0 oy
352 göst.
Doğum kategorisinde (17 puan)
İlk doğumum ve çok korkuyorum napmaliyim acaba kolay geçmesi icin
Gebelik haftası 26+6

10 Cevap

+1 oy
(55 puan)
Cnm neden sürekli olumsuz düşüncelere odaklanıp korkutuyorsunuz kendinizi. Herkesin vücudu farklı tepkiler gösterir başkasının çok korkunç Bi sancıydı dediği sancıya karşı belki sen daha dayanıklı çıkacaksın nereden biliyorsun. Benim ilk doğumum çok çok zordu diyemem şunu düşün doğum sancısı adet sancısının biraz daha şiddetlisi öyle öldürecek kadar dayanılmaz katlanılmaz Bi şey degil korkma. Bebeğini düşüneceksin sadece orada sana söylenenleri dinleyip ona göre ıkınacaksın. Ben ıkınırken zorlandım nefesimi çok tutamıyodum çocugun kafasını itemiyordum Bi de oğlum 3.900 gr doğdu kafası orda ama ben Bayaa Bi ıkındım 30 defa ıkındım belki de ilk doğum oldugu için kolay acılmıyordu sona doğru da zaten iğne vurup kesi yaptılar öylece işte saglıkla dogdu yavrum çok şükür. Suni sancı son 5 dk da verdiler kendi sancımla doğurdum. Kendi sancının daha dayanılır oldugunu söylüyorlar doğrudur suni sancı yasamadım cunkü ona yorum yapamıyorum. Doğumda meryemana otu duaları okunmuş suya koyup biraz da doguma girerken içersen açılma olması için şifa oldugunu biliyorum dogumda ben de uygulamıştım. Şimdi ikinci oğluma hamileyim inşallah ilki gbi güzel hatta daha da kolay bir  doğumum olur inşallah öyle hayal ediyorum kötü düşünmüyorum.

Size de hayırlı pozitif bir doğum dilerim
-Reklam-
0 oy
(1,452 puan)

Merak ettim bekleyeyim bende :angel:

(3,568 puan)
Kolay desem kolay mi gecer zor desem zor mu:)))allah hayirlisini versin benimde ilk gebelik
0 oy
(218 puan)
Bünyeden bünyeye fark var kuzum burda kimse kendiyle kıyaslayamaz ama tabi ilk doğum zor die bişey yok 
0 oy
ilk ve ikinciyle olculecek bir sey degil her dogum farkli ayni kiside olsa ve her bunye de dogum da farkli. dogum kolay degil suni sanci alan biri olarak adet sancinin seni kesiyorlarmis cinsi gibi dusun ama dogum aninda surekli aci yok bir araligi var aralik devamli azaliyor ama hic bitmiyor o yuxden son ana kdr bir dk aci cekiyorsan 5 10 sn nefes aliyorsun korkulacak birsey degil dogunca acilar geciyor. kafanda buyutme olayi
0 oy
(274 puan)
Benim icin hic zor degildi. Agri esigim yuksek sanirim. 2 bucuk cm aciklikta nst de sanci gorundu ben bir sey hissetmiyordum. 4 cm acilmada hissettim. Suni sanci verdiler. Acilma cabuk oldu. Hemen de dogdu bebek. Kilosu 2870 di. Onun da etkisi vardir muhakkak. Cok az yirtigim vardi. Korkulacak bir sey degil bence. 
0 oy
(1,373 puan)
Kimsenin bir degil canim ama şu çok onemli hamileliginde hep yatan hareketsiz kalan ve 36. Haftadan sonra yapilmasi gereken plates hareketlerini yapmayan hamileligi boyunca her gun en az 30 dk yuruyus yapmayan hamilelerin daha zor gectigini biliyorum :) bol hareket. 36. Haftadan sonra dogumu kolaylastiran dogum hareketleri yapmak lazim :))
0 oy
(315 puan)
Bana kolaydı hatta omuzu çıkarken kafamı dikip bakmıştım :) bakalım  şimdi nasıl olcak o zaman gençtim şimdi yaş ilerlerdi :) korkma inan bana Rabbim sabrını veriyor heleki kucagına alınca bütün acıları unutuyosun Rabbim saglıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah herkese :) 
0 oy
(135 puan)
Vallah bnm ilk doğum 2 ci doğumdan çok daha kolay geçti cnm ilk doğumda hem doğurdum 2 ci doğumda 1 saat masada kaldım yüzümdeki damarlar patladı ikinmaktam korkma o yüzden..
0 oy
(446 puan)
Yuruyus egzersiz son aylarda hurma son zamnlrda bolbol ilik suyla dus diye okudum hepp 
0 oy
(315 puan)
Kâle Rabbişrah lî Sadrî ve Yessir lî emrî bol bol oku Rabbim dogum yaptımı ne ben biliyim ne başkası bilsin de ben hep böyle dua etmiştim şimdi de ediyorum çok şükür ilki kolaydı buda öyle olur inşallah :) 

İlgili bir soru bulunamadı

652,313 soru

3,432,515 cevap

4,265,462 yorum

184,369 üye

...