0 oy
279 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (431 puan)
düzenledi
Arkadaşlar bugun 24 haftalık olduk ama doktor sen bana son adet tarihinin başlangıcını yanlış mı söylüyorsun bebek 26 haftalık görünüyor dedi. 

Eger öyleyse bir şeker yüklemesi yapmamız gerek dedi. Ben açlık şekerine baktırdım aile hekimim açlık şekerin çok iyi demişti. Tokluğuna da çok iyi bir kahvaltıdan iki saat sonra geleceksin öyle bakacagım demişti. Şeker yüklenmesini yanlış bulmuyorum sonuçta evde daha fazlasını yiyoruz ama glikozun yapay olması açısından sadece endişeleniyorum o sebeple önermiyorum glikozu demişti aile hekimim. 

Devletteki doktorum da şeker yüklemesi yapacagız dedi. Yani mecbur kalırsam tabii ki yapacagım ama ben gibi bebegi önde olup normal olan, sıkıntısız doğum yapan biri var mı içinizde? Özeldeki doktorum içim randevu zamanıma daha var. Sormadım ona şeker meselesini o da bir şey demedi. 

İşin aslı ben ve eşim hafif yapılıyız. Ben yapı geregi kemikliyim. Ailem öyle kardeşlerim hatta tüm sülalece boylu posluyuz. Genetik faktörler bebegi iri yapar mı merak ettim. 
Gebelik haftası 24

3 Cevap

+1 oy
(406 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canım benşm bebeğim de 2 hafta önde gidiyor benim çzeldeki doktorum da pande dönemi seni burda saatlerce bekletip riske atamam dedi açlık tokluk ve hemoglobin a1c bakıldı gayet normal sorun yok dedi. Başka bir özel üniversite hastanesinde devam etme kararı aldım doğum için ordaki doktor da aynen şöyle dedi evet bebeğin 2 hafta önde ama sende eşin de uzun boylu poslusunuz sizin bebeğiniz de küçük olmaz normal dedi ayrıca başı ve bacakları 2 hafta önde ama karın çapı kendi haftasında gidiyor bu da benim için önemli olan kısmıydı dedi. Yani neticede ben şeker yüklemesi yaptırmadım şuan 34 haftalığım şimdilik bir sıkıntım yok umarım bebeğim doğunca da olmaz. Ama uzun boylu poslu iseniz bebeğiniz genetik olarak size benzemesi çok normal yani ben 1.73 Boyundayım eşim 1.76 bizim çocuk da küçük olmaz hani :) 
(431 puan)
Aynı biz ben 1.72 eşim 1. 78 :) biz de öyle kafa ve bacaklar önde vucut da haftasıyla uyumlu imiş. Devlettekiler çok bir şey söylemiyor agzından lafı kerpetenle alıyorum. Korona zamanı o kadar bekletmek cidden zulüm. Ben de açlık tokluk baktıracagım bakalım. Cidden gönlüm ferahladı Allah razı olsun :)
(406 puan)
Bak gördğn mü canım sende bizim gibisin hiç üzülme toklukla birlikte hga1c de baktı bu tahlil son 3 ay vücuttaki şeker artış oranını gösteriyor. Senden de Allah razı olsun inşallah sağlıkla alalım evlatlarımızı kucağımıza hepimiz :)
-Reklam-
0 oy
(779 puan)
Olabilir canım benimde 2 hafta öndeydi 30 haftaya kadar şeker yüklemesi ve ayrıntılı ultrason istedi doktorum bi sorun çıkmadı şükür şimdi 1 haftaya düştü iri bebek olucak diyor sadece 
(431 puan)
Acaba yediğimiz içtiğimiz bir şey mi yarıyor ki. Benim kardeşim hunharca muz tüketirdi. Çocuk 4. 250 gram doğdu. Doktoru kızmıştı hatta bu kadar muz tüketirsen olacagı bu diye :ppp ondan beridir muzu çok az tüketirim :/
(779 puan)
Doğru canım muz kaşar peyniri ceviz bunlar bebişe çok yarıyor ben yiyorum valla iyi olsun da kilolu olsun nolucak sanki :)
(431 puan)
Doğumda kardeşim bayagı zorlandı kaç dikiş attılar bilmiyorum :) ben o sıra bekardım her anında yanında oldum doktorunun her söylediğini aklıma kazımıştım. Haftada 2 veya 3 muz tüketmeye çalışıyorum en fazla. Cevizi günde ikiden fazla yememeye çalışıyorum ama yaramış demek ki :p rabbim saglıcakla kucagımıza almayı nasip etsin :))
(779 puan)
Amiin canım inşallah hayırlısı olsun :)
0 oy
(5,553 puan)
Genetik faktörler bebeği iri yapar canım evet, gebelik şekerine baktır istersen eğer şeker varsa dikkat edersin ama dediğin gibi genetik te olabilir illa şekerin olması gerekmiyor yani 
(431 puan)
Sag olun içim ferahladı. Tamam inşallah biraz daha dikkatli olmakta fayda var ne olursa olsun :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 88 göst.
21 Mart 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde misafir sordu
0 oy
4 cevap 451 göst.
15 Haziran 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde kbraeren (94 puan) sordu
0 oy
0 cevap 56 göst.
3 Şubat 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Kübra yıldız (1,483 puan) sordu
0 oy
1 cevap 172 göst.

651,169 soru

3,427,915 cevap

4,260,499 yorum

184,045 üye

...