0 oy
140 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (153 puan)
Bugün detayli ultrasona girdim rahim ağzı kısalığı çıktı iğne progestan ilac ve fitil verdi cok korkuyorum bebegime bisey olur diye böyle bir sey yaşayan var mı?
Gebelik haftası 22

2 Cevap

0 oy
(771 puan)
Korkmayın stres yapmayın ama mümkün oldukça yatın hiç kalkmayin. Benim rahim ağzım yok denecek boyutta (2 ameliyatla alındı çünkü) şuan 25+2 oldu oğluşum. O ilaçlar çok kıymetli düzenli kullanın ben de progestan hap fitil ve iğne kullaniyorum. İnşallah bir şey olmayacak bebislerimize. Bu arada servikal serklaj onermediler mi size? 
(153 puan)
O dediginiz hakkında bir sey denmedi daha bugün öğrendim Rabbim sağ salim kucagimiza versin
(153 puan)
29 mm ölçülmüş benimki
(771 puan)
Sanırım önemli olan 25in altına düşmemesi. Öyle bir durumda da (servikal serklaj) rahimagzina dikiş işlemi yapılabiliyor. Ama tabi inşallah düşmez dediğim gibi ne kadar yatarsaniz o kadar iyi.
-Reklam-
0 oy
(3 puan)
Size progestan iğnesi vermesinin sebebi hamilelik döneminde çocuğun sağlıklı anne rahminde durması için vücud progestoron hormonu salgılar ve eğer vücudun bu hormonu az salgılarsa kanama ve kanamaya bağlı düşük veya erken doğum ortaya çıkar bunu önlemek içinde doktorunuz progestan hap iğne yazabilir ama en etkilisi iğnedir bende kullandım iğnesini korkmayın size doktorunuz asla bebeğe zarar verecek birşey yazmaz bu iğnelerinizi vurunun korkmadan bebeğiniz ve sizin sağlığınız için bu çok önemli ve doktorunuzun sizin durumunuzu değerlendirebilmesi için yanlış yada eksik bilgi vermeyin doktorlarınıza güvenin ve teşekkür edin size geçmiş olsun iğnenizi ihmal etmeyin not olarakta idrar yolu enfeksiyonuna dikkat edin... Rabbim sağ salim bebeğinizi kucagınıza almayı nasip etsin...
(153 puan)
Amin Rabbim hepimize nasip etsin teşekkür ederim

654,725 soru

3,441,707 cevap

4,275,712 yorum

184,975 üye

...