0 oy
666 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (8 puan)
kapalı
Merhaba. Ben 11 haftalık gebeyim doktorum en son muayenemde bebeğimin 1 hafta daha büyük gösterdiğini söylüyor. Fakat sorun o ki gebelik hesaplaması son adet tarihine göre yapılıyor. Bende son adet tarihimden yaklaşık 2 hafta sonra test yaptırdım negatif çıkmıştı kan testi. Doktor ise 3-4  günlük olduğu için testte gözükmemistir dedi yani buda benim bebeğimin yaklaşık 3 hafta büyük gösterdiği anlamına geliyor hesap olarak. ikili test yaptırmamı istedi doktorum. birde ben gebelik testi yaptırdığım gün negatif çıkmıştı diye bel fıtığımdsn dolayı röntgen cektirmistm ve ilaç kullanmıştım gebeliğimin olduğunu bilmiyordum fakat varmış yeniymis şuan çok tedirginim ne yapacağımı bilmiyorum .
Gebelik haftası 11
Kapatılma nedeni: Soru başlığı konuyu özetleyecek şekilde olmalıdır

3 Cevap

0 oy
(752 puan)
Bende ilac kullanmistim 3 4 cesit bilmeden kucukken sorun olmuyo demisti doktorum
-Reklam-
0 oy
(1,541 puan)
Bu durum ultrason da bebeğin 3 hafta önden gitmesi anlamına gelmez... döllenme hangi gün olursa olsun gebelik son adet tarihinden hesaplanır. Dr un dediği gibi sen tahlil yaptırdığınız cok cok yeni olduğu için negatif çıkmıştır. Yani adet tarihine göre 11 haftalık gebelik, ama ultrason ölçülerinde 12 hf ya uyumlu. Bu sorun olmayacaktır. Ben de hep önden gittim. Bebeğinin gelişimi iyi inşallah.. ikili taramaya çoğu doktor istiyor zaten. Bunda tercih sana kalmış. 

Dr una kullandigin ilaçları söyleseydin belki yorumu olur.Röntgen konusunda da biseyi bilemeyiz. Abimin esi de kolundan röntgen cektirmisti, bilmiyordu hamile olduğunu, cok şükür sorun olmadı. Insallah sende de olmaz,sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.
(8 puan)
Doktorum herşeyi biliyor ve Bana yüksek ihtimalle birşey olmaz dedi çok az riskli olabilir demişti ilk kontrolde ama işte şuan bunlar olunca tedirgin olmadım değil ikili testte yaptırmak zararlı değildir demi
(8 puan)
İnşallah sorunsuz olur dediğiniz gibi çok teşekkür ederim size
(1,541 puan)
Insallah hiç birsey olmamıştır canim, gönlünü ferah tut... ikili testin anne veya bebek için zararlı bir yani yok, ultrasonda dr bebeğinin ense kalınlığında, burun kemiğine bakacak, senden de bir kan alacaklar. Yaşın kilon,bebeğin değerleri ve kan değerin ile bebekteki genetik risk oranı hesaplanacak. Insallah sağlıklı sıhhatli hayırla gelir
0 oy
(3,487 puan)
Bunlar hamilelik korkuları nerde olsa tanırım. Benim ikinci çocuk bende dün oturdum kara kara ben ölürsem ne olur diye düşünmeye başladım. Sonra ilk hamileliğim geldi aklıma suçu hormonlara atıp normale döndüm. Hiç birşey olmaz bu söylediklerin yüzünden. O asla yasaklar vs hepsi önlem. Şöyle ki hamile kadına kesin zarar verir diye birşey yok yani 1 2 kere için. Ama bazı testler hamileler üzerinde denenemiyor. Bu yüzden uzak duruyoruz. Lazer epilasyon mesela hiçbir zararı yok ama bununla ilgili bir deney de yok zaten olamaz insanlık suçu olur. O yüzden korkma. Sakinleş. Ikili test hamile her kadindan2isteniyor. Dogal süreç. Benim ilk çocuğum da önde gidiyordu . doktorlar çok iri, diyabet kilolu çocuk vs dediler. 39. Hafta doğdu kilosu 3200 du gayet normal ama boyu uzunmuş normale göre. 55cm. 

Banada yaştan dolayı risk dediler mesela ama doktor bunu sana söyleyip sonra rahatlatmıyor. 2. Hamilelik olduğu için artık biliyorum bu riskin anlamı ne. 
Tek yapman gereken testlerini yapmak. Kontrole gidip en ufak kafana takilani doktora sormak.
Korkmana gerek yok yani. Hamileliğin tadını çıkar.
(368 puan)
Ay ne güzel anlatmışsın benim bile içim rahatladı :) evet ilk hamilelik ne kadar gerginim bende heleki 8 sene sonra bir sürü uğraştan sonra geldi yaşta 39 olunca...6+5 ız yarın kalp atışlarını dinleyeceğiz inşallah herşey yolunda pozitif ol diyorum ama bi köşede o endişe hep duruyor.ikinci hamileliği olan arkadaşlarımda bana bişey olursa çocuğum ne yapar diye endişeliler.annem hep derdi karnına düştüğü an anlayacaksın hamileliği diye gebeliğimi öğrendiğim günden beri anladım anne diyorum :)
(8 puan)
Çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattiniz Allah razı olsun
(3,487 puan)
Korkmayın tabi ki. Milyonlarca anne ve çocuk var. Malesef üzücü şeyler de oluyor. Ama kesin olmayan şeyler için neden bu günleri heba edeceksiniz. Şimdi ikinci çocuğum mesela tekrar çocuk yapmayı düşünmüyorum. Bir steteskop alicam. Karnıma koyup akşama kadar keyfini cikaricam. Ilk çocuk büyüyünce baktım aslında tadını çıkaramamışım.

İlgili bir soru bulunamadı

651,112 soru

3,427,667 cevap

4,260,225 yorum

184,032 üye

...