oy
4 cevap 322 göst.
0 oy
4 cevap 465 göst.
30 Kasım 2019 Doğum kategorisinde Esengülizgi (5 puan) sordu

651,558 soru

3,429,463 cevap

4,262,042 yorum

184,153 üye

...