0 oy
436 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (651 puan)
Kizlar 39+2 haftalik hamileyim. Doktorum 40a kadar gelmezse biraz daha bekleriz yine gelmezse suni sanciyi tercih ederiz dedi. Suni sanci cekip de acilmamin olmamasindan korkuyorum acikcasi. Aranizda suni sanci alip cok rahat acilmasi olan var mi ve neler uyguladi kendine o sirada?
Gebelik haftası 39+2

14 Cevap

+1 oy
(244 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
41. Haftaya kadar bekledim bende. 41+3 de yatış verdi doktorum. Önce yumuşama olması için fitil koydu. 2 saat bekletti. Bu arada birşey hissetmedim. Sonra bebeğin suyunu patlattı ve damar yolundan serum taktılar. 7 saat sonra kızım doğdu. Benim için son 2 saat zordu. Çünkü ağrı yavaş yavaş artıyor. Ama o 2 saatte dayanılmayacak gibi değildi. Şimdi oğlum olacak inşallah 2 hafta içinde dönmezse sezeryan olacağım. Sezeryan olmaktansa suni sancıyı tercih ederim. Çünkü hiç doğum yapmış gibi değildim. Kendi işlerimi kendim yaptım. Bunda nasıl olacak bakalım hayırlısı 
(244 puan)
Bi de kızımda sancı açılma vs hiç birşey yoktu
(651 puan)
Cok tesekkurler rahatladim biraz (:
(244 puan)
Rica ederim canım inşallah kendi sancınla gelir bebişin eğer suni sancı alırsan da o anda sürekli yürü ve çömel kalk daha çabuk atlatırsın
(651 puan)
Insallah canim sagol
-Reklam-
+1 oy
(27 puan)
Bende burda bekleyim bende pazartesi gideceğim doktor a 38+5 olduk sanci falan bende de yok 
+1 oy
(90 puan)

Ben 39 hafta 5 gunlukken doğum yaptim ama sancım ve 7cm açilmam vardi buna rağmen suni sanci verdiler 10 cm e kadar bekletiyolar.elimin uzerinden damar yolu actilar ve serumla verdiler canim.ilk doğumumdu 1 saatte dogum yaptim.Ama evde 1 gün bekledim sancim az vardi dakika tuttum 10 dakikaya indiginde gitmistim.simdi 19 haftalik hamileyim bakalim bu nasil olacak:ermm:

(651 puan)
Allah yardimcin olsun
+1 oy
(48 puan)
Eputural dogum tavsiye ederm
+1 oy
(26 puan)
İlk çocuğum da suyum gitmişti farketmemişim yatış verdiler hemen suni sancıyla doğum yaptım. Fitil gibi alttan takmışlardı normalde serumla veriyorlarmış o fitil gibi olanıda açılması olmayana takıyorlarmış sanırım. Yanlış bilgilendirmiyim ama öyle diye biliyorum. 5 cm le doğum yaptım açılmadı bebek geldi ama herkeste aynı etki olacak diye birşey yok o yüzden kendini korkutma zaten korkarak giriyoruz doğumlara. Belki senin açılman çok güzel olacak çok rahat doğum yapacaksın . (İnşallah hepimizin öyle olur..)
(651 puan)
Amin canim sagol insallah
+1 oy
(26 puan)
Ben 35 haftada bebeğin suyu bittiği için doğuma alındım. Vajinadan fitille sancı başlatıldı. Normal sancı gibidir heralde. Benim 6 saatte 9 cm açıldı ve doğuma girdim. Herkesin farklı olur. Yanında beline masaj yapıp ovacak birini al. Yataktan tutarak çömelip ayağa kalk sancıları kaeşılamak için. Birde ağrı olarak değil bebeğine gelmek için yarsım ettiğini düşün. İşkence çekmiyorsun bebeğin dünyaya grlmeye çalışıyor. İyi doğumlar dilerim. 
(651 puan)
Cok tesekkurler (:
+1 oy
3 cmle hastaneye gitmistim aslinda kendi sancimla da dogurabilirdim lakin direk suni verdiler 3 saat sonra dogdu cnm
(651 puan)
Tesekkur ederim canim
+1 oy
38 haftalikken dogum yaptm 12 saat suni sanci cektm ama gider gitmez takmadilar kendi sancim gelsn dye beklediler olmayinca takildi herkes ayni olmaz bnim yaşadiklarimi okuyup da korkma oglum 11 aylik ve ben tekrar hamileyim hayirlisi bakalm ilk dogumda neler yasayacami bilmedigm icin daha cok tedirgindim simdi süreci biliyorm o kdr korkmuyorm  Rabbim butun hamilelerin yardimcisi olsn.
(651 puan)
Amin canim insallah
+1 oy
(255 puan)
Ben ben 2 gün suni sancı çektim  doğmadı benimki 2 gün sonunda doğdu 
+1 oy
(64 puan)
Suni sancı verdikten sonra açılmam yavaştı nedeni de rektum dolu olduğu için dedi. Lavman yaptışar bağırsakları boşalttıktan sonra açılmam felaket hızlandı ve 4 saat içinde doğum yaptımm :)
(651 puan)
Tesekkur ederim (:
+1 oy
(315 puan)
36da iki santim acilmam vardı hastaneye yatirdildim üç oldu aktif değil ev yakın diye eve gönderdi ertesi gün nişanim geldi acile gittim dört olmuştu aktif değil kan su sancı gelince ge dediler gecesine suyum boşaldı gittim sancım yoktu suyum gelince nstye bağlı olduğum için hiç hareket edemedim sabah doktor geldi suni sanciyi baslattirdi hareket olmadığı için 5cmde durdu 3saat hiç acilmam olmadı 7cm den sonra hemen 9olmustu doğumu 15 20dkka sürdü sancı zor ama doğum yaparken hissetmedim hemen oldu
(651 puan)
Tesekkur ederim canim
+1 oy
(61 puan)
Aynı durumdayiz. 40 olmamiza 2 gün kaldi
(651 puan)
Allah kolaylik versin hepimize
+1 oy
(11 puan)
2. Gebeliğimde bizde 41. Haftayı doldurmuştuk ama sandım hala yoktu. Yatışımı yaptı doktorum suni sancıyla doğum yaptım sancılarım da doğum sürecimde çok iyi ve normal ilerledi ilk 2 3 saat sancı hissetmedim sonra aralıklarla hafif hafif sancım girmeye başladı  sancılar arası süre kısaldıkça şiddeti de artmaya başlamıştı sağlıcakla kucağıma aldım oğlumu ilk doğumum kendi sancımla olmuştu baya zor olmuştu 2. De dikişsiz ve kolay oldu şimdi 3. Gebeliğim bakalım bu nasıl olacak (herkeste aynı olmuyor tabi inş akar su gibi doğumun olur sağlıcakla alırsın kucağına canm k.b uzun oldu ama anlatmak rahatlatmak istedim)
(651 puan)
Cok tesekkur ederim amin insallah canim
+1 oy
(10 puan)
3 cm aciklik vardi.sancim yoktu.muayene sirasinda suyum geldi.hemen suni sanci verdiler serumla.birden agrilarim baslayinca korkmustum.hemen epidural yaptirdim.alttan muayene hic acitmiyo o zaman.agrilari en hafif sekilde hissediyorsun.gercekten prensesler gibi dogumum oldu.2.ye hamileyim.insallah yine normal dogum yaparim.suni sancidan da normal dogumdanda korkmuyorum.
(651 puan)
Tesekkur ederim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 179 göst.
0 oy
4 cevap 241 göst.
0 oy
2 cevap 175 göst.
0 oy
0 cevap 54 göst.

651,021 soru

3,427,241 cevap

4,259,779 yorum

184,000 üye

...