0 oy
651 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,404 puan)
Merhaba.

Bugun o kadar yogun bir gundu ki sabahtan aksama kadar hastane isim vardi. Eve geldim dus aldim sicak su mayistirdi idrarimi yaptim bi tutayim dedim yanma oldu ve idrarimi tutamadim. Su gelmesinden suphelendim tutamayinca. Hemen hastaneye kostuk. Ultrasonda her sey normal. Alttan bakti bir sorun gozukmuyor dedi dr. Sonra ped koydular yarim saat bekledim oyle pede baktilar idrar kacirmissin dedi. Eve geldik simdi. Bikac gun her ihtimale karsi ped takibi yapacagim. Bana hastane ped verdi su an onu koydum takip ediyorum ama bir sorun yok. Gelen sivi sari renkteydi. Acaba suyun rengi nasil oluyor? Dr renksiz olur dedi ama o kadar cok islem yapti ki acaba sari da olabilir de bana mi soylemedi diye dusundum.
Gebelik haftası 30+1

10 Cevap

0 oy
(6,097 puan)
Neden sizden saklasın ki suyunuz gelseydi riske atıp yalan söylemezdi herhalde su kokusuz ve renksiz olur..
(1,404 puan)
Oyle korktum ki. Sari renkteydi idrardan sonra geldi karistirmisim.
(6,097 puan)
İdrardır canım su bir kere geldi mi devamı hep gelir durmaz
-Reklam-
0 oy
(2,871 puan)
Canim ben daha yeni hamileyim 15 haftalık fazla bilgim yok. Ama şöyle düşünüyorum eğer suyun gelmiş olsaydı seni eve gondermezlerdi. Çünkü şu gelirse bebeğin suyu azalır ve tehlikeye girer kendilerini böyle bir sorumluluğun altına almaz yatış yaparlardı diye düşünüyorum
(1,404 puan)
Aynen. Bebegin suyu iyiymis bide alttan bakti rahim agzi kapali su gelmiyor dedi ped taktim bakti sorun yok dedi eve yolladi. Bikac gun ped takibi yap ama idrarini kacirmissin dedi. Ama bu korkuda bana yetti.
(2,871 puan)
Canım bebek büyüyor ya idrar torbana baskı yapıyordur iyice acaba ondan olabilir mi
(1,404 puan)
Olabilir bide dus sirasinda oldu sicak suyun etkisiyle idrar kacirmissin dedi dr. Alttan muayene de az cok belli olurdu dedi bi sorun yokmus. Umarim bi daha olmaz.
(2,871 puan)
İnşallah canım nolur nolmaz ılık suda yikan doğuma kdr canım Rabbim zamanında sağ salim bebeklerimizi kucağımiza almayi nasip etsin inşallah ♥️
(1,404 puan)
Oyle yapcam o sicak su beni mayistirdi idrari tutamadim panikledim:) saglikli dogumlar :)
0 oy
(692 puan)
Yok su renksiz olur doktorun o kdr işlem yapmamasının nedeni su konusunun çok önemli olması sonuçta bebeğin kesesinin açılması demek enfeksiyon kapma ihtimalinin çok yüksek olması demek 
(1,404 puan)
O kadar islem yapti ki beni telaslandiran dr oldu. Simdi evdeyim bikac gun ped takibi yapcam. Cok korktum kendimi rahatlatamiyorum bi turlu. Alttan bakti ultrason ped her seye bakti umarim sorun olmaz.
(692 puan)
Korkmayın ya inşallah yavrunuzu sağ salim ve çok sağlıklı bir şekilde alırsınız kucağınıza
(1,404 puan)
Tesekkur ederim :)
0 oy
Sizin dediginiz ped herhalde turnusol ped olmali pedin üstüne uzun ince kagıt koyuyorsunuz o kagidin rengine göre su veya akıntı oldugu ortaya çıkıyor renk degiştiriyor çünkü
(1,404 puan)
Aynen turnusol ped. Baktilar sorun yok dedi dr. Bi tane verdi su an takili arada bakiyorum. Bikac gun takip yap ama idrar kacirmissin dedi. Onlem amacli takip etcem.
Peki hangi renk olursa akıntı hangi renk olursa su oldugunu anlayabiliyormusunuz
(1,404 puan)
Bana verdikleri pedde hemsire anlatti renk degismezse iyiymis. Su gelirse maviye donuyormus. Bakiyorum arada renk degisimi yok.
0 oy
(29 puan)
Normalde renksiz ve su gibi akar ama benim ilk hamileliğimde suyun yeşil renkti çok korkmuştum bir şey olur diye sonradan hastanede öğrendin ki son ayımda enfeksiyon kapmışım ondan dolayı korkmakla çok haklısın yani bilemiyor insan ana doktorlar hepimizden iyi biliyor sen merak etme 
(1,404 puan)
Oyle dr iyi ki hemen gelmissin dedi. Simdi iyiyim sicak suyun etkisiyle idrar kacirmisim su sandim. Dusunun oyle korktuk ki babam kardesim hastaneye kostu babamin tansiyonu cikti.
0 oy
(953 puan)
İleri haftada idrarını tutamaman normal. Çok ayakta kaldıysan bebek sidik torbasına baskı yapar idrar kaçırma olabilir böylece ben 35 haftalığım hapşurunca altıma işiyorum resmen, tutamıyorum malesef. Korkma bence. Ve eczanede suyun gelip gelmediğini gösteren ped gibi bişeyler olyomuş su gelince rengi değişyomuş pedin, yarın onlardan alıp tak için rahat etsin.
(1,404 puan)
Hastamede taktim yarim saat dolastirdilar sonra pede baktilar. Bi tanede verdiler su an takili arada bakiyorum bir sorun yok. Yarinda evzanedem alcam bikac gun takibini yapcam. Su gelirse pedin rengi degisiyor dedi hemsire. Bi degisiklik yok.
0 oy
(11 puan)
Canım su renksiz ve kokusuz oluyor .normal su gibi düşün .bende önce damlalar halinde gelmişti sonra artmıştı .doktor alttan muayene ettginde de tamamen gelmişti .doktorum da zaten alttan muayene sonrası doğumun başlayabileceğini söylemişti .idrar kaçırıyor olma ihtimalin daha yüksek gibi geldi bana .son aylarda farketmeden çok kaçırma olabiliyor.mesaneye baskı olduğu için ..tabi sen yine de tedbiri elden bırakma .sen Kendi durumunu daha iyi bilirsin. 
(1,404 puan)
Turnusol pedle takip yapcam. Dr.da dedi muayeneden sonra idrar kacirmissin dedi.
(11 puan)
37.haftamdaydim bu arada.
(11 puan)
Turnusol ped ilk defa burada duydum. Ama çok mantıklı bir şeymiş . içini ferah tut .
(1,404 puan)
Tesekkur ederim :)
0 oy
(394 puan)
Canım dedin ya çok ayakta kalmışsın yorulmuşsun belki biraz da üşümüşsündür duş alınca sıcak sudan idrar torbası gevşemiş olabilir malum hamile olunca herşeyde bir şey arıyoruz kasların gevşemiş bebeğin suyu bir gelsin daha durmadan akar benim kızımda 32 haftalık öyle oldu Dr bir santim açılma var dedi yani su gelince doğum başlıyor korkma bu su değildir dikkat et kendine ALLAH a emanet ol
(1,404 puan)
Cok tesekkur ederim :)
(394 puan)
Rica ederim canım
0 oy
(3,487 puan)
Şeffaf oluyor. Bide geldimi durmuyor. Benim 1 masrafa gelmişti. Yinede durmadı. Dusa attım kendimi.
0 oy
(5,600 puan)
33 haft. Suyum bitmiş 1 gün arayla erken doğum yaptım. Turnusol kağıdı al perinin üstüne koy vajina tarafına renk değiştirirse amniyo sivisidir.
(1,404 puan)
Su an var bakiyorum arada renk degistirmiyor. Yarinda alacagim bikac gun takip yapicam. Su an suyum iyiymis idrar kacirmissin dedi dr. Bilmedigim icin anlamadim korktum.
(5,600 puan)
Bnde 28 haft islanmistim gece 2 de hemen DRM gittim test yapıldı alttan değil dendi sonradan oldu ama belirtim yoktu
(1,404 puan)
Cok gecmis olsun. Cok dikkat edicem.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 147 göst.
0 oy
2 cevap 179 göst.
3 Mayıs 2022 Doğum kategorisinde Sharifzada (40 puan) sordu
0 oy
2 cevap 131 göst.

656,486 soru

3,448,582 cevap

4,284,132 yorum

185,452 üye

...