0 oy
437 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (108 puan)
düzenledi

İlk hamileliğim 8 haftalıkken kalp atışı olmadığı için kürtaj olmuştum.Aslında hiç belirti yaşamadım.Sadece az miktarda kahverengi akıntım gelmişti.Bende İnternete normal diye okuduğum için ve randevumda vardı acile gitmedim. şuan 9 haftalık hamileyim.Ama çok korkuyorum.Aynı şeyleri yaşamaktan.Kalp atışını duydum.kanamam veya kahverengi akıntım da yok.sorum ise hiçbir belirti yaşamadan başına kötü bir sey gelen var mı kızlar? Bir de ben korktuğum için öksürük, hapşırma, çok uzak olamayan tabak alma, uykudan kalkınca esneme vs. her seye korkar oldum. Siz ilk ayları nasıl atlattınız? Bir de steteskopla kalp atışı duymayı denediniz mi?


Gebelik haftası 9

4 Cevap

0 oy

Korkma. Dr bi sorin yok dediyse sokinti yapma.  Sadece yat dinlen ve agor kaldirma.

(108 puan)
Doktor sorun yok dedi hatta 1 ay sonra gelmemi söyledi. Ama işte ilk gebelik sıkıntı olunca korkuyorum. Aslında acile gidip dinlemek istiyorum.Yakınımdakilerde çok sık ultrasona girmek iyi olmaz diyorlar.
(178 puan)
İnsallah sag salim kucagina alirsin bebegini
 Benimde 8 hafta bitti yarin kalp atışlarini duycakmiyim diye düşunmeye başladim
-Reklam-
0 oy
(407 puan)

Öncelikle sağ sağlim kavuşun yavrunuza. 

Steteskopla duyamazsınız kalp atısıda kendide çok minik. Allahın izniyle birşey olmaz. Benim 10. Haftamdan 13. Haftama kadar kanamam oldu allaha şükür bebeğim benimlem dua edin strest yapmayın. Çok aıcak duşa girmeyin. Yukarılara ulaşmaya çalışmayın. Dinlenirken ayaklarınizın altına yastık koyun belinizden yukarda dursun. Kabızlık gibi bi problem var lavaboda kendinizi sıkmayın zorlamayın. Bol bol dinlenin. Rabbim korur yavrunuzu inşallah sağ saglim kavuşrsunuz az kalmış zaten tehlikeli dönemi atlatmaya. Inşallah sizde kendinizi üzüp stres yapmayın bebeğede yansır.

(108 puan)
Teşekkür ederim inşAllah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız.söylediğiniz şeylere dikkat ediyorum ama aklımda kötü senaryo kurmaktan da kurtulamıyorum kalp atışı var mı diye.15 gün kaldı kontrole zaman da geçmiyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Mübarek Ramazan ayının hürmetine
(407 puan)
Amin inşallah rabbim size bağışlar. Ama genelde bebeğe birşey olduğunda kanama kahverengi leke yada aşırı ağrı olabiliyor. Bu tür sorunlarda acile gidin. Allahım yavrunuzu inşallah size bağışlar.
(108 puan)
Amin Allah razı olsun.Size de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
0 oy

benim bundan önceki gebeliğimde 9 haftalikken düsük oldu hic bir belirti yoktu ilaçlarla düsuk yaptirildi fakat benimki kese dahi gelismedi kalp atisi hiç duyulmadi kisacasi kalp atislarini duyduysan sıkıntı yok demektir yok yere kendini strese sokma bol bol dua et mübarek ramazan ayindayiz bende dusukten sonra gebe kaldigimdan tipki senin gibi merak icinde hep bi sonraki randevuyu bekledim ilk 3 ay ama korkacak bisey yok Rabbim yeterki vermek istesin gerisi boş şimdi 24. haftadayiz cok şukur Rabbim hayirla kucağimiza almayi nasip etsin evlatlarimizi

(108 puan)
Yorumunuz için teşekkür ederim.İçimi rahatlattınız.Kalp atışını duyduk çok şükür ama insan tedirgin olmadan da edemiyor.MaşAllah az kalmış sizin de Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşAllah hepimize
0 oy
(3,293 puan)

Canım seni çok iyi anlıyorum, ben de aynı şeyleri yaşadım. 9 haftalikken kalbi durdu ve şimdi 18 haftaligim. İnsan kötü bişey yaşayınca hep tedirgin oluyor ama ınan Rabbim yardım ediyor.Sen bol bol tevekkül et , hiç yorma kendini iş yapma özellikle 3 ay çok dikkat ilişkiye girme, biyere uzanma, yürüyüş yapma. Güzel düşün, herşey iyi olacak :)

(108 puan)
Söylediklerinize dikkat etmeye çalışıyorum. Sağolun inşAllah her şey güzel olur. Mübarek Ramazan ayında dualarımızı kabul eder.Hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız. Düşüğünüzde bir belirti olmuş muydu?
belirti olmamıştı, içerde kanama olmuş ve kalbi durmuştu, doktora kontrol gittigimde belli olmuştu, kürtaj olmuştum. Ama yazdıklarıma dikkat etmemiştim ve bişey olmaz diye onemsemeyip yapmıştım.Bu hamileligimde kimseye kulak asmadim aman kendini ne sakiniyosun bukafar bişey olmaz diyenleri hiç umursamadim. Herşeye dikkat ettim, uzanıp bi bardak dahi almadım, hala da uyguluyorum.
(108 puan)
Aynen canım dikkat etmek gerekiyor. Bende dikkat etmemiştim.Allah yardımcımız olsun hepimizin.

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,889 göst.
0 oy
21 cevap 868 göst.

648,188 soru

3,416,561 cevap

4,247,121 yorum

183,213 üye

...