0 oy
2,280 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (7 puan)
Merhabalar arkadaşlar, öğretmenlerin hamilelik sürecindeki idari izninde farklı uygulamaların olduğunu gözlemledim. Kimi okullar, idari izinli öğretmenine hiç ders yahut farklı bir görev vermezken, bazı okullar; ders veriyor, okula çağırıyor. Benim görev yaptığım okulda da 28 saat online ders vermişler. Hatta okula yüzyüze derse gelelip gelemeyeceğimi bile sordular. Verilen muhtelif ders/görevlere rağmen ek ders ücreti de verilmiyormuş. Hatta bu sebepten -ders almak isteyen- öğretmenlere ders vermeyen okullar dahi varmış. 

Netice olarak idari izinde ek ders yatıyor mu, online derslere giriyor musunuz sizlerde süreç nasıldır meraktayım..?

9 Cevap

0 oy
(17 puan)
Ben idari izin kullandım o sürede canlı ders verilmedi. Yerime de başkası görevlendirildi. Ben ders vermediğim için ek dersi de almadım. Ama size ders tanımlanmışsa yaptığınız dersin ücretini alırsınız. 
-Reklam-
0 oy
(226 puan)
Ben izne ayrılmadım bu hafta ayrılacağım ama ayrılsaydım müdür bey ders vermeyeceğini belirtmişti. 
0 oy
(448 puan)
Online devam edeceksen idari izin alma ek ders ucretini de al.

Ama ders yapmayacagim diyorsan idari iznini al ama ekders ucreti alamazsin tabiki. 

Bu iki hafta online zaten bence derslerini ver ucretini ver yuzyuze baslayincada iznine cik kendini hic riske atma derim ben.
(7 puan)
Bana kalsa ben ders falan istemiyorum. Zaten riskten dolayı doktorum öncesinde rapor vermişti, 24. Haftada da nasıl olsa iznin başlayacak, istirahatte olacaksın dedi. İdari iznim güya başlıyor; ancak online dersi mutlaka veriyorlar. Lakin idari izinliyim diye ek ders de vermiyorlar. Bunu bana çok normal bir durum gibi aktarıyorlar. 32. Haftadan sonra da zaten kendi isteğimle doğum iznimi kullanacağım. Lakin 24,32 arasında böyle saçma bir durumun içine soktular beni. Yaşadığım normal, kanuni bir izahı var da ben mi bilmiyorum diye kendimden şüphe etmeye başlamıştım artık. Lakin görüyorum ki arkadaşların okullarında gayet akla, mantığa uygun hareket edilmiş
(448 puan)
Aa smdi anladim seni canim. Gerekirse milli egitime ara ve cevaplarini mudurune soyle. Oyle bi hakki yok hem online ders verdirecekniznini kullandirmayacak hemde ucreti vermeyecek. Bj mudurlere kime yaraniyo boylr milletin hakkini yiyerek ben biomiyorum ki. Sen sonuna kdr haklisin sana boyle bi hak vermis devlet zorla bence. Allahnyardimcinnolsun
0 oy
(18 puan)
Ben 34+3 oldum şu an, idari izinde canlı ders verildi ama okula haftada 1 gün gitme zorunluluğu kalktı şimdi de çalışabilir raporu ile 2 hafta daha canlı ders vericem ve ek ders ücreti alıyorum ders verdiğim için.
(7 puan)
32den sonra çalıştığınızda verirler, peki 24. İke 32 arasında girdiğiniz canlı derslerde de ekders tanımlandı mı
(18 puan)
Tabii ki ne zamana kadar ders vermişsem ek ders tanımlandı gitmediğim halde seminer parasıda yattı sonuçta izinli olıyoruz.
0 oy
(307 puan)
Ne tuhaf bi uygulama. Idari izinliysen ne ders verilir, ne okula çağrılır. Bende 26.haftamdayim bugün gidip raporumu aldım pazrtesi teslim edeceğim.  Arayıp durumu anlattım canlı ders vermediler bana. Ayrıca ders verdilerse bile ücretini vermemek ne demek. Bence iyi bi araştırın böyle bi hakları var mıymış?
0 oy
(12 puan)
Yani buyuk konusmak istemiyorum ama bana durumumuz hic mantikli gelmedi. Ben 2 hafta oncesnden baslattm iznimi 24 lugu. Ve su an program yapmslar ders yok ki meb arayin mantik bu. Hatta su an ogretmen atamamislar bile dersler bos geccekmis. Hani hatta mudur hic bana insoyatif tanimadgi icin brkatm. Yoksa sirf online olsa neyse yok sabahn korunde olcak illa yaw hamileym uyanamyrm bana ayrcalik tanimadai brdr hafatada bir gelyoz ki evm yakn degl 2 mnibus degstrym demiyoki sne gelme. Tam insafsiz yni ondan hemen aldim. Valla insAllah sennki bize olmaz da iyice kuskulandm. Hayur iznimize cikmamizin anlami ne o zman cikma sende paranu al madem yapckmisin.
0 oy
(938 puan)
Ben de 26 haftalığım izne ayrıldım artık ders falan da vermediler yerime görevlendirme gelecek. Ek ders zaten olmaz ders vermediğim için de, ama sizin idare çok saçmalamış hem idari izinli oluyorsun hem ders veriyor hem de ücret vermiyor nasıl iş nasıl izin bu ???!!! 
0 oy
(146 puan)
Ben koy okulundayim yuzyuze başlayacağı için izne ayrıldım. Derslerime başkası girecek haliyle ekders almayacağım. Siz eğer online ders verecekseniz izninizi başlatmasınlar bunun için dilekçe verildiğini okumustum. Ders tanimliyolarsa da ek dersinizi vermek zorundalar bunun için bağlı olduğunuz milli eğitimle görüşün bence. 
0 oy
(9 puan)
35+5 teyim tam 24.haftamda yüzyüze eğitim sona erdi canlı dersler başladı ve canlı ders verdim ek dersimi de aldım. Okula 1 gün gitme zorunluluğumda müdür bey okula gelmeme gerek olmadığını idare edeceğini söyledi yani okula hiç gitmedim bütün canlı derslerimi yaptım. 32.haftamda da çalışabilir raporu aldım şu an 37.haftama kadar canlı dersimi vermeye devam edeceğim çünkü bu yarıyıl tatili doğum iznime eklenmezmiş. Kısacası idari izni almadığınız sürece canlı ders verirseniz ek dersiniz yatıyor. Ama idari izne ayrılırsanız ek ders yatmayacak 

651,142 soru

3,427,800 cevap

4,260,383 yorum

184,036 üye

...