0 oy
193 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (116 puan)
Yarın doktor kontrolüm var 3 hafta önce doktoruma normal doğum istiyorum demiştim ama kararımı değiştirdim gözüm korktu biraz yarın sezeryan istediğimi belirticem hemen gün verir mi acaba ? 
Gebelik haftası 36+1

4 Cevap

+1 oy
(150 puan)
İlk doğumumu zorunlu sezaryan ile yapmış ve ağrı eşiğim yüksek olduğu için 2 saat sonra ayağa kalkmış biri olarak söylüyorum etrafınızdaki insanların söylediğine kulak asmayın, boş yere sizi korkutmalarına da izin vermeyin. Eğer kemik yapınız, hamilelik durumunuz ve yaşınız uygunsa doktorunuzda destekliyorsa normal doğumu tercih etmelisiniz. Normal doğum sonrası ile sezaryan doğum sonrası toparlanma süreci kesinlikle aynı değil, sezaryanın sadece doğum aşaması kolay! İlk doğumumu gayet iyi bir hastanede ve işinin ehli bir doktorda yapmış olmama rağmen hala sezaryan ameliyat bölgesinde hissizlik var, yetişkinlerde sinir hücreleri kendilerini yenileyemediği için his kaybı gayet normal. Yani sezaryan o kadarda konforlu bir seçenek değil. Ama hamilelik haftanıza göre sezaryan için net bir tarih verebilir doktor, yani kesinlikle sezaryan olacağım derseniz tarih vermesi için uygun bir zaman. 
(116 puan)
Yarın kontrolüm var bebeğin kilosu da biraz fazla o yüzden de korkuyorum doktorum kilosunu 4 - 4.5 arası beklicez dedi 4 ü geçerse zaten mecburi sezeryan olucak daha çatı muaynesi de olmadı yarın bakilcak inşallah bı netliğe ulaşır
-Reklam-
0 oy
(658 puan)
Verir canm ama iyi düşün bence epiduralli normal varken sezeryanı tercih etme
0 oy
(491 puan)
38.haftayi doldurunca sezaryn olunuyor oyle gun veriyorlar diye biliyorum. Benim durum farkliydi bebek sismisti suda.ama ozele gidiyorsan vede epidural imkanlarida vardir tabiki. 
(116 puan)
Özele gidiyorum da hiç o sanciyi çekmek istemiyorum epidural galiba belli bı açılmadan  sonra takiliyormus pek bilgim yok benimde ilk gebeliğim :)
(491 puan)
Bende sezaryn oldum canm 1.sini. burdan ogrendgim kadari senin dedgin gbi belli bi santim olunca takiyolarmis
0 oy
(1,541 puan)
Illa sezaryen olacaksa bence tarih verilebilecektir. 

Ama normal dogum dusunup sonra vazgecmissiniz. Kendinizi cesaretli tutun. Eger hersey yolundaysa,zorunluluğunuz yoksa normali bir kez daha dusunun. Herkesin dogum hikayesi farkli. Baskalari gozunuzu korkutmasin..  zorlu sezaryen sonrasi oykuleri de yok degil..  iyi dusunun ne istediğinizi oyle karar verin. Hersey gonlunuzce olsun

İlgili bir soru bulunamadı

656,177 soru

3,447,166 cevap

4,282,389 yorum

185,365 üye

...