0 oy
1,352 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (84 puan)
Hamilelikte yatış pozisyonu nasıl olmalıdır. Bn asla ama asla yan yatamiyom sırt üstü veya yüz üstü yatmak gerçekten sakıncalı mi. 
Gebelik haftası 16

11 Cevap

+1 oy
(1 puan)
Ben bazen uykuda unutup sırt üstü yatıyorum ve çok feci şekilde karnım ağrıyor. Genel olarak sol tarafa yan yattığımda daha rahat uyuyorum. Kendini alıştırmaya çalışsan iyi olur. 
(84 puan)
Yan yatıp uyumayı deniyorum ama olmuyo. Sırt üstü yattığımda da direk uyuyom bi ağrım sıkıntım olmuyo. Netden de araştırdım biraz genellikle sakıncalı diyorlar sırt üstü veya yüz üstü yatmaya. Neşe artk ypcak bisi yok kendimizi bi şekilde alistrcaz
Teşekkür ederim cnimm saol
-Reklam-
0 oy
(6,097 puan)
Sakıncalı değil fakat gebelikte sol tarafa yatmak bebeğe kan akışının daha rahat gitmesini sağlar o yüzden hep sol tarafa yatmamız önerilir.
(84 puan)
Teşekkür ederim saolun.
0 oy
(1,224 puan)
Mantıken bile nasıl yüz üstü yatabilirsinki sağa yada sola yatmaya alıştır kendini yanlış bilmiyorsam 6. Ayına yakın sırt üstü yatmaman gerekiyo birazdan net bilgiler gelir. Canım ama alıştır kendini daha zamanın varken bende senin gibi asla diyordum 3 haftalıkken başladım alıştırmaya 28 haftalı olduk galiba artık sırt üstü yada yüz üstü yatamiycam :))
(84 puan)
Mantıken sende yüz üstü yatıyormustun demekki cnim.  Bilgilerin için teşekkür ederim saol
(1,224 puan)
Hamileyken karnında bi canlı varken diyorum nasıl yüz üstü yatarsın. Rica ederim
0 oy
(545 puan)
Karnın büyüdükçe zaten yüzüstü yatman zor olucak. Kendini sağa sola yatmaya alıştırman en iyisi. Bazen uyku esnasında bende sırtüstü yatıyorum ama ağrıyla uyanıyorum. Gerçi sağa sola yatmaktanda yanları ağrıyor insanın.

Doktorumun bana söylediği "sen nasıl rahatsan bebekte öyle rahattır" 
(84 puan)
yan yatip da o şekilde uyusam bile gece ne sekılde yattığımizi bilmiyoz.
(545 puan)
İki sabahtır resmen yorgun uyanıyorum daha 29. Haftayım. Bir insan uykudan yorgun uyanırmı uyanıyor işte ama olsun du bebişimizin canı sağolsun :)
(84 puan)
16 haftaligim bende öyleyim sabahları yatakdan çıkamıyom ama kalkıp bebek iicn kahvaltı yapmam gerek oyuzden zor kalkiyom:))
(27 puan)
Ben bugün tam 32 haftalık oldum.yana sağa sola yatamıyorum sırt üstü uyuyabiliyorum yana yattığımda karnım resmen yere düşüyor ağrıyor.doktor bana yüz üstü yatma yeter dedi zaten oda mümkün değil yani.
(84 puan)
Tbi aynen. Bnde sırt üstü yatabiliyom işte.
0 oy
(348 puan)
Gün gelecek yatamayacaksın bile :) derlerdi inanmazdım, az bile demişler :)
(84 puan)
:)) Daha iyi günlerim o zaman benimde suan
(348 puan)
Bence herşeye rağmen her gün en iyi gün :) çok şükür bunu yaşatan Rabbime
0 oy
(988 puan)
20. Haftaya kadar istediğiniz gibi yatın diyorlar hatta 6. Aya kadar da yatılır doktor karnım çok büyümediyse yüz üstü bile yatabilirsin demişti. Son aylarda uzun süre sırt üstü yatmak sakıncalı 
(84 puan)
Tesekkurler
0 oy
(731 puan)
Zaten bir zamn sonra yüz üstü  asla yatılmaz sırt üstü yatildiginda da göbek yayıldığı icin bebeğe  oksijen rahat gitmiyo  demişlerdi ben asla yan yatamazdım yüz üstü yatmazsam uyuyamazdim ama alıştırdım kendimi yan yatmaya özellikle  sola yatmaya:) aman yeterki bebiş iyi olsun  
0 oy
(549 puan)
Sol kolunun üstüne yatmalsisn  bebeğe kan   dolaşımi için . 
0 oy
(437 puan)
Bende aynı derttem muzdaripim 19 haftalık oldum artık yüz ustu yatinca asiri kasık agrisi ile uyaniyorum mecbur sol tarafima yatiyorum bi sekilde
0 oy
(46 puan)
35.haftadan bildiriyorum. Sol haricinde istesende yatamıyorsun. O yüzden şimdi yüz üstü hariç nasıl yatarsan yat :)))
0 oy
(56 puan)
Sırt üstüde yüz üstütde sakıncalıdır

İlgili sorular

650,899 soru

3,426,826 cevap

4,259,285 yorum

183,964 üye

...