0 oy
2,527 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (261 puan)
Hamilelikten önce düzenli kullanımım vardı. Gebeliğimi öğrenir öğrenmez bıraktım. 49günlük hamileyken bıraktım, Alkolü sigarayı ve esrarı.. Fakat yine de bi soru işareti oluştu kafamda. Bu tarz gebe kalan anne adayları var mı aramızda. Sonuçta her gebelik planlı olmadığı için her anne de bedenini bebeğine hazırlayamayabiliyor..

Lütfen yargılayıcı olmadan kırmadan yorum yazın teşekkür ederim. 
Gebelik haftası 7.hafta

22 Cevap

0 oy
(776 puan)
Ne yargılaması ya sana helal olsun ki bu kadar şeyi kullanıyorken hamile olduğunu öğrenince bırakabilmişsin hergün okuyoruz sigara içiyorum bebeğime zararı varmı postlarını Allah bir daha şaşırtmasın kuzum bebeğin sana vesile olsun bida geri dönüşü olmasın inşaallah doktorunla görüş bu konuyu Rabbim sağ salim kavuştursun yavruna
(261 puan)
Amin amin inşallah sağ salim sağlıkla kucağımıza alalım da gerisi zaten ona göre şekillenmeye başladı bile
-Reklam-
0 oy

düzenledi
Canim bütün tahlillerini yaptırmışsin zaten temiz cikmis zannetmiyorum bir problem çıkacağını. Zaten hemşiresin ne yapman gerektiğini çokta iyi bilirsin bence. Esrar devamli kullanılan bir sey değil zaten. Eminim sigara gibi devamlida icmemissindir. Onemli olan suan hala kaninda varsa onu atabilmek. Ama daha cok ciğerlerine etki eder. Onu da yoğurt tuket bol bol. Bebege de zarar vermeyecek bir sekilde arastirmani yap ve tuket. Mesela kozalak bali veya pekmezi sigara olayına filan cok iyi geliyor diye biliyorum. Ama bebek bakımından bir araştır. Düzenli taraması detaylı ultasonunu filan aksatmadan yaptırdıktan sonra bir sey olmaz. Onemli olan bebek doğana kadar ve doğduktan sonra bir taneden bir sey olmaz diyip başlamaman. O da suanki gibi iradene bağlı. Stres yapma sadece bu dönemde. Üzüntü, esin ile en ufak kavga tartisma veya başkasıyla olan kotu bir diyalog seni buna itebilir istemeden. O yuzden bunlardan uzak dur. Dusuk ihtimalin olmasin sonrasında. Ilk 3 ay önemli senin icin. Doktorlar bile dusuk ihtimaline karşı hemen sigarayi bıraktırmak istemiyorlar. O yuzden sen hepsini bir anda bırakmışsın. Dikkatli olmaya calis.
Ne kadar çok uzun yazmışım:))
(261 puan)
Valla ağzınıza elinize sağlık ilginiz alakanız cevabınız için de ayrıca teşekkür ederim. Uzun uzun ne güzel yazmışsınız. Kesinlikle çok da doğru dinleyeceğim
Rica ederim canım ne demek saglikla al bebisini insallah ;)) ben teşekkür ederim ayrıca insallah bu paylaşımın bir cok anneye örnek olacaktır.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 331 göst.
0 oy
2 cevap 115 göst.
0 oy
10 cevap 953 göst.

656,130 soru

3,447,001 cevap

4,282,194 yorum

185,350 üye

...