0 oy
1,412 göst.
Doğum kategorisinde (17 puan)
Merhabalar, özel hastanede  muayene, test doğum vs. Ücretleri baya artmış. Doğum paketi satın alanlar ya da alacak olanlar yardımcı olabilir mi? 7 ile 10  bin arası değişiyor. Paket içeriğinde bebeğin ilk muayenelerine kadar herşey dahil diyorlar. Ne yapmalı yardımcı olur musunuz?

16 Cevap

0 oy
(46 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Bence çok mantıklı ben çok pişmanım yaptırmadığım için bi 15bin çok rahat harcadım korona var diye devlete gidemedim sürekli özel doğum dışında başka rahatsızlıklarda baş gösterebiliyor hamilelikte. Örneğin benim Triot sorunum oldu hiç yokken hamilelikte çıktı ve başından beri hamileliğin hem kadın doğum hem dahiliye ikisine de her ay gidiyorum testler falan inanılmaz paralar harcadım çok pişman oldum yaptırmadığım için. 
-Reklam-
0 oy
(2,871 puan)
Bence testleri devlette veya sağlık ocağında ücretsiz yaptır. Hastaneye sadece aylık muayene ücreti ve doğum ücreti ode yarı yarıya fark eder. O söylediğin paralar çok para valla heleki günümüz koşullarında çok zorlar.
(984 puan)
Bulunduğunuz ilde ücretler uygun bence , benim gittiğim hastanede muayene 200 , doğum 7.5 tan başlıyor . Ozel sigortam olsa çok uyguna gelmiş olcakti .
(994 puan)
Katılıyorum bende saglık ocagından testelri yaptırıp gidyrm sadece muayene ücreti ödüyorum 140 tl doğumada 2500 dediler
(2,871 puan)
Yani ben İstanbul da yaşıyorum. Ben doğumuda devlette düşünüyorum. Ama özelde yapicam diye biraz araştırmıştım 2500-3000 TL falandı. Muayene ücreti olarakta ayda 90 ödüyorum şimdi 110 TL oldu. 9 ayda muayene ücreti ayda 1 gidersen 1000 TL eder muayene ücreti doğumla birlikte 3500-4000 falan eder bence. Yani 7 binle 10 bin cok büyük paralar. Gene de siz bilirsiniz.
0 oy
(984 puan)
Gitmek istediginiz hasteneyi kapsiyorsa alabilirsiniz bide genellikle hamile kalmadan sigorta yapılması lazım diyor çoğu . Bende araştırmıştım çok mantıklı gelmişti ama hamile olduğum için geç kalmıştım sadce bir hastenede geçerliydi oraya da gitmek istemediğim için yaptırmadım .
0 oy
(59 puan)
Merhaba gidecegin hastane belliyse cok avantajli oluyor 8500 e aldim ben 10 muane taramalar dogum bebeğin ilk muanesi 1 kez diyetisyen doğumdan sinra 1 kez emzirme eğitimi. Oda suslemesi babaya mini check up hepsini kapsıyor baska türlu bu hastane cok daha pahaliya geliyordu bana.sadece detayli ultrason yok paket icinde.
(1,234 puan)
Hangi Hastahaneden aldınız?
(59 puan)
Ankarada medikal park hastanesi
(1,234 puan)
Benimde keçiören medicalpsrk
0 oy
(806 puan)
Hamileyken doğum sigortası için çok geç kalmış olursun yararlanamazsın. Ama doğum paketi satın alabilirsin. Hastaneye göre değişiyor paket fiyatları. Testler, doğumun gerçekleşmesi, hastanede yatış gün sayısı hatta doğum fotoğrafçısı ve oda süsleme dahil olabiliyor. Arkadaşım böyle bi paket aldı. 7000 TL ye. Tabi hastaneye bağlı fiyatlar dediğim gibi. Benim özel sağlık sigortam var. Hamilelik öncesinde de yeterli primim olduğu için hiç ödeme yapmayacağız. Ama prim şartı var işte sigortanın. 
0 oy
(1,234 puan)
Ben 7400 liraya doğum paketi aldım.
0 oy
(338 puan)
Ya turkiyede hersey neden bu kadar pahalı ya bide herseyinizi kendiniz alıyorsunuz yazık ya bissuru para gidiyor ozellerde uçmuş yani
0 oy
(708 puan)
Ben paket aldım maddi durumunuz varsa öneririm. 
0 oy
Merhabalar. Bende bu konu üzerine çok kafa yormuştum. Sonra çok aradım sordum araştırdım. Hatta doktorlara danıştım. Devlette yapılan da aynı özelde ne yapılanda aynı inanın değişen bişey yok. Maddi durumunuzu bilemem ama. Diyelim özel bir hastaneye gittiniz doğum sırasında önemli bişey oldu yada çocuk küveze konulacak. Eğer hastane imkanları yeterli değilse devlete sevk ediyorlar sizi. Benim yaşadığım şehir Ankara ve gerçekten mükemmel hastaneleri imkanları. Özel hastane gibi. Daha dün cinsiyeti öğrenmek için özele gittim evime çok yakın bir hastane var. 250 muayene ücreti ödedim. Devlette yapılan ile aynıydı. Çıkışta özellikle sordum doğum paketini ücretini. Benim 16hafta olduğu için yani ikilintarama onu geçtim ilerledi baya. Sadece doğuma 7bin dedi. Sezeryana ise 7.5 dedi. Yani sanıldığı gibi yarı yarıya düşmüyor. Özel ilgi alaka istiyorum diyorsanız orasını bilemem. Ama enniyisi devlet. Karar sizin..
(17 puan)
Bı yerde haklısınız. 6 yıl önce İstanbul'da kızıma hamileyken devlette yüzüme bakmayı bırakın cevap verme gereği duymayan doktorlar görünce. Para böyle günlere lazım dedim ve özelde devam ettim.cok memnun kalınca da özel olsun istiyorum. Ben de Ankara'ya yeni taşındım. Ordan oraya gitmiyim bı yerde kalayım diyorum ama paket fiyatları uçmuş. Bir de epudral normal doğum istiyorum.devlette epudral yaparlar mı bilginiz var mı? Şehir Hastanesi'nde suda doğum bile var sanırım
 Epudralle ilgili bir bilgi bulamadım.
Suda doğum yapıyorlar. Ama epudrellai bilmiyorum. Bir çok kişiyle görüştüm memnun olan çok. Şükür ben özele o parayı verme imkanına sahibim ama gereksiz geldi bana açıkçası. Doğunca ona harcarım Allah iyilerle karşılaştırsın önemli olan o. Kötü heryerde kötü
0 oy
(475 puan)
Bazı sigortalar hamilelikten sonra da yapilabiliyor ama ben de ücreti yüksek olan testleri devlette yaptirirsam sadece muayeneler ve dogum ucreti ödeyip daha uyguna gelir diye düşündüm, biraz araştırdım ankaradaki çoğu dogum paketi ayrıntılı ultrasonu kapsamıyor, en pahalisi da bu zaten 500-800 TL arası, ona da ayri para vermem gerekir özelde yaptiririnca ki öyle düşünüyorum. Kâr zarar hesabi yapmak lazım yani
0 oy
(1,100 puan)
Güzel birşey bence ama burda doktordan memnun kalmayan biri vardı başka hasteneye de gidemiyorum demisti
0 oy
(330 puan)
Demir Hayat'ın ikican tamamlayıcı sigortası var onu yapmayı düşünüyorum bende
0 oy
(67 puan)
Bnde doğum sigortası var ve çok rahatım.iyi ki yaptırmıştım dedm. 5. Ayımda öğrendim böyle sigortayı hemen yaptırdım. Birdaha doğum yapcak olsam ileride yine yararlanırım. Pazartesi doğumum var kaç aydır ne tahlile ne muayeneye ne birşeye ödeme yapmadan girip cikiyorum. Tek tek hesaplayinca daha pahalıya geliyor. Ama sigortalı olunca hem tasarruf hem kafan rahat oluyo
0 oy
(1,068 puan)
Ben paket aldım 36 haftada ankaraya geldim 4000 tl idi doguma kadar benim muayene sezaryan oda susu bebegin ilk 10 muayenesi kulak testi içindeydi ve benim doğum sonrası ilk muaynem
(17 puan)
Çok iyiymiş rica etsem hangi hastane ve hekim olduğunu söyleyebilir misiniz? Yorumlara da bakarak son zamanlara kadar devlette tahlil vs yaptırıp doğum ve çocuk muayenelerini kapsayan paket almak daha mantıklı.
(1,068 puan)
Kecioren medisis ti simdi medical  park oldu
0 oy
(133 puan)
gebeligimden 2ay once yaptirdim.iyiki yaptirmisim diyorum kafam cok rahat bazen yatmam gerekiyo hastanede hic odeme yapmadan cikiyorum tahliller muane keza oyle sadece 15tl katki payi oduyorum hepsi bu.gebelik teminati olmasi sart ve sigortasi yaptirdiginizda hamile olmamaniz gerekiyor ve kesinlike tavsiye ediyorum canim heleki pandemi surecince kesinlikle yapilmali.
(133 puan)
tahililer,muane,dogum ve yatarak tedavi hersey ucretsiz.suan devlet ve saglik ocagina gitmek sakincali.hem tek bir doktora sabit kaliyosun ve sigorta odemesini taksitle bile oduyordum arti inanin cokta pahali degil.
(17 puan)
Hangi hastane ve hekim acaba? Ve nekadara mal oldu? Herkese de fikir olur teşekkürler.♥️
(133 puan)
istanbulda yaşıyorum ama sigorta heryerde aynidir.anadolu sigorya tamamlayici.3200tl ve 8taksit yaptik her ay odüyorum ama dedigim gibi hamile kalmadan yaptirmaniz gerekiyor hastaneye gore.fiyat degisir.onu sigortayi arayip bulundugunuz hasteneye gore fiyat veriyor。
0 oy
(16 puan)
Benim özel sağlık sigortam var ve bir kuruş para ödemiyorum. Doğumda da aynı şekilde olucak. Ama ben sigortamı ablamın çalıştığı yer çalışanlarına sağlık sigortası yaptırıyordu isteyen akrabalarıda varsa aynı fiyattan yardımcı oluyorlardı öyle yaptırdım doğumuda kapsıyor. Ben 1300 TL gibi bir rakama yaptırdım iş yerlerinde toplu yaptırıldığı için çok uyguna yaptırabiliyorsun. Eğer seninde tanıdığın bildiğin varsa iş yeri yapan orada yaptırman daha mantıklı ama mutlaka doğumuda hamilelliğide kapsıyormu öğrenip öyle yaptır

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 484 göst.
10 Eylül 2023 Doğum kategorisinde Yenianne28 (37 puan) sordu
0 oy
1 cevap 176 göst.
0 oy
16 cevap 828 göst.
16 Kasım 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sny_ctnky (25 puan) sordu
0 oy
15 cevap 1,381 göst.
5 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Amonra (22 puan) sordu

650,997 soru

3,427,160 cevap

4,259,691 yorum

183,992 üye

...