0 oy
3,636 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (60 puan)
kapalı
13+1 günlük hamileyim.16. haftada aminosentez yaptırcam. aminosentez sonrası hastalık riski çok yüksek çıkarsa gebeliği sonlandırmak istiyorum.Bu şekilde yaşayan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Gebelik haftası 13
Kapatılma nedeni: Tartışmaya sebep olabilir..

65 Cevap

0 oy
(77 puan)
Allah yardımcınız olsun. Ben birşeyi merak ettim bu testi doktor gerek gördüğü için mi yoksa siz istediğiniz için mi yaptıracaksınız.? Ben ilk oğlumu 2011 yılında kaybettim 6 aya kadar herşey o kadar normaldi ki doktorumla çok kilolu bir bebek olacağını konuşmaya başlamıştık sonra 7. Ayda kontrole gittiğimde bebeğimin gelişimi durmuş ve hidrosefali teşhisi kondu. 8.ayda almak zorunda kaldılar doktorlar 3 saat anca yaşar dedi ama oğlum 36 gün yoğun bakımda 5 günde evde yaşadı. Yani 16.hafta da yaptırdığınız o testte herşey çok güzel çıkıp daha sonra kötü birşey olmayacağının garantisi yok. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor. Sınav dünyasındayız unutmamak gerek. Rabbimden gelene amenna. Aaa ama dinimizde şöyle birşey de var biliyorsunuz bal ölümden başka her derde deva fakat sizin sağlığınız için doktor balı size yasakladıysa bal size haram. Demem o ki bazı bebeklere doktorlar kendileri diyor bu hayatta yerleri yok diye benim bebeğime dedikleri gibi o zaman da uygulamaktan başka çare kalmıyor. Ama down sendromlu bir bebeğe doktor hayatta yerleri var aldırıp aldırmamak size kalmış diyor ona annenin babanın vicdanına kalmış birşey. Rabbim hiö kimseyi böyle bir seçim yapmak zorunda bırakmasın
-Reklam-
0 oy
(18 puan)
Oncelikle cok gecmis olsun. Umarim aminiyosentez sonucunuz iyi cikar.

Aynilarini yasayan birisi olarak yazmak istedim bende.

Ben ilkoglumda 3 aylik hamileyken annemi kaybettim ve 2li testi kacirdim.4lu test yaptigimdada 25 yasinda olmama ragmen risk cok yuksek dediler down sendromu aciisndan.

Sonra amniyosentez onerildi ve bende yaptirdim cok sukur sonucu olumlu geldi ayrintili ultrasonda d abir sıkıntımız cikmadi.

Ama o sure icind ene yasadigimi bir ben bir allah bilir. Ben ne olursa olsun kabulum yavrumun canina kiyamam dedim.herkes bana sakat olursa simdiyi duusnme ileriyi dusun dedi.

Ben size asla aldirin yada aldirmayin diyemem ama tavsiyem kalbinixin sesini dinleyin.

Ayrica burda sacma sapan yorum yapan, hastalikla yuzyuze gelmis psikolojisi bozulmus bir anne adayini katillikle yada canilikle suclayanlarin ruh hastasi oldugunu dusnuyorum. Siz o kirli kalplerinizi anneler uzerinden temizlemeye calisacaginiza, bir anneye yasattiklariniz yuzunden islediginiz gunahlara bakin. 
0 oy
(74 puan)
Şimdi düşünüyorum da doktorum bebeğin engelli olacak dese doğururum derim.  Sadece düşünüyoruz yaşamıyoruz tüm anneler allahım evladımın yokluğunu bana yaşatma diye dua ederken engelli anneleri benim yokluğumu evladıma yaşatma diye dua ederler. Evet her sağlıklı insan bir engelli adayıdır kesinlikle öyle ama bu öyle bişey ki ben şuanda ne bunu yazan anneyi yargılayabilirim nede o anneye kızan arkadaşları. Sadece yapmayın derim. Yaşayan var ise tecrübesini paylaşsın yaşamayan da okuduğuyla kalsın Rabbim hepimize sağlıklı evlat nasip etsin 
0 oy
(287 puan)
Canım geçmiş olsun öncelikle farklı doktora da görünsen gün doğmadan neler doğar dua et bol bol 
0 oy
(94 puan)
Cnm inşallah bir sıkıntı cıkmaz ama cok merak ettim saglıklı dogdu bebegin bir ay sonra hastalandı kalıcı bir hasar oldu hep öyle kalacak ozaman da canınımı alacan evledının Allah ıslah etsin seni 
0 oy
(187 puan)

Hanımlar yargılamayalım hep beraber dua edelim de, Rabbim sağ salim evlat versin hepimize <3 sen niyetini sağlam al kardeşim, neden sağlıksız olsun sağlıklı olur inşallah :angel:

0 oy
(264 puan)
Eşimin arkadaşına da bebeğinin dön sendromlu olucagini söylediler ama o kadar sağlıklı bı bebiş oldu ki sen dua et bol bol herşey Rabbimden verdiyse bir dert dermanını da verir buda bir sınavdır yinede kendin bilirsin bişi diyemem rabbim yardımcın olsun çok üzüldüm gerçekten çok zor bir durum :(
0 oy
(94 puan)
Cnm mesela Bnde bütün tetkikleri yaptırdım ozaman hiç bir sıkıntı gözükmedi dogum yaptım birgün sonra hasta oldugunu ögrendim bebegim 33gün yaşadı vefat etti ikinci gelebigimdede erken dogum yaptım bebegim şuan küvezde yinede cok şükür rabbime ondan gelen ondan gelsin
0 oy
(87 puan)
Bır üslubun yanlış.iki ilk gebeligin belki cevrenden de Boyle konusuluyor olabılır.sen sımdı engelli kalsan ailen ve cevren istemese ne yapardın bır dusun.hersey Allah'ta n bir yaprağın kıpırdaması bıle.herkese yazmışsın sız ne anlarsınız dıye.ben anlarım ilk cocugum yuzde altmışbeş agır engelli idi.ki hamıleligimde hersey sorunsuzdu.hıcbır testım kotu gelmemişti.oglum 3 yasında iken engelli tanısı kondu.şimdi 8 bucuk yasında yuzde 40 hafıf engelli.ve gorenler engelli olduguna ınanmıyor.sımdı hamıleyım 7 aylık üclü tarama testım sıkıntılı cıktı.senınde hayatı tehlıken var dedi doktor .tek sozum veren Allah alan allah.ilk cocugumdam vazgecmedım bundan nasıl vazgecerım dedım.doktor bir daha bu konuyu acımadı.cunku doktorunda engelli cocugu vardı beni en ıyı o anladı.tabı bu arada 4 doktorun arasından.sevgi herseyı ilacıdır.herseyıde rabbim bilir.sekız bucuk yıldır kosturuyorum cok yoruldum ama oglumun gozlerının ici gülüyor ya o zaman tamam  diyorum.sabret dua et.nıyetını bozma hayırlısı neyse o olsun.aminosentes temiz cıktı dıyelım ama dogdugunda engelli olursa cope mi Atacaksın bebegı yada oldurecek misin.ne istedıgını kımden istedıgını unutma.seytana uyup günaha girme.
0 oy
(271 puan)
Umarım güzel sonuç gelir  ayrıntılı ultrosan dan bir sknti çıkmaz..banada.doktor ilk bebeğimde Dow sendrom riski var demişti ayrıntılı ultrosan da..çok üzülmüştüm..uuzuldugum şey hayatının bu şekilde gecceck olmasıydı..sentez testi yaptır dedi..dedim yaptirsam ne olcak...sağlıklı bebek verirken kabulünde sağlıksiz bebek verincemi  kabul olmayacağım..yaptırmadım..risklerini okudum .kesin sonuç değil hemde saglikliysa o testten sonra riskler cikabikiyoruz bebeğe zarar verebiliyomus.iyo araştırın .iyi düşünün..Allah yardımcınız olsun..
0 oy
(150 puan)
Rabbim tüm hasta bebeklerimize şifa versin tüm hamileleri de sağlıkla yavrularına kavuştursun sen niye öyle kötü düşünüyorsun ki ya da neden bu testi yaptırıyorsun doktor bişey mi dedi hayat bu ne getireceği belli olmuyor Allah a sığın 
0 oy
(84 puan)
Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez..Evlat imtihanların en ağırı en özelidir.Sen dünyaya getirirsin sonra Allah senden alır o çok çekmesin diye melek olur cennet hem evladının hem de senin olur.Okurken içim yandı yargılamıyorum canım inan herşeyin çaresi var ama şunu düşünün o doğmuş ve siz onun nefesine dünyaları vermez misiniz ? O cana sakın kıyma iki yakan bir araya gelmez.Rabbim bana da evlat ver herşeyine kabulum kurban olduğum bi kere anne desin bir kere yavrum diyeyim öpüp koklayayım..
0 oy
(380 puan)
Gerçekten burda ki bazı arkadaşlar ne kadar boş konuşuyorsunuz o istemez mi evladının sağlıklı olmasını o istemez mi doğurup kucağına almayı ona anne olmayı belli ki korkmuş biraz inşallaah bebekte birşey yoktur ama eğer ki birşey varsa da aldırma kuzum korkma rabbim veriyor . Ama eğer ki ben yapamam ben bakamam diyorsan da senin kararın herkes saygı duymak zorunda rabbim hiçbir anneyi evladı ile sinamasin.:( Şimdi burda çok linç tayfa var sen kafana takma testlerini yaptır ama testlere de çok güvenme yanıtlama payı çok yüksek aç ellerini 3 Ayetel Kürsi 1 Fatiha 1Nas 1ihlas oku meleğine rabbim hayırlısını versin
0 oy
(43 puan)
1. Amniyosentez yaptırıldığında düşük riskiniz artıyor 

2. Allah size bir mucize vermiş o mucizeyi her haliyle kabul etmek yerine o bebeğin katilimi olacaksınız ? 
3. Karnındaki bebek canlı bir kalbi var !!!
4. Sizin yerinizde olmak isteyen evlat hasretiyle yanan kaç tane aile var köpekler, kediler bile sizden daha vicdanlı ve merhametli... ! Kürtaj oldunuz diyelim rabbimin gücüne gitmez mi belkide bir daha evlat sahibi bile olamayabilirsiniz ama sizin gibiler evlat sahibi olacağına her gün gözyaşı içinde anne olmak isteyenler olsun rabbim onların kucağını doldursun bir anne olarak sizi kınıyorumm.. 
0 oy
(499 puan)
Elbette herkes çocuğunun sağlıklı olmasını, ayağına taş değmemesini ister. Sonucu kesin olmayan bir durum için böylesine bir karar vermek hiç sağlıklı değil. İnsanoğluyuz başımıza ne geleneğini bilemeyiz, diyelim sağlıklı doğdu yarın bir gün hasta oldu e o zaman da terk mi edeceksin? Ağzımızdan çıkan sözlere dikkat edelim sonra imtihan olmayalım onlarla. Yanlış bir düşüncede olduğunuzu da bildirmek isterim. 
0 oy
(48 puan)
Bi canlıyı yaşatan öldüren hastalık veren hastalığına şifa veren Allah'tır. Biz hayatımızda neyi yapmayı düşünüyorsak ilk önce Allah bundan razı mı diye düşünmeliyiz. Zaten bunu düşünerek hareket edildiğinde hem dinen hem vicdanen rahat olur insan. Unutmayın ki Allah kuluna yuklenemeyecegi yük vermez..
0 oy
(162 puan)
Bn çok üzüldüm ınanki allahim safi ismi ile sifa versin tüm bebeklerimize İnş annelerimize de şifa versin öncelikle Rabbım vermiş sizlere nasip etms belli ki canınız daralmış bunalmssnz 13. Hafta da ense kalınlığı yüksek olup ense kalınlığı ilerleyen haftalarda azalan bebekler var hani kötü düşünmek yerine iyi düşünün o zamana kdr daha 3 hafta vr inşallah risk kalkar dua edin daralmayn bunalmayn Allah'a sığının sürekli dua inanın ki Rabbım yardım eder gelecek diyoruz bebeğin dogmasndan bahsediyoruz değil mi Allah bize o günleri göstersin İnş sağlıklı br şekilde aklınzdaki kötü düşünceler gtsn bebegnz sağlığına kavuşsun İnş ya safi ya mubdi bunu okuyun bol bol Bn inanıyorum ki Allah bebeğine sağlıkla kavusmani sağlayacak kavga etmek yerine bebeği aldirmayi düşünmek yerine duaya sığının anne duası kabul olur  Bn çok sknti yaşadım bebeklerimn ya kalbi durdu ya gelişmedi zordur anne adayı ve anne olmak Rabbım sabır versin smdi hamileym çok şukur Rabbıme  13 haftalık test henüz yaptrmadm yalana gerek yk ikili test disindada test yaptırmayı düşünmüyorum Hersey allahtan imtihanımız ne olacak belli değil her sağlıklı insan br engelli adayı bgn saglikliyiz şükür ama yarını kmse bilemez imtihanımız kolay geçsin İnş  
0 oy
(227 puan)
Allahim yardimcin olsun tabikide bakmasi zordur öyle olunca ama rabbim sabrini verir ins doktorlar yanlis glrmüslerdir ins bebeginde bisey yoktur dualarim seninle iyi haberler ver 
(801 puan)
İnşaAllah bebeğin sağlıklı olur bu temennim de.. Ola ki bunu aldırdın sonra doğurduğun sağlıklı oldu Diyelim Allah korusun sonradan sakat kalmayacağının garantisi var mı şunu iyi bil eğer birşey kaderinde varsa ne yaparsan yap asla kaçamazsın.. 
0 oy
(146 puan)
12. haftamda ultosonda ense kalinligi cikti hemen apar topar yurt disina kan gonderdik.

sonuç trizomi 21 yani down sendromu çarşamba gunu amniyosemtez yapilacak.sonuçların çıkması 16. hafta mi bulacak ben de rahim agzi yetmezligi sıkıntısı da var. 

evet bizlerde böyle olmasini istemezdik artiai ile eksisi ile esinizle konuşun dini boyutta tabiki düşünüyoruz ama aynu seyleri yasamayan anneler daha da imcitici konuşmayın.

bir de ozellikle eltime yengeme komsuma da dediler de vs zaten tarama testine.göre sonuçlanmiyor gebelik tani testine göre kurul toplanıp %100 sonuç çıkınca yine anne babanın kararina bakiliyor 

kusurabakmasin kimse yasanilan dueum anne icin ne kadar zor ben su sekilde dua ediyorum rabbim sen verdin sen al bana birakma bu kararı diye. 
0 oy
(1,892 puan)
Tatlım şöyle bir şey var senin o karnındaki down sendromlu olsa bile senin düşündüklerini hissediyor afedersin benim doktorum benim masada kalıcağımı söyledi ve çocuğumun kalbinde delik vardı yetmedi 2 böbreğinde de büyüme vardı ben hiç senin gibi düşüncelere giremedim sen karnında taşıdığın bebeğe layık bir anne değilsin öyle bir çocuğum olsun yeterki olsun her türlü bakarım diyen insanlar var ama sen gebeliği sonlandırıcam diyorsun karnındaki bebek şuan bir insan senin vucudunda bir yerlerini canlı canlı kesip koparsınlar yada bianda nefesin kesilsin nasıl hissedersin acaba biraz vicdan ama şu kelime cidden doğruymuş her doğuran ana olmuyor biraz vicdan lütfen 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 133 göst.
6 Eylül 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Evabadecns (29 puan) sordu
0 oy
3 cevap 64 göst.

650,891 soru

3,426,805 cevap

4,259,261 yorum

183,962 üye

...