0 oy
433 göst.
Doğum kategorisinde (18 puan)
40+3 ilk gebeligim ve hiç bir belirti yok bebeğim erkek. Kimisi erkek bebek geç doğar diyor kimisi günün geçmiş diyor. Stresten çocuk icimde kaldı. Tam 40 +0 kontrole gittim doktor çatalın çok dar senin doğumun normal olmaz sezeryan ihtimalin var bebegin yerleşmemiş ve aşağı inmemiş dedi. Ama hareketleri de gayet normal sağlıklı bir sıkıntımız yok nts sonuçlarında hiç bir sancı  belirtisi çıkmadı. sadece 3 gündür düzensiz şekilde mesela 5 saatte bir adet ağrısı oluyor ertesi günü 2 satte bir oluyor çok düzensiz şekilde onuda şancı olarak görmüyorum çünkü adet ağrısı dediğim gibi dayanılmayacak boyutta değil yani sanki regl oluyor gibi. Herneyse suni şancı verilmesini istemiyorum çok korkuyorum sezeryanida sağlıklı bulmuyorum yani ne yapcan bilmiyorum 1 hafta daha bekliycem bakalım sonuçlar ne olcak. Size sorum da erkek bebek icin kaçıncı hafta normal doğum oldu veya benim gibi sıkıntı yaşayan oldumu. Yazarsanız sevirinirim.
Gebelik haftası 40+3

7 Cevap

0 oy
(40 puan)
Canım benm de 40 hafta da normal doğum oldu ama senin günün geçiyorsa normal olamıcaksan sezeryan ol ozaman cnkü bebek için zararlı ama istersen başka bi doktora da görün cnkü bazı doktorlar sezeryan yapmak için normal yaptırmıyorlar 
(18 puan)
Sezeryan diyen doktor devlet hastanesinde yani hiç özele gitmedim. Özele git sezeryan ol dedi bna ben yapicam falan demedi bnada başından savmış gibi geldi. Teşekkürler bu arada cevap verdiğin için :)
(40 puan)
Rica ederim canım. Ama bi özele git derim yani devlette de başka doktora görüne bilirsin cnkü normal doğum olacaksa sezeryan olman yazık olur en azında aklında soru işareti kalmaz
-Reklam-
0 oy
(418 puan)
Yani dr size demis catiniz dar diye bebeginizi neden riske atıyorsunuz  o sanciyi cekmeden direk sezeryana alinin dogum sonrasi o kuvvete ihtiyaciniz olacak  tamm sezeryani saglikli bulmuyorsunuz ama cati datliginda her sekilde sezeryan olacaksiniz direk gununuzu alin doguma girin derim
(18 puan)
Yanı çatal darliginda suni sancıca verilse açılma olma ihtimali yokmudur.
(418 puan)
Hayir yoktur bunu  Allahim gosternesin sizinde  bebeginde hayati tehlukeye girer
0 oy
(76 puan)
Oğlum 41+6 da doğdu ne suyum ne nişanım nede sancım vardı akşam kontrole gittim doğurmak istiyor musun dedi doktor ewet dedim ebelerle konuştular suyumu patlattılar akşam 11 de sancılarım başladı 04:15 de kucağıma aldım

Korkmayın endişelenmeyin de bebeğiniz ne zaman gelmek isterse o zaman gelsin yeter ki kontrollerinizi düzenli yapın Allahım kucağına almayı nasip etsin inşallah 
(18 puan)
Amin inşallah.  Sizinde çatalınız dar miydi.
0 oy
(60 puan)
Seninle aynı günde aynı durumdayiz
(18 puan)
Neyapicaksin peki  Allah yardımcımız olsun öncelikle.
(60 puan)
Sezeryan istiyorum dedim Perşembe günü ilk doğumda hemen sezeryan yapmıyoruz dedi bebeğin kilosuda fazla yarin gidecem yine bakalim ne diycek
(18 puan)
Allah allah bende tanıdığım ebeye sordum ne yapcam diye bebegin iri olsaydı yatış verirdi dedi bnmkinin kilosu 3 e yakınmış küçük yani kilosu fazlaysa gün geçtiyse sezeryan alıyorlar dedi bilmiyorum her doktor farklı her hemşire farklı konusuyo Allahım hayırlısı neyse o yolu göstersin bize.
0 oy
(23 puan)
Öncelikle strese girmeyin, 40 haftayı geçen çok bebiş var. Sizin içiniz rahat olsun kişi bebiş de kendini güvende hissedip dışarı çıkmakta tereddüt etmesin. Doğumu başlatan bir göbek hareketi var, ebeler bilir, mesela Zeynep Kamil gibi bir hastanede ebelik yapan tecrübeli bir ebeden öğrenebilirsiniz. Oryantal dans yapabilirsiniz. Kapıya asılma hareketi, merdiven çıkma, korunmasız cinsel ilişki de doğumu başlatır. Hareketli olun, yatmayın derim. Sağlıkla doğurmak nasip olsun inşaAllah.
(18 puan)
Amin inşallah sagolun. Zeynep kamil dediginiz hemşiremi yoksa hastane mı ben bursada oturuyorum da ilkkez duydum.
(23 puan)
Zeynep Kamil, İstanbul'da en eski kadın doğum hastanelerinden biri. Gebelik egitimi veren ebeler var. Bilmiyorum isim vermekte sakınca var mı ama sonuçta size yardımcı olabileceğini dusunuyorum. İnstagram'da ebe Döne Abbasoğlu diye aratın. Ücretsiz gebelik eğitimlerini ilk başlatan kişidir Türkiye'de. Çok yardımcı olur. Şu anda online eğitimler de veriyor gebelere ücretsiz olarak.
(23 puan)
Ve ebe Özlem Karabulut. Instagram'dan bulabilirsiniz. İkisi veriyor eğitimi.
(18 puan)
Teşekkür ederim.
0 oy
(23 puan)
Bir de squat, yani alaturka tuvalete oturur gibi çömelme hareketini çok sık yapın, o pozisyonda kalabildiğiniz kadar kalın, bacaklarınız, pelvik kaslarınız alışsın, doğumu kolaylaştırıyor.
(18 puan)
Ayıptır söylemesi evdeki tuvalet o şekilde afedersiniz ama çok sık cıse çıkıyorum inanın yaparken bacaklarımda hal kalmıyor kasiklarima ağrılar giriyor kalkarken.
(23 puan)
Hazırlayın kendinizi, sadece tuvalette değil, aklınıza geldikçe, sık sık tekrarlayın. Önce her on dakikada bir bir dakika durun, alıştıkça süreyi arttırın. Bacaklarınızda uyuşma olmasın. Sancilar geldikçe anneyi en rahatlatan doğum pozisyonlarından biridir çünkü.
0 oy
(1,541 puan)
Merhaba,kızımda 39+4 de nişan geldi. Dr a gittim açılma, sancı vs yok ama genelde bu lekeden sonra 2-3 gün içinde dogum olur dedi. 2 güne bir dogum çantasıyla kontrole gittik. Ha bugün ha yarın... 40 haftami tamamladım, bende de ne sancı ne acilma hiç birsey olmadı. En son 40+4 de dr um 41 haftayi geçiremeyiz , bebek için tehlikeli olur dedi ve 40+7. Günde dogum için hastaneye gittik. Yapabilirsek normal, yapamazsak sezaryen olacaktı.

Eger dr un sezaryen den yana olsaydı şimdiye kadar beklemezdi. 

Benm doğumum sancı ile başlatıldı. Suyumu onlar patlattı. Sonrasında kendi sancılarım geldi. Dr a olmuyorsa sezaryen yapalım dediğimde sezaryen yapacak olsaydık bebek 2 haftalık olmuştu az daha sabret dedi. Ve normal dogum oldu.
(18 puan)
Merhaba benim doktorumu diyorsan o sezeryan ol dedi çatalın dar dedi. Bebek aşağı düşmemiş dedi. Kızınızda Allah sağlıklı ömürler versin.
(1,541 puan)
O son 10 gün her gün dans ettim, 7. Katta oturuyorum, hiç asansöre binmedim. Merdiven indim çıktım. Elimde bez yer sildim...

Ancak şunu ekleyim, eger ki catiniz normal doguma müsait değilse beklemek pek anlamlı gelmiyor.
(18 puan)
Hım anladım. Sağol.
(1,541 puan)
Allah sağlıkla oğlunuzu kucağınıza almayı nasip etsin
(18 puan)
Amin inşallah.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 482 göst.
12 Mayıs 2021 Doğum kategorisinde Bsrabsra (14 puan) sordu
0 oy
6 cevap 196 göst.

651,020 soru

3,427,239 cevap

4,259,774 yorum

183,999 üye

...