0 oy
729 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (4 puan)
17 hafta ikiz hamileyim Doktorumuz tam olarak cm vermedi ama  rahim ağzı uzunluğunu beğenmedim dikkat et dedi. Fazla ayakta durma diye uyardı Rahim ağzının iyi durumda tutmak için yapılabilecek başka önlemler var mıdır bildiğiniz eğilmemek, ayakta durmamak gibi 
Gebelik haftası 17

5 Cevap

0 oy
(338 puan)
Cnm öyleyse dikkat et başka doktora git önemli bisey çünkü erken doğuma sebeb oluyor  dikiş atıyorlar oyle oldumu bende şuan o dikişlerden var 
-Reklam-
0 oy
(15 puan)
Rahim ağzı kısalığım var benmde ve dikiş attılar sizinki ikiz birde tehlikeye atmayın perıanotoji uzmanına görünün en kısa sürede. Sürekli yatış halindeyim yemek dahi yatakta yiyorum enfeksiyon olmamaya özen göstermeniz gerekiyor. 
(15 puan)
Mutlaka görür ve yönlendirir progesgan fitil, pluton iğne önerecektir eminim bunların önemi çok.
Haftan geçmeden servikal dikiş yada pesser (halka) uygulaması için bilgi edin. Perinatoloji sizi en iyi yonlendurecek bölüm.
(1,192 puan)
30 mm çıktı ayrıntılı da herhangi bişey demediler ama 21+2 haftalık normal mi acaba bilemedim
Normal ikinci trameserde 25 e kadar sıkıntı diye adlandırmiyorlar. Ancak daha once ayni sıkıntıyı yadayan yada esnek bir rahim ağza sahip olanlar icin tedbir alıyorlar.
25cm yazacaktim ancak haftanız konusunda net birsey diyemem. Haftanızı geçirdiyseniz sadece yatarak telafi ederek uzatabilirsiniz die biliyorum.
0 oy
(771 puan)
Benim de aynı sorunum var. Başından beri istirahat halindeyim çok fazla kalkmiyorum duş alırken çok sıcak su kullanmiyorum ve progestan iğne ile fitil kullanıyorum. (Rahimağzı yetmezliginde fitil çok önemliymiş) Bu şekilde 30+2 olduk çok şükür. Size neden vermemiş bilemedim
0 oy
(567 puan)
Mutlaka perinatologa görünün ve durumu söyleyin benim 15. Haftada 25mm çıktığı için rahim ağzına dikiş atıldı progestan kullanıyorum hâlâ dikkat edin sizin bir de ikizmiş 20 li haftalarda baya büyüyorlar ve rahim ağzı iyice açılabiliyor Allah muhafaza ben 36 oldum bugün eğilip doğrulmuyorum pek yorulmamaya çalışıyorum. Siz de çok dikkat edin 
0 oy
(17 puan)
Merhaba geçmiş olsun öncelikle ben 16.  hafta da serklaj oldum. 18 mme düşmüştü rahim uzunluğum. Doktor acil ameliyat olman lazım dedi. Serklaj oldum. Üstelik ameliyatta rahmimde enfeksiyon da farkedildi. Doktor zor bir ameliyattı dedi. Çok şükür bebeğim iyi. En son kontrolde 40 mme kadar yükseldi. Şimdi 20. Hafta dayım. Eğer serklaj olmanız gerekiyorsa işinizi şansa bırakmayın olun. İnşaallah hepimiz emanetimizi zamanında alırız kucağımıza. Unutmadan şunu da belirteyim rahim bir uzayıp bir kısalabilir. Ama uzaması sizi aldatmasın. Doktor yapılması lazım derse muhakkak serklaj olun. 
Ben zeynep kamilde serkilaj dikis icin yattim ama enfeksiyonun sikis sirasinda yayilmasi durumunu riske almayarak pesser ( halka ) uygulaması yaptılar.
(429 puan)
Geçmiş olsun kaç gün yattınız hastane de

649,010 soru

3,419,590 cevap

4,250,847 yorum

183,446 üye

...