0 oy
292 göst.
28 Eylül 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (10 puan) sordu

Merhaba bayanlar, toza, havaya, polene bunun gibi bir cok şeye alerjim var desmont kullaniyordum daha once hamilelik dolayisiyla kullanamiyorum. Artik nefes alamiyor ve uyuyamiyor durumdayim burnum kanamaya başladi bitkisel olarak bildiginiz bisey yada uyguladiginiz bir yontem var mi? 

Gebelik haftası 20+5

4 Cevap

0 oy
28 Eylül 2018 (787 puan) cevapladı

Öncelikle KBB uzmanına gitmelisin durumunun ciddiyetine göre ilaç veriyor.Bende Allegra 180 lik ve nasonex burun spreyi kullanıyordum gebelik öncesi.Benim sinüslerim çok doldu ondan çok baş ağrım oldu en son kbbye gittim işte.1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat koy burnunu günde 3 defa yıka dedi.Bide bitkisel bi sprey vardı gebelere zararı yok dedi ımumax sprey ama sıktığında bildiğin nezle gibi oluyorsun hapşırık burun akıntısı falan ama sonrası baya rahatlama oluyor.Bide zyrtec alerji hapı verdi 1 gün iç 2 gün içme bunun gebeliğe kesin zararı yok diyemem dedi hamilelerin üstünde deney yapılamıyor çünkü dedi.Ama senden daha kötü hapşırmadan duramayan bu nedenle karın içi basıncı yükselen insanlar var onlara daha ağır ilaçlar veriyoruz mecburen dedi.Kadın doğum doktoruma danıştım kullanabilirsin dedi.Zyrtec sadece bi kere içtim hapşırmadan duramıyordum onun dışında ağzıma sürmedim.Ama bitkisel spreyi ve tuzlu karbonatlı suyu kullandım.6.aydan sonra kendiliğinden geçti.Hamilelikte tetikliyormuş hiç alerjisi olmayan bi hastayı bile bu hale getirebiliyormuş.

28 Eylül 2018 (10 puan) yorumladı
Cok tesekkur ederim. Doktora randevu aldim pazarteside gidicem dedigin seyi de kesinlikle yapicam Allah razi olsun
28 Eylül 2018 (787 puan) yorumladı
Rica ederim bi haftada solonun 200 lü peçetesini bitirdiğimi bilirim insanı çok zorluyor.Faydam olursa ne güzel :)
-Reklam-
0 oy
28 Eylül 2018 (4,314 puan) cevapladı

Canim bu seni ve bebisini zprlycak biseyse dr mutlaka bi cözum bulmali nefes alamiylsun sonucta, ama ben nefes alamadigmda kaynar suyun icine lavanta veya nane atip kokluyorum ama sana iyi gelirmi bilmem cok gecmisolsun

28 Eylül 2018 (10 puan) yorumladı
Cok tesekkur ederim denicem hemen
0 oy
28 Eylül 2018 (484 puan) cevapladı

İleri düzeyde alerjik bünyeler için aşı tedavisi onerilmektedir. Hatta yeni yayılmaya başlamış bir lazer tedavisi de var daha kısa sürede sonuç veren. Doktorunuzdan görüş alabilirsiniz

0 oy
28 Eylül 2018 (1,126 puan) cevapladı

çinko kullanmak hamilelikte serbestmis  ve alerjiye iyi geliyormus bi dr una danış araştır istersen

İlgili bir soru bulunamadı


1,489,271 soru

24,341,767 cevap

346,081 kullanıcı

...