0 oy
463 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (97 puan)
Daha bir gündür anne oldugumu biliyorum ama bilmediğim okadar çok şey var ki . Her telden bir ses çıkıyor internetten araştırmaya kalksam kafam iyice karışıyor.. 

Şimdi kızlar ben dün özel polikinlikte kan testi verdim bana pazartesi tekrar kan testi vermemi söylediler . 

Normal bir hastanede takibimi başlatmam gerekiyormuş. Kontrollerimi sabit yaptırabilceğim bi yer olmalıymış. Eğer devlette kontrolleri yaptırmazsam doğum sancısı geldiği zaman seni hastane kabul etmiyormuş bu doğru mu ? 

Hayır birde zaten randevulu hizmet var ayın kaçına vercekler randevuyu Allah bilir. Polikinlikten kontrollerime devam ettirmeye kalksam nolur ki ? 

Beni bu hamilelik süreci hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. 

Ankarada yaşıyorum hangi hastaneye gitmem lazım napmam lazım çocugum için ??
Gebelik haftası 4+5

10 Cevap

+1 oy
(70 puan)

Canın takibini kayıtlı olduğun sağlık ocağı yapıyor  Gidip gebe olduğunu takip başlatmak istediğini söyle :)

(97 puan)
Pazartesi ilk iş gidip bildireyim o halde teşekkür ederim :))
(70 puan)
Rica ederimm :) sağ salim kucağınıza alın inşallah
-Reklam-
+1 oy
(136 puan)
Kuzum simdi bak ozel mi devlet mi düşünüyorsun once onu bileyom ona gore yardimci olmaya calisayim
(97 puan)
Özele gidebilcek kadar bütçemiz yok açıkcası mecbur devlet hastanesi olcak
(136 puan)
Dogum zamani ozel kabul etmiyor diye bi sey yok ediyor. Oncelikle saglik ocagina bildirmen gerekiyor ki her ay kontrole cagiriyor eben seni.
0 oy
(165 puan)
Canım bence hani sana yakin devlet hastmesi varsa oraya kontrollerine git ha icin rahat olmuyors aozele git dogumun filan devletre yaparsinnnn bu kadar stres yapmaaa kafana gore takil  ben bi ozel b develt hangisi uyguna geliyosa artik
(97 puan)
İnsan ister istemez bir strese giriyor vallahi evin içinde zaten bi sağa yatıyorum bi sola ayağa kalkınca bile ağrı sağlanıyor kasıklarıma oyüzden bir an önce takip nerde nasıl olcaksa olsunda doktora sorabiliyim istiyorum içimdeki kuşkuları /:))
0 oy
(60 puan)
Zübeyde Hanım'ı çevremdeki kimse onermiyo.Bende gulhaneye başladım fakat randevu almak çok zor oluyo.Sehir Hastanesi'ne geçiş yapicam.Cok daha iyi ve büyük 
(60 puan)
Yengem yeni doğum yaptı Zübeyde de.Cok kötü asla benim gitmemi istemiyo.Dogum esnasında annelere kötü davraniyolarmis.Nerde oturuyosunki çok uzak kaliyo hastane
(97 puan)
Güneşevlerdeyim. Eşim çalıştığından ötürü götüremez , dolmuş bile yokki oturdugum yerde zaten o bile uzak :)) taksiyle gitmeye kalksam oda olmaz.. oyüzden işte ama bunu duyduktan sonra zübeydeye asla gitmem tabi
(60 puan)
Ya gerçekten çok ters gidebilmen için 1 2 saat önceden evden çıkman gerekir.Memnun olanda var ama kadınların bacaklarına falan vurmuşlar bağırma sus falan diye.Bide doğum esnasında sanırım Bebek doğunca şeffaf kalın musamba gibi bişey örtmusler artık nefes alamadım ddedi yengem.akşam 7 de bı saat görüş var onun dışında refakatçi vermiyolar.Genel kontrol anlamında tüp bebekte falan çok iyimis fakat doğumunu herkes kötülüyo.İcini karartmak gibi olmasın ama duyduklarım bu yönde
(97 puan)
Ay bana bir fenalık geliiii :)))) Yok canım anlatmana gerçekten çok sevindim çünkü bilmeden hareket etmiş olsam pişmalığım daha fazla olurdu sanırım en özel anımızın hiç edilmesine kesinlikle karşıyım. Yengenede geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum cidden kötü bir doğum geçirmiş ama bebeği neşesinide yerine getirmiştir sonradan :)
(60 puan)
Kucağına alınca herşey geciyo.Hamileyken ikinciyi bile istiyordu şimdi asla yapmam bidaha diyo kendisi :)) çok sağol umarım bizde güzel günler geçiririz
0 oy
(5,553 puan)
Strese girmene gerek yok şuan, sürekli aynı yere gitmen gerekmiyor tabiki, iyi olarak duyduğun bir doktora başlayabilirsin, özel devlet fark etmez yani bulunduğun yerdeki iyi bir doktor olsun zaten beğenmezsen değiştirirsin öyle sabit kalma gibi bir şart yok yaniii, ayrıca acil doğum anında devlete gittiğinde her türlü doğumu yaptırırlar kabul etmeme hakları yok ama tabiki her doktor öncesinde görmek ister gebeyi yani doğum yaparım diye düşündüğün yere son bir kaç kontrolole gitsen iyi olur hem sen doğuracağımin yeri görürsün iyi olur
(97 puan)
Bilgilendirdiğin için gerçekten teşekkür ederim :)) cevaplarınıx sayesinde ciddi anlamda içim rahatladı :))
0 oy
(1,035 puan)
Canım hıc bir doktor anksıyete önermıyor neden bu kadar paniksin ne guzel hamilesin işte sonucta doktor dokturdur eni sonu birine gıtceksn öyle ortada kalacak halin yok sakin ol lutfen 
(97 puan)
Gelen olumlu mesajlarınız sayesinde yüreğime su serpildi açıkcası şimdi iyiyim :)) bilmemek insanı kötü hissettiriyordu :))
0 oy
(1,697 puan)
Devletin öyle keyfine göre kabul etmeme şansı yok  cnm ha şöyle olur mesala riskli gebeliktir üniversite hastanesine yollar yada 4 den sonra nöbetçi kadın doğumcu olmuyordur anca öyle..
0 oy
(1,192 puan)
Canım öncelikle hayırlı olsun.Sağlık ocağına hemen gitme çünkü bebeğin Kalp atışı duyulduktan sonra senden ultrason görüntüsünü falan da istiyorlar ona göre kayıt yapıyorlar.Doktora gidip herşey netleştikten sonra sağlık ocağına gitsen daha iyi olur bence canım şu an erken ben öyle gittim çünkü.Devlete gideceksen önce gideceğin hastaneyi seç daha sonra randevunu ilk boşlukta al zaten gebeliğinin başları 1 hafta 2 hafta sonra da gitsen sıkıntı olmaz hem gittiğinde belki kalp atışını da duymuş olursun.Zaten o gittiğinde doktor sana bir ay sonra kadar bir süre veriyor bir ay sonraya çağırıyor muayeneye öyle her hafta falan gitmiyorsun yani o yüzden randevu bulman da sıkıntı olmaz bir aya kadar sürekli takip eder en uygun tarihi bulursun aşağı yukarı 2-3 günden bir şey olmaz 2 gün erken 3 gün geç bir ay falan maksimum.Yani stres yapacak bir şey yok canım o süreçte zaten randevunu her türlü buluyorsun doktorun sana geleceğin zamanı da söylüyor ona göre ayarlıyorsun bulunuyor yani sıkıntı yapma. Bu arada da bazı tahlillerini sağlık ocağında yaptırabilirsin aile hekimine eksik olanlarını devlet hastanesi tamamlıyor zaten ona gösterirsin elindekileri de.
(97 puan)
Bir an önce hastaneye gitmek istememin sebebi aslında kasık ağrılarımın olması yatarken sağa dönsem bille batmalar sancılar başlıyor eğilmek iş yapmak hak getire :)) oyüzden bu acelem aslında öğrenmek bilinçlenmek istiyorum :)) Uzunca yazıp aydınlsttıgın içinde ayrıca teşekkğr ediyorum :))
(1,192 puan)
Anladım canım sen şimdiden bak hastanelere en yakın zamanda bulursun randevu canım gideceğin hastaneye karar verdinmi? Kasık ağrıları normal bazılarında oluyor canım sen ilk fırsatta bul randevu git için rahat etsin tahlillerini devlet yapar zaten.
Rica ederim canım ne demek
(97 puan)
Bi kaç yorum üstte bir arkadaşlada bu konu üzerinde konuşuyorduk karar verme aşamasındayım hala bakalım dediğin gibi 2 hafta sorinra gitmem sanırım zaten en mantıklısı çünkü kese daha görünmüyor belki bebeğide görebilirim o gün geldiğinde :))
(1,192 puan)
Evet canım bende ondan dedim hayırlısı hakkında :)
0 oy
(226 puan)
Çok bilen çok aldanır die bir söz var hayatında boşluğa düştüğünde hep bunu hatırla. Kimse herşeyi tam olarak bilemez ayrıca anne olmak öyle kitaplarla öğrenilmez yaşayarak öğrenirsin. Elbet hata da yapacaksın herkes yapıyor. Etrafından destek al kafana takılan bir konuyu internetten sordurabilirsin mesela. Onun dışında diğer şeyleti bebek üstünde deneyeceksin zaten. Kimse annesinin karnında öğrenmiyor. 
(1,035 puan)
Çok doğru siz malatyalı mısınız acaba

650,017 soru

3,423,428 cevap

4,255,328 yorum

183,711 üye

...