0 oy
342 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (38 puan)
Kızlar 34.haftama girdim şiddetli baş dönmesi geçirdim ardından kusmalar oldu İnt baktım vertigo göstergesi sanırım son 1 aydır böyle doğuma 4 hafta kaldı doğum sonrası olur mu yine psikolojimi etkiledi çünkü 
Gebelik haftası 34

7 Cevap

0 oy
(217 puan)
Doğuma yakın zamanda tansiyon düşüklüğü olabiliyor canım belki ona bağlıdır genelde son aylarda herkeste duyuyorum vücut kendini salıyor artık. Doğumdan sonra lohusalık döneminde olursa olur belki ama olacağını sanmıyorum. Insallah vertigo değildir. Doğumdan sonra haber ver bakalım bizde ogrenip tecrübe edinelim
(38 puan)
Tamam canım inşallah olmaz çok korkuyorum
-Reklam-
0 oy
(785 puan)
Kulak burun boğaz uzmanı bilir bunu. 
0 oy
(5,553 puan)
Canım doktor görmeden sen kendi kendine teşhis koyamazsın ki vertigomun teşhisi, zordur zaten kulak burun boğazın görmesi lazım, tansiyon düşüklüğü olabilir seninki, bu belirtiler onda da oluyor
(38 puan)
Gittim bugün kbb sonuçlarım temiz çıktı ama doktor doğumdan sonra olursa gel ddi
0 oy
Bende var bu Vertigo stres yapinca ortaya cikiyor basincli kotu bir bas agrisi ozellikle yuruyunce insan fena oluyor kulakta cinlama falan.. uzun zamandir yasamiyorum belki sizin de dogukdan sonra gecer.
(38 puan)
Bnmki birden çınlamayla başlıyor otursam bile oluyor bu aniden
Evet ben de aynini yasadim hic gecmeyecek sandim o bas agrisi donme ve cinlama cok zor fakat birkac aydir yasamiyorum sizinki de gecici bir seydir buyuk ihtimal dogumdan sonra gecer insallah korkmayin hep boyle surmuyor.
(38 puan)
İnşallah canım benim
0 oy
Vertigo olmasi için bayılman lazim hamileliginden kaynaklıdır bence
(38 puan)
Yok bayılma yok cnm çok şükür şiddetli baş dönmesi sonra geçiyor sık sık oluyur ama
Çoğu zaman, kardiyovasküler ve sinir sisteminiz vücudunuzda yaşanan pek çok değişime ayak uydurma becerisine sahiptir ama nadiren bunu yapamazlar ve bu durum başınızı döndürebilir. Baş dönmesi veya denge kaybının nedeni, çok hızlı ayağa kalkmak, düşük kan şekeri, ağır kansızlık ve aşırı ısınma dahil pek çok şey olabilir. Bazı kadınlar hamilelik esnasında “pasif düşük tansiyon sendromu” denilen bir durum geliştirirler. Sendrom, sırt üstü uzandığınızda kalp hızınızda ve kan basıncınızda bir değişime neden olarak ortaya çıkabilir ve siz pozisyon değiştirene kadar baş dönmesi hissetmenize neden olur.

Internette yazan bilgi canim bence hamileliginden kaynakli ama siz yine de doktorunuza danışın normal mi diye bir de tansiyon takibi yapabilirsiniz.
(38 puan)
Tansiyon normal hep kuzum 8 aydır soluma yatıyorum ztn çınlama sol kulakta oluyor yön mü değiştirsem artık
8 aydir nasil dayandiniz sola yatmaya bu aylarda olabilir ama ne gerek vardı ilk aylardan itibaren. Aslinda simdi sola yatmaniz lazim bilemedim ki canim o konuda bir sey diyemem ama bir deneyin isterseniz yine olacak mi diye. Ama kan degerlerinizle alakali da olabilir.  Aslinda bende bir ara hamilelik disinda aşırı bas donmem oluyordu. Temiz çıkmıştı ama bazi egzersizler önermişti onu bulabilirsem aticam sana canim belki iyi gelir.
(38 puan)
Tamam canım çok saol inşallah geçer hemen
0 oy
(84 puan)
Vertigom var nörolojiye gitmelisiniz
(38 puan)
Belirtileri ona benziyor ama vertigo daha mi sık nasıl belirtileri
(84 puan)
Vertigo olsaydınız emin olun çoktan gitmiştiniz inşallah değildir.Yattığın yerden bile dünya dönüyor gibi bazen o o kadar kötü oluyorum ki bayılıyorum baş ağrısı göze vuruyor şuan anlattığımdan anlamayacak normal ağrı sanacaksınız Allah kimseye yaşatmasın.Hatta bir ara midem bulandı hamileyim sanmıştım ama o da belirtiymiş
(38 puan)
Allah göstermesin size de Allahım acil şifalar versin inşallah canım benim
(84 puan)
İnşallah canım benim Allah razı olsun
0 oy

image

Her hareket 
(38 puan)
Çok teşekkür ederim :)
Her hareket için bir dakika süre tutuyorsun her gün yapabilirsin ise yarar mi bilmiyorum canim ama bir zararı yok zaten yapılması gereken bir sey. doktorunla da konus belki kan şekerin düşüyordur. Başka bir şeydir o da bilgi versin sana canim.
Rica ederim ne demek geçmiş olsun çok;)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 114 göst.
9 Eylül 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nilayalin (28 puan) sordu
0 oy
3 cevap 81 göst.
17 Şubat 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Asya_keles (7 puan) sordu
0 oy
1 cevap 88 göst.
28 Ekim 2022 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Gkh (7 puan) sordu

651,171 soru

3,427,923 cevap

4,260,508 yorum

184,045 üye

...