0 oy
1,698 göst.
Doğum kategorisinde (1,100 puan)
9 ay sonrasında en kolayı doğummuş. .

Bu yazıyı yazabildiğim için Rabbime hamd olsun. 

Arkadaşlar normal doğum korkusu olanlara bikaç nacizane tavsiyem olacak .

Öncelikle benim kadar tatlı canlı birisi yaptysa herkes yapabilir bunu belirtmek isterim.Düsunün ki babam ve bütün ailem hatice biz sana hiç güvenmiyoduk dediler :)

Ama siz kendinize güvenin yeter ..

Benim gebelik 24 hafta sonrası riskli idi .erken doğum bekledik her gün . Bebeğin kafası asagidaydı ilaçlar iğneler derken önce 36 hedefini sonra 38 hafta hedefini yakaladık çok şükür.  

Ama 38 den sonra da ne belirti ne sancı hicbirsey kalmadı.  Hatta 40 haftaya 2 gün kala muayene oldum 2 hafta daha rahat gelmez dedi doktor . 

Neyse tabi ben çok üzüldüm çünkü son dönemde olanlar bilirler ki agırlasms ve ağrı içinde bir vücutla bir gün bile geçirebilmek oldukça zor .

Gece idrara uyandım yine nisan bekleyerek ama hicbisey yoktu .yattim bi saat sonra sanki birisi beni uyandrdı ama çok sıkışık hissediyordum kendimi tuvalete atar atmaz sıcak bişeyler akmaya başladı benden altıma yapıyorum sandım önce ama daha 1 saat önce yapmıştım o olamazdı .

Suyum geliyordu epey yogun bi şekilde.  Eşimi ablami uyandrdm doğruca gittik hastaneye acilde muayene yapıldı 3 cm ile yatsa geçtim .5 gibi yattim ama 12 de doğum oldu . 

Simdi bikaç öneri vereceğim .

Öncelikle odanzda belden aşağınzı sıcak suyla yıkama şansınz varsa muhakkak yıkayın . Bu açılmayı hızlandryor. .

Sancılarınız geldikçe yatakta değil ayakta çekin ve tuvalette oturur gibi çömelme hareketi yapın buda sizi doğuma hazırlıyor .

Suni sanci verilmediğini müddetçe can alıcı ağrı yok adetin biraz fazlası ki adet sancısı uzun sürer bu iki dk sürüyor en fazla sancı bittiğinde güzelce nefes alın ve kendinizi rahatlatn. Maske takma derdi var ben o yüzden camdan bakıp güzelce temiz hava çektim içime.. sizde öyle yapın . Doğum anında sancı olmadıkça ıkınmayn sancı gelince de kaka yaparmscasina ittirin. Birde nefesinizi güzel kullanmayı bilin diyafram nefesi kullanırsanız çok daha yeterli bi nefes olur aklınızda olsun . Bağırıp nefesinizi tüketmeyin arkadaşlar bi zaman sonra o nefes artık yetmiyor çünkü :) 

Aklıma gelenler bunlardı devlette doğum yaptım soru sormak isterseniz sorabilirsiniz ..

Hepiniz sağlıkla doğurun inşallah .. 

 
Gebelik haftası 40+0 da doğdu

27 Cevap

0 oy
(549 puan)
Allah bağışlasın size.  İlk d doğum mu 
(1,100 puan)
Evet canım .. cumlemize bağışlasn Rabbim
-Reklam-
0 oy
(82 puan)
Rabbim sağlıkla büyütürsün inslh darısı başımıza olur inşlh 
(1,100 puan)
Amiiin kolaylikla doğur inşallah ❤
0 oy
(96 puan)
Hayirli olsun canim Kesi dikis var mi canım
(1,100 puan)
5 dikis var canım evet . Teşekkür ederim darısı başına inşallah
(96 puan)
Aminnn ins canm adaşız bana da aynı şeyler soleniyor :) ins yapabiliriz normal
(1,022 puan)
Yaparsınız güvenin kendinize
0 oy
(43 puan)
Suni sancı ya gerek kalmadı mi canim cok geçmiş olsun 
(1,100 puan)
Hamd olsun gerek kalmadı canım
0 oy
(274 puan)
Canım hangı sehırde dogum yaptın vr sancı odası trk ksılıkmıydı hemsırelern tavrı nasıldj
(1,100 puan)
Trabzonda yaptım ..
Sancı odası değil direkt doğumhaneye yatış yapıldı .
Gece ebe vardi o kötü biriydi malesef. Hani insana cöp muamelesi yaparlar ya oyle biriydi. Sabah 8 de nöbet değişimi oldu çok şükür bana denk gelen ebemde hemşireler de iyiydi . Allah onlardan razı olsun .
Doğum işi bitince bi 2 saat dikiş çocuk emzirme vs kalıyosun yine sonra servise çıkıyorsun orda odalar tek kişilikti 24 saat sonra taburcu oluyosun .kötü olan şeylerden biri de ben 5 te yattim eşim ablam hastane kapısında kaldı Yanına kimse giremiyor . Düşün gündüz 2 buçukta gördük birbimizi . O yönden zor oldu korona olmasa böyle olmazdı tabi.
0 oy
(357 puan)
Tam olarak 40+0 da kendi sancinizla mi dogum yaptiniz çok iyi olmuş, hayirli ugurlu olsun
(1,100 puan)
Evet çok Şükr öyle oldu . Üstelik nisan yada sancı gibi bir belirtimde yoktu . Umudum yoktu 41 hafta dolunca suni sanci ile alırız doğuma demişti doktor . Gerek kalmadı .
Allah herkese vakitlice kendi sancısı ile nasip etsin inşallah
(357 puan)
Amin insallah :)
0 oy
(190 puan)

Cok guzel kecirmiwsiniz dogumunuzu Rabbim saglikla buyutmeyi nasib etsin  

Ben ilk dogumum aslinda kolay oldu diye duwunuyorum sadece iknmayi doru yapmiyordum bagiriyordum  doktor ikin diyordu bende guc veriyordum ama bogazimda  ama uc kere guc verdikden sonra oglum geldi cok wukur ama sonrasinda bogazim cok agriyordu  yemek yiyince 

4 saat sancidan sonra  15 dakikada geldi yavrum 

Wimdi 38+1 oldum inse Allah saglikla gelir yavrum bian oncee :))

(1,100 puan)
Oh oh 2.doğum daha da kolay olur şimdi . Amiin sağlıkla gelsin minnak . Rabbim annelere de çocuklara da sağlık versin ..
(190 puan)
Amin canim amin
0 oy
(60 puan)
Ayy Allah Analı babalı büyüsün gerçekten 35. Haftamdayim aşırı heyecanlıyım ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum akıl verebilecek kimsem yok yazdiklariniz ilaç gibi geldi 
(1,100 puan)
Hiiic korkma canım dediğim gibi benim gibi acemi ilk doğum ve bebek bakımı hakkında tek bilgisi sevmek olan biri bile atlattysa emin ol sende atlatrsn.  
Ama bak şunu öneririm herkesin hikayesi ve aktarımı farklı olur kimseyi dinleyip kendini kasma . O odada sen ve Rabbin oluyor dua et sancı geldikçe de evladına yaklaştırdgıni düşün çabucak geçiyor .. insAllah sağlıkla kolayca alırsın kucağına ..
(1,022 puan)
Lütfen korkmayın benimde bu hikayeye benziyo doğum şeklim ve inanın anlatıldığu gibi değil Allah gücünü veriyo sancılar birazcık son  doğuma yakın son yarım saatte zorluyo ama çok değil dayanıyosunuz kimse bu acıdan ölmez inanın Allah çok mucizevi yaratmış vücudumuzu.
(60 puan)
Gerçekten Allah sizlerden razı olsun öyle bı gaza geldim ki 8 ay 5 günlük olmasa şuan doguracagim
0 oy
(3,568 puan)
Cok güzel anlatmışsın keske herkes bu kadar iyi bir sekilde özetleyebilse 

Allah evladinizi sizlere bağışlasın vatana millete hayırlı evlat olsun

 Darısı Insallah Başımıza 
(1,100 puan)
Amiin hayırla doğumun olsun kardeşim .
Benden çok daha kolay olsun inşallah
(3,568 puan)
Allah razi olsun
0 oy
(660 puan)
Maşallah sana canım rabbim hayırlı evlat etsin güle güle büyüt bebeğini böyle güzel rahatlatıcı motive edici bi yazı içinde ayrıca teşekkür ederim..
(1,100 puan)
Ne mutlu bana motive edebildiysem rica ederim .
İnşallah benden daha kolay olur doğumun kardeşim . Emin ol kolay da olur yani ben çok tatlı canlıymdr:)
(660 puan)
Inşallah canım benimm üçüncü normal doğum olucak:) ne yaşayacağımi neler olacagini az çok biliyorum burada kötü tecrübe paylaşıp ilkkez anne olacakları korkutanlarin aksine mükemmel bi paylaşımm..
(1,100 puan)
Senden daha güzel tecrübeler gelecek o zaman ❤ inşallah o günler de gelir de sende paylasrsn okur mutlu oluruz
(660 puan)
Inşallah canım çok sagol:)
0 oy
(82 puan)
Sağlıkla büyüt inşallah kuzum
0 oy
(184 puan)

Çok güzel ve motive edici bir yazı olmuş:) Benim de ilk gebeliğim ve normal doğum istiyorum inşallah sağlıklı bir şekilde atlatırım. Bebeğinize de Rabbim hayırlı ömürler versin :)

(1,100 puan)
İlkler Çok korkuyor benimde ilkti.  Kimseyi dinleme bazı kisiler fuzuli abartıyor inan ki .
İnşallah çok kolay şekilde yapacaksn doğumunu. Zor değil hiç . Hatta varya bak benim doğum zor bile olmuş ebem öyle dedi . Çocuğun bi kat kordon dolaması vardı birde yüzü ters geldi bu şekilde bile zor değil inan bana .
(1,022 puan)
Lütfen korkmayın benimde bu hikayeye benziyo doğum şeklim ve inanın anlatıldığu gibi değil Allah gücünü veriyo sancılar birazcık son  doğuma yakın son yarım saatte zorluyo ama çok değil dayanıyosunuz kimse bu acıdan ölmez inanın Allah çok mucizevi yaratmış vücudumuzu.
(184 puan)
Valla içim rahatladı çok sağolun. Bir de benim adet günlerim çok sancılı geçiyordu biraz alışkınım yani sancılara ama inşallah o sancıların çok çok üstünde bir sancı değildir doğum sancısı.
(1,022 puan)
Benimde sancılı geciyordu ilk sancılar adetten bile düşük sancılar oluyo tabi insandan insana değişir ben 5 cmye kadar fazla bi sancı hissetmedim açıkcası kiminin açılmaları geç oluyo ama bence ne olursa olsum dayanılmıcak değil en dayanılmıcak sancı son doğuma yakın yarım saatte oluyo 9 cm açıklıklarda o zaman baya zank diye bi kasılma giriyo  ama sadece 40 50 saniye ve geçince bişey hissetmiyosunuz yani o  saniyelerdede bebeğinize kavuşacağınızı düşünürseniz kolay geçer ve bide bol bol dua edin ben Allah Allah demişim hep :) şöyle oluyo bu sancılar çok fazla sanırım artık dayanamıcam dediğiniz noktada zaten açılmanız bitmiştir yada bitmek üzeredir ardından ıkınma hissi geliyo ve doğuma alıyolar ıkınma süreci inanın sancılardan daha kolay sancı gelince çok sery ni şekilde ıkınmanız lazım kaka yapar gibi ve ağızdan hava çıkmamalı çıkarsa boşa gidiyo ve oyalanmış oluyosunuz boşa sancı çekmiş oluyosunuz benim ıkınmam yarım saat sürdü ama başta dopru nefes yapamamıştım yapsaydım 15 20 dkda doğururdum artık 2. Doğumuma nasip olursa;)
0 oy
(1,745 puan)
allah anali babali buytsun tavsileriniz için çok tşk bide kaç tane dikişin oldu doğumdan sonra ağriniz oldumu? 
(1,100 puan)
Amiin canım benim ..
Darısı daha güzel şekilde başına olsun .
Evet 5 dikisim oldu benim doğum zor olmuş ebem öyle dedi zorluğu da bebek yüzü ters geldi bu yani bide bi kat kordon dolanms.  Normal şartlarda çok daha kolaydır yani :)
2 saat sonra ayaktaydm ağrım falan hiç olmadı . Bi hafta sonra dikişler kuruyor o acıtyor ama çekilmez değil yani .
(1,022 puan)
Dikişler rahatsız edici evet ama 10 gün sonra falan hiçbişe hissetmiyosunuz normale dönüyosunuz
0 oy
(148 puan)
Gözün aydın allah analı babalı büyütsün canım darısı bize ne güzel anlatmışsın korkutmadan 
(1,100 puan)
Allah razi olsun.. darısı başına olsun insAllah ..
Korkacak bişey yokki ama abartıya ne lüzum var ..
(148 puan)
Genelde korkutuyorlar kadın kadının düşmanı olmuş onlardan anlayış bekliyoruz onlar korkutuyor  :)
(1,022 puan)
Lütfen korkmayın benimde bu hikayeye benziyo doğum şeklim ve inanın anlatıldığu gibi değil Allah gücünü veriyo sancılar birazcık son  doğuma yakın son yarım saatte zorluyo ama çok değil dayanıyosunuz kimse bu acıdan ölmez inanın Allah çok mucizevi yaratmış vücudumuzu.
(148 puan)
Böyle anlatınca mutlu oluyorum çantamı alıp hastaneye gidesim geliyo  :)
0 oy
(37 puan)
Canım benim suyum geldikten sonra nst den hiç çıkarmadılar. Sanciyi atakta çekmeme izin vermediler yatarak da çok geç oldu açılma. Senin izin verdiler mi. Arada mı bağladılar nst ye?
(1,100 puan)
Evet ara ara gelip nst bağladılar açılma var mı yok mu bakIP gittiler . Pandemi yüzünden çok fazla yanıma da gelen olmadı doğrusu ben sürekli yürüdüm oda içinde yatmadm hiç . Zaten yatınca ağrı daha fazla oluyor
0 oy
(78 puan)
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bende 38+3 haftalık oldum cuma günü 2cm açıklık var dediler bende canı tatlı olanlardanım bende normal doğum yapicam ve gerçekten çok korkuyorum ptesi gidecem tekrar ne diyecekler bilmiyorum nasıl doğum yapicam bilmiyorum dikiş atarken uyuşturdular mi onu sorayim inşallah bende kolay atlatırım allah herkese kolay doğum nasip etsin
(78 puan)
Inşallah canim dediklerini uygulayacağım bende sıcak su yürüyüş... doğum esnasında ne giydirdiler bazıları kendi kiayfetinle oluyorsun dedi yoksa ameliyata giderken giyinen şeylerden mı giydin
(1,100 puan)
Ben yanıma lohusa takımı almıştım ama doğumhaneye giderken sadece bebeğin kiyafetlerini aldılar içeri . İçerde ki ebe pijama giy dedi ama aşağıdan almadılar dedim.  Kendi kıyafetlerimle doğuma girdim çıktım onlarla da eve geldim :)
Pijama olduğu gibi duruyor . Kanama oluyor onu giymek istemedim üzerimde çok rahattı dedim kendimi dar biseyelrin içine hapsetmeyeyim :)
(78 puan)
Sağol canim bunları bilmek iyi oldu
(1,022 puan)
Lütfen korkmayın benimde bu hikayeye benziyo doğum şeklim ve inanın anlatıldığu gibi değil Allah gücünü veriyo sancılar birazcık son  doğuma yakın son yarım saatte zorluyo ama çok değil dayanıyosunuz kimse bu acıdan ölmez inanın Allah çok mucizevi yaratmış vücudumuzu.
(78 puan)
Inşallah canim sağlıklı kolay doğum nasip eder rabbim
0 oy
(577 puan)
Gözün aydın canım. Cinsiyeti ne bebeğinin?
(1,100 puan)
Teşekkür ederim erkek bebek :)
0 oy
(453 puan)
Çok güzel anlatmışsın canım  benim de ilk hamileliğim bazen öyle cesaretleniyorum ki normal doğuma yaparım diyorum sonra doğum videosu izliyorum yada kulaktan duyduklarım zor diyo sonra sen gibilerin yazdığını görünce tekrar cesaretleniyorum Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin hamile olan kardeşlerim ve bizide kolay geçitten geçirsin inşallah
(1,100 puan)
Yaparsın inan ki ..insanlar o kadar abartiyor ki haliyle korkuyorsun.  Ama doğum videoları da izlemek doğru değil bence onları da birak . Kendi hikayeni oluşturacaksn her türlü . Bütün bedenler bünyeler gebelikler hepsi apayrı o yüzden kimseden etkilenme . En güzeli seninki olsun .
(453 puan)
Çok teşekkür ederim canım benim senin gibi arkadaşı olan kişiler çok şanslı tanımadığın insanların kalbine öyle güzel dokunuyorsun ki inşallah çocuğunla eşinle mutlu huzurlu ömrünüz olur bahtınız açık olsun
(1,022 puan)
Lütfen korkmayın benimde bu hikayeye benziyo doğum şeklim ve inanın anlatıldığu gibi değil Allah gücünü veriyo sancılar birazcık son  doğuma yakın son yarım saatte zorluyo ama çok değil dayanıyosunuz kimse bu acıdan ölmez inanın Allah çok mucizevi yaratmış vücudumuzu.
(453 puan)
İnşallah canım sağlıcakla alalım kucağımıza
0 oy
(8 puan)
Hayırlı olsun. Çok teşekkür ederim 
0 oy
(521 puan)

Canım gozunaydın ne guzel anlatmıssın boyle guzel dogum hikayeleei cesaret verıyor benimde ilk gebwligim 27 de erken dogum rıskı cıktı sımdı bebek düz yatıor hşc belirti vs yok bakalım beklemedeyım 37+2 olduk ve benimde canım cok tatlı bian beni anlatmıs gibi olmussunız inş benimde kolay olur dogumum :)

(1,022 puan)
Lütfen korkmayın benimde bu hikayeye benziyo doğum şeklim ve inanın anlatıldığu gibi değil Allah gücünü veriyo sancılar birazcık son  doğuma yakın son yarım saatte zorluyo ama çok değil dayanıyosunuz kimse bu acıdan ölmez inanın Allah çok mucizevi yaratmış vücudumuzu.
(521 puan)
Allah razı olsun icimi rahatlattınız cok tesekğr ederim cesaretıniz icin cok sagolun inşallah hersey yolunda gderde bende normal dogum yapabılırım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 115 göst.
21 Nisan 2021 Doğum kategorisinde Mrs.46 (37 puan) sordu
0 oy
3 cevap 171 göst.
1 Mart Hamile Kalamama kategorisinde Zehra Onater (26 puan) sordu
0 oy
0 cevap 101 göst.
+1 oy
6 cevap 356 göst.

649,927 soru

3,423,057 cevap

4,254,937 yorum

183,685 üye

...