0 oy
429 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (3,487 puan)

Sonunda detaylı ultrason a girdim. Burda yazmıştım tüm gece heyecandan uyuyamadım diye. Eşim De gececiydi yolumuz uzundu VS eve geldik uykuya attık kendimizi. 


Çok şükür 20+2 ile uyumlu çıktı herşey.

Ama şu 35 yaş olayı çok sinir bozucu yaa. Direk risk grubusun diyor doktor. Ya hocam dedim sadece yaş ama diyorum. sonuçta risk diyor.  Nipt testi önerdi yaptırmıycam dedim. Çünkü çocuğun ölçümleri de haftası ile uyumlu. 


Uzun uzun baktı sağolsun. Kan uyuşmazlığı için ayrıca test şeker yükleme için ayrıca test verdi. Ama çok çok ilgiliydi. Devlet hastanesinde baktırıp memnun olmayanları duyunca çekinmiştim ama 30 dk  baktı. Karşımda büyük ekran ne sorduysam söyledi. Bak bu eli bak elini emiyor. Bak bu cinsiyeti dedi tek tek. 


En son bebek şu an iyi ama 3 hafta sonra gel iç organlara daha detaylı bakalım daha büyümüş olacak dedi. Gittiğim yol öyle uzun ki. İstanbulun bir ucundan bir ucuna. Ama bu ilgi alaka çok hoşuma gitti. İşleri de çok zor Allah yardım etsin ona rağmen biraz yana dön Gülnurcum. Şimdi düz dur Gülnurcum. Çok memnun kaldım. Ama şu yaş olayı hep kafama takılıp duruyor. :( 25 inde tekrar hastane yolları gözüktü bana. Kör olasın korona. 50 km yol gidiyorum bu trafikte bide yanı başım hastane doluyken. 

5 Cevap

0 oy
(216 puan)
Salığın yerindeyse yaşı kafana takma annem 39 yaşında   ustelik 15 yılık bel fıtıgı ve boyun fıtıgıyla 9uncü çocugunu normal dogumla dogurdu 
Oh maşallah birde 39 yasinda ve 9. Cocuk valla iyiymis evde dogum birde o kadarda gerek yok bence ya :))
(216 puan)
Diyer çocuklarinı hep evde dogurmüş  ama dikişi bile olmuyormuş  tabi  en son dogumunda  da olmamış      eskiler hep öyle  eski den şimdiki gibi imkan yokmüş tabi  hamilelikler adet geçikince anlarmış cinsiyet te dogumda ögreniyorlarmıs :)
(216 puan)
Bak annen sıkıntı yaşamısmi   kiz yaşin daha genç şimdiye 35 yaşinda bekar lar var korkutma kendini benim kaynanamin  torunları çocuklarından buyuk     menepoza girene kadar çocuğu olmus
(3,487 puan)
Ya bu değerleri kim koymuş onu anlamadım bende.
(216 puan)
Sen kendine dikat ett   degerlerle canını sıkma
-Reklam-
0 oy
(288 puan)
Kime gittiniz güzel geçtiğine sevindim
(3,487 puan)
Şişli Hamidiye Etfal hastanesi. Sarıyer de. Perinatoloji bölümü. Çok iyi bir doktor du. İnanılmaz yoğun olmasına rağmen detayları hiç gözden kaçırmıyor.
0 oy

düzenledi
Iyi bir doktora denk gelmişsin o zaman burada ben ikiliyi bile sadece kanla yapanı okudum yani. Benimde yas 35 olduğu icin ikili temiz çıkmasına rağmen dörtlü de yaparız dedi yas riskinden dolayi. Saglikla al bebisini insallah
(3,487 puan)
İnşallah canım ya. Zaten testi yaptığım zaman doktora dedim ya 1 sene mi bütün suç. Öyle dedi :). Ne yapsınlar onlar bilgilendirmek zorunda.
Valla aslinda 34 olmam lazim ama ikili testi ocak ayında yaptırdım 2021 olunca direk 35 gözüktüm :)) doktor da dörtlü dedi :)) aynen ne yazik ki yas ilerleyince daha cok risk artıyor yapacak bir şey yok.
(3,487 puan)
Ama benim görüştüğüm tüm doktorlar detaylı yapmak şartı ile 3lü 4lü ye gerek yok çünkü ikli daha iyi sonuç verir dedi.
Bilmiyorum ki kesin olsun diye yapalım dedi doktorum zaten ultrason kısmını kendi yapıyor ozel yerinde kan olayini baska yerde yapıyorum o yuzden cok pahalıya da denk gelmiyor dertte etmiyorum. Butun testler önemli bence baktırmak bilmek lazım.
0 oy
(478 puan)
Devlet Hastanesi'nde insan gibi muamele edildiğini ilk kez duydum ve çok sevindim ☺️ yaş olayı  onu kafaya takmayın bence eşimin teyzesi 45 yaşında yazın doğum yaptı dünya güzeli sağlıklı bir kızı oldu İnsAllah hayırlısıyla kucağınıza alırsınız ❣️
(3,487 puan)
Ya size birşey diyim mi ben 3 kere devlete gittim biri ilk hamileliğim dedim bu surata para mı vericem :)

İkinci eşim mide kanamasından ölüyor mr çekmeye kalktılar faturayı katlamak için aldım devlete yetiştirdim. Acil ameliyata alındı kurtuldu.

3. Oğlum aniden şaşı oldu özele gittim doktorda acayip aletler falan var devlette olmayan. Boynu tutulmuş ondandır 1 hafta sonra gel dedi. Yine devlete koştuk meğer beyin damarı tıkanmış.

Bu saydığım hastaneler de çevremde hep iyi bilinenler.

Ama devlete gidipde hiç pişman olduğum olmadı Allah için bana hep iyi doktorlar geliyor.  Ben devlette doktorlarla sorun hiç yaşamadım doktor yanında randevu falan düzenleyen sekreterler ile olur benim sorunum ki onuda alttan alırım.

Allaha çok şükür şimdi de özel e gitsem gidebilecek durumum var. Ama ilk çocukta mesela özel beni sezeryan yapsa ömür boyu düşünürdüm para içinmi kaptı diye. Ama devletteki doktor sezeryan olucam diye benimle beraber üzüldü.
 Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın inşallah.
(478 puan)
Amin ne güzel iyilere denk gelmişsiniz umarım hep böyle gider ❣️
0 oy
(957 puan)

Artık millet 35 den sonra evleniyor yaşı çokta takmamak lazım benim de yaşım 33 canım benimde ilk hamileliğim sağlıkla alalım inşallah hepimiz kucağımıza <3

(3,487 puan)
Amin inşallah. Yani bu değerleri bencede düzeltmeleri gerek. Çok saçma dediğiniz gibi 35 yaşı ve üstü çocuk sahibi olan öyle çok insan var ki. Ama 35 olunca yaş 230 kişiden 1 i Down diyor. Mümkün mü Allah aşkına. Bu çok yüksek bir olasılık oluyor.

İlgili bir soru bulunamadı

651,329 soru

3,428,592 cevap

4,261,109 yorum

184,100 üye

...