0 oy
1,186 göst.
Doğum kategorisinde (84 puan)
düzenledi

İlk yavrumdan beri hep normal doğum istiyordum evladım için de benim için de en güzel doğum şekli, fıtri olanı diye. İlk yavrumda kordon boynuna 3 kez dolanmış, bir de düğümlenmis olunca sancılarım başlamadan sezeryan oldu. O sezeryan bebeğim için bir rahmetti belki de. Aradan 3 yıla yakın geçince ikinci evladıma hamile kaldım, normal doğum isteğim yine çoktu fakat gittiğim Dr ben önermiyorum demişti ve bulunduğum şehirde yaptıran bayan Dr da duymamıştım. O dönemki komşum da normal doğumun zorlukları, makara kadar kesilenler, başına kötü şeyler gelenleri vs anlatinca korkum arttı ve vazgeçtim de başka pek seçeneğim olmayarak. Derken ikinci evladım 3,5 yaşında iken üçüncü evlat haberi aldık. Ve normal doğum isteğim yine depreşti. Bu kez farklı olarak normal doğumu yapabileceğime dair destek olan birkaç tanıdığım vardı, ssvd gruplarına üye olmuş takip ediyordum en baştan. Gün gün ssvd yapan haberlerini gördükçe mutlu oluyor ve umutla doluyordum. Ne var ki bulunduğum şehirde yaptıran bayan Dr sadece bir saatlik mesafede tıp fakültesinde vardı. Diğer Doktorlar genelde 2 sezeryan sonrası mümkün değil, canım daha kaç çocuk yapacaksın (!) Gibi cümleler söyledi. Baktım buraya 2 -2,5 saat mesafede olan Antep'te yaptıran Dr lar var. Hemen bu fikri ve isteği eşime açtım. Dr ile görüşme yaptım 6 veya 7. Aya yakın. Dr farklı şehirde olduğum için 37. Hafta gelebileceğimi, dikiş kalınlığı ve çatı muayenesi yapması gerektiğini ve şartlar uygunsa yaptirabilecegini söylemişti. Çok sevindim, beşinci altıncı ayda yürüyüşe başladım. Normalde iştahlı olan ben fazla kilo almamak için dikkat etmeye başladım. Dr a ilk kez 31. Hafta gittim, muayenede şuan için şartların uygun olduğunu, 37 de çatı da baş da uygun olursa deneriz dedi. Yapmam gereken egzersizler gösterdi, yürüyüş önerdi, perine masajını söyledi ve dediği vakitlerde başladım, yapmaya çalıştım.

37. Haftada karne alacak çocuk heyecanıyla gittim Dr a. Hamdolsun şartlar uygun görünüyordu, tek mesele bebek daha 37. Haftada 3,625 gram görünüyordu. Dört kg ve üstü olursa ssvdyi de normali de zorlar dedi. Bu kez de hamur işini, tatlıyı, makarnayı, ekmeği kesmemi söyledi. Bunları da yapmaya çalıştım, egzersizlere ağırlık verdim, hurma yedim , bir yandan perine masajı ve ilişki ile belki dedik doğum başlar ve ideal kiloda normal doğar. Derken 38+4 de ilişki sonrası 5 6 dk ya bir olarak hafif kasılmalar ve adet ağrısı gibi bir ağrı başladı. Sanıyordum ki önce bı saat arayla falan olup giderek siklasacak. Dr a durumu bildirdim, isteği üzerine sehrimdeki hastanede nst çektirdim ve Dr muayene etti. Nst de sancı çıkmasa da Dr rahmin iyice yumusadigini, bu saattir kasılma devam ediyorken bunun doğum başladığının göstergesi olduğunu söyledi ve yola çıkın bence vakti gelmiş dedi. Ve çıktık yola. Gittik Antebe. Akşam Dr açılma yok ama bir iki güne doğum olur muhtemelen dedi. Muayene sonrası da nişanlar gelmeye başladı aralıkla. Dr yine yürüyüşü tavsiye etti. Ertesi gün açıklık 1 cm idi, yine yürüdük, dolaştık. Derken ikindi vakti sancılar sertleşmeye, şiddeti biraz artmaya ve 3 dk ya bir olmaya başladı. Dr u aradım ve hastaneye gittik. Gel burada takip edelim dedi. Gittik, açıklık 3-4 cm olmuştu ve ben yapamazsam diye korkarken ebe sağolsun (!) Yapamayacaksan vazgeç asıl bundan sonra başlıyor sancı dedi henüz Dr gelmemisken. Dr geldi, dedim ben yapmasam mi? Beceremeyecegim belki ikinmayi falan? Bı bakalım dedi Dr. Muayene etti ve kaç olmuş biliyo musun? Tam 5 cm dedi. Ve sonra derken su geldi, 9 cm, tam açıklık. Yatakta ikindirmaya çalıştılar ve ben beceremiyorum. Gücümu ya yanağıma ya karnıma veriyormusum :) Gittik dogunhaneye ve ıkınma kısmı biraz zorlayınca artık nefes falan tuttum bırakmadım bitene kadar. Derken miniğim çıkar çıkmaz kucağıma verildi. Ve sorunsuz şekilde olmuştu elhamdülillah. Sancılar kemiklerim kirilircasina değil dayanilabilir şekilde idi. Doğum tahminimden hızlı olmuştu. Sonrasında 4 dikişim oldu toplam kesi ile fakat son zamanlarda bunu da göze almıştım. 

Roman gibi uzadı yazım kusura bakmayın fakat bunu isteyen varsa ve şartlar uygunsa peşine düşün, elinizden geleni yapın ve dua ile sonuca razı olun. Olur olmaz bilemem fakat, Rabbim ben elimden geleni yaptım huzuru olur. Benim doğum hikâyem de böyle.

Gebelik haftası Zehra'm doğdu ❤️

13 Cevap

+1 oy
(131 puan)
Masallahhh masallah darisi hayirlisiyla başıma diyorum çünkü bende ssvd istiyorum ssvd gruplarına uyeyim böyle güzel hikayeleri okuyunca daha da hevesleniyorum ilk doğumumu normal 2. Suyu bittiği icin sezeryan olmak zorunda kaldim ve birgün 3. Olursa ssvd yapicam dedim cok şükür bulunduğum ilçede devlet hastanesinde ssvd yapan dr var kontrolleri onunla yapiyorum suan icin hersey yolunda 31 haftalık olduk insallah istediğimiz gibi sonuçlanır Allah evladinizi size bağışlasın cok sevindim adiniza
(84 puan)
Ne güzel Rabbim en hayırlı şekilde size de nasıl etsin, ilki normal olunca benimkinden daha kolay olabilir biiznillah.
(131 puan)
yeniden gösterildi
Insallah canim insallahh
-Reklam-
0 oy
(320 puan)
MasaAllah ya ben hiç bilmiyordum sezeryandan sonra normal d.olduğunu. Hayırlı olsun yavrunuz güzellikler getirsin :)
(84 puan)
Amin sağolun :) böyle böyle öğrendim ben de :)
0 oy
(300 puan)
şuan hastane kontrolune giderken okıdum yazısını normal doğumla ilk çocuğumu aldım buda 2. olcsk nasipse ama doğum şekli bebeğin durumuna göre şekillenebilir ne güzel anlattınız benim annem beni normal denedi olmayınca sezeryana alınmış  sonraki kardeşimi normal ve kardeşimle aramda bir yaş var dğşünün siz hamile kaldığı zamanı sonraki normal diğer kardeşim yine sezeryan ve 5 kardeşiz biz eskiden o kadar teknolojik imkanlar yokken doktorlar normal yalabilirken şimdikilerin bu normalden kaçma arzusunu anlamak imkansız. 
(84 puan)
Ki o zamanlarki dikey keşide şuan asla denemiyorlar bile normali. Bu kesi daha risksiz olmasına rağmen. Bana da burda genelde Dr lar risk yönünü söylüyor, binde 3 diyince biri o da sana denk gelebilir dedi. Fakat sezeryan sonrası sezeryan da daha az riskli değil neticede 3-4 evlat isteyen için.
0 oy
(3,487 puan)
Hayırlı olsun. Doğum sonrasını merak ettim en çok ikisini yaşayan bir anne olarak. Kimse olmasa çocuğunda kendinede bakabilecek durumdamıydın odana gelince. 

Ben 16 saat sancı dan sonra açılma olmadığı için sezeryan oldum. O yüzden aynı stresi yaşamak istemiyorum ama normalin konforu doğum sonrası ortaya çıkıyor sanırım 
(3,487 puan)
Anladım canım. Tabi benim sorun açılma olmamadıydı zaten. Bide ilk suyum geldi sancı 5 6 saat sonra başladı. Riske atmamak en iyisi sanırım. Hayırlı olsun tekrar. Benim de tek korkum ilk ayağa kalkış. Başka bir dayanamayacağım şey yok. Ayağa kalkıp 100mt yürüsem gerisi kolay
(7,099 puan)
Evet cnm yürüdükçe açılıyor sezeryanda insan
Bnm de ilk ilişki sonrssı nişan gelmişti biraz kanlı
Doktora gittik pazar günüydü
Ebe varfı alttan baktı 1 cnm kadar açıklık var dedi doktora sancı da çıkmış tı
Doktor arafı yatın gel yatışını yapalım dedi
Şimdiki aklım olsa kabıl etmezdim ilk henelik tecrübesizlık pazartesi günü sabah etken sıcak duşta durdum oyalandıö oyle hittim doktora açıklık 3 yada 4 cnö demişti
Pazartesi hünü yatış yapıp hemen suni sancı verdiler suyu patlattılar 4cm de
Evdeyken 3 cnm ye kadar sancı çıkmasına rağmen bile hiç hissetmemiştim ama hastaneye yatınca çok kötü olduö
Oysa bebekte filan bir sorun yoktu keşke evde çekseymişim sancıyı bekleseymişim
Hata yaptım direk hastaneye giderek
Tam anlamıyla derksek 1 hafta da anca toparlıyorsun
(3,487 puan)
Benim bekleme lüksüm yoktu suyum evde geldi de gittim. Kendi sancım suni sancı verildi açılma 3 olup geri 2ye indi hep. 16 saat sürdü en son kalp atışı tehlikeye girdi bebeğin.  Genel anestezi oldum.

Ama tek kötü hatırladığım ilk ayağa kalkış. Dedim ki ben ölücem kesin . Can çıkıyor bedenden.
(7,099 puan)
Ah nasıl kötü oluyor o ilk ayğa kalkış etlerin kopuyor gibi
(3,487 puan)
Ben dedim ki ya asistan falan girdi ameliyata da galiba yanlışlıkla göğüsümü göbeğime dikti. Dik durmaya kalkınca öyle bir acı. :)) kelimei sahadet getirdim ya öyle diyim sana.
0 oy
(7,099 puan)
Ayyy öaşallah ne güzrl rabbim inşallahbana da nasip  eder 

İlk kızımda 8 saat suni sancıdan somra bebek inmiypr diye sezeryana alındım 

Benimde ilişki sonrası başlafı doğumum 

İlişki doğuma çok katkı sağlıyor

Kızım şuan 18 aylık 

Bende 3 aylık hamileyim 

Antalyada yapan doktorlar var özelde 

Devlette öalesef daha duymadım yaptıran 

Ben 9 aylık olana kadar kızım 2 yaşını geçecek 

İnşallah nasip olur normal doğum 

Sezeryanı çok kolay bişy sanıyorlar bebeğinle en az 3 4 gün ilgilenemiyorsun tam anlamıyla 

Katnındaki dıkişler var 

Bel ağrısı var hele yataktan o ilk kalkış çok zor 

Rabbim bütün anne adaylarına uardımcı olsun

Çok seviniyorum böyle yazılar okuyunca allah razı olsun

Cesaret veriyorsunuz bizlere 

Aslında sezeryan sonrası sezetyan daha risklıymış ssvden 

Hayırlı bir ömrü olsun iniallah çocuklarımızın
(84 puan)
Amin çok sağolun, evet biraz cesaret ve umut vesilesi olursa diye yazdım çünkü normal doğumdan hele ki ssvd den genelde intihar gibi veya dünyanın en zor şeyi gibi bahsedilmesi beni de korkutuyor ve üzüyordu. İnsan cesaret bulacağı şeyler okumak duymak istiyor.
(7,099 puan)
Sancı anı nasıl  cnm  dikişlerine etki ediyor mu  hiç
Ikınırken dikişlerinde bişy hissettin mi
O kadsr çok merak ediyorum kianlatamam
İstiyorum nasipolursa nasıl bir yol izlemem lazım
(84 puan)
Hayır dikiş yerinde hiçbir şey hissetmedim hamdolsun zorlama falan, benim sancimin zorladığı kısmı ile doğum arasında iki üç saat anca vardı sanırım. Doğum günü bile yürüyüş yapabilmenin çok faydası oldu sanırım. Doğum sonasında da dikişlere hemen bakıyor Dr ultrason ile. Benim vücudum normalde kendini çabuk salar çabuk çatlar falan ama yürüyüş bu yönde de çok faydalı oldu muhtemelen.
(7,099 puan)
Bnde başlıycam bakalım havalar azıcık düzelince
Soğuk olsada kendim yürürdüm ama kızımla zor olucak
Biraz hava düzelsin başlıcam bol bol yürüyüşe
(84 puan)
O zaman en güzeli egzersizler, pilates topu ile pek zorlamıyor da hem.
0 oy

Ssvd isteyen biri olarak çok heycanla okudum yazınızı Rabbim evladınıza hayırlı sağlıklı ömür versin bende bir doktor buldum henüz 9 haftalıgım bi kere gidip konuşucam 37 de tekrar gidip muane olurum tamam derse alyansımı satıcam yinede denicem inşallah ssvd yapan biri olur ve hikaye mi yazabilirim iyiki yazdınız umud oldunuz <3

(84 puan)
Doğuma kadar ben de yapanların hikâyesini okuyup umutla gözüm yasariyordu, bı yandan bana uzak gibi geliyordu fakat elhamdülillah Rabbim nasip etti. Size de en hayırlı şekilde afiyetle nasip etsin Rabbim.
Amin Allah razı olsun canım özlem hanım bana 3.30 saat uzak muane ücreti ve bu şekilde dogum ücreti ne kadar dediler gitme ihtimalim olur belki
(84 puan)
5 bin 5.500 civarı oluyor doğum ücreti hastane masrafı dahil. Muayene de 300 TL idi ben toplamda iki kez gidebildim il dışından olunca, Dr un istediği tahlilleri kontolu yaptırıp Dr ile telden paylasiyordum.
Anladım canım çok teşekkür ederim
(84 puan)
Rica ederim kardeşim
0 oy
(5 puan)
yeniden gösterildi
Hayırlı olsun :) bende çok istiyorum Ssvd Gaziantepte yaşıyorum doktorun ismini söyler misiniz nekadar doktora gittiysem onermediler yapmıyoruz dediler. 
(84 puan)
Elbette, Dr Özlem Borazan a gittim, çok rahatlatıcı ve teşvik edici bir doktor sağolsun.
(5 puan)
Evet biliyorum  özlem hanımı çok duymuştum methini Ssvd yaptığını bilmiyorumdum  devadaydi ayrıldı diye duymuştum.tesekkur ederim :)
(84 puan)
Rica ederim, evet ayrılmış, fakat ssvd doğumları için devayi önerdi ve orada yaptırdı doğumu.
(131 puan)
Antepte devlette de yapan dr var facebook ssvd sayfasini takibe alıp oradan sorun yardımcı olacaklardır
0 oy
(216 puan)
Ayy maşallah ben de çok istiyorum normal olsun  2 sezeryanim  var benimde    doktor bulsam bende çok istiyorum  allahım insallah banada nasip olur diger iki çocugumda da normal istiyordum olmadı  nasil egzersizler  yaptiniz  bende doktorlarla görusuyorum ebe bul nefes egzersizleri  yaptiran egitimci  bul diyor böyle şeyler  yaptıniź mi acaba
(84 puan)
Şuan sizin de 3. Gebeliginiz mi?
(216 puan)
Evet 3 gebelik
(84 puan)
Rabbim yardımcınız olsun insaAllah gönlünüzce ve hayırla afiyetle nasip olur.
(216 puan)
Ammin  allah binkere razı  olsun sizden  rabbim evlatlarinizi  size sizi de evlatlarınızabağışlasın  inşallah:))
(84 puan)
Amin kardeşim cümlemizden, sağolun değerli dualarınız için ❤️
0 oy
(713 puan)
bnm ilki 13 2. 8 yasında askım suan rabbım nasıp ederse 5 aylık ta hamıleyım bnde cok istiyorum ama aklıma sıgmıo o kocamn bebegın ozel Bolgem den cıkmasının beceremezsem bebegıme bırsey olursa cesaret edemiyorum. yoksa hep ıcımde ukte kaldı. bebegın analı babalı buyusun askım hyrlı ewlat olsun ıns 
(84 puan)
Ben bebek doğduğu ilk günler başını ölçüp hayret ediyordum :) fakat başı doğum kanalından gecebilsin diye sivrilebiliyor bile öyle düşünün. Perine masajı da vajinayı esnetiyor.
(713 puan)
:)  cıdden cok endıse ediyorum dunde normal doguma bakıodum doktr boynunu kırdı bebegın cıkarcak dıe onu goren ben cıglık attım kndı kndıme walla sızı cesaretınızden kutluyorum kimisi dıo acıdan kacıyorlar cıdden onla alakası yok acı hissim cok yok ki o anki o acı bana mutluluk werır 2 sezeryan oldum ilkı cok cok kotu gectı 2. hıc ama hıc ne agrım ne sızım oldu cok ıyı gectı ama normalde o bebek ordan nasıl cıkar sonra ozel Bolgem duzelır mı kımı dıo makata kadar kesıolar cok korkuyorum :((
(84 puan)
Öyle diyenleri duymayın gerçekten. Bazı kadınlar korkutmayu veya kendini bu yolla kahraman gibi göstermeyi seviyor. Başın kanala girmesiyle çıkması arası 10 dk anca sürüyor belki ve ben mesela sancı esnasında nefes alıp verirken sanki uyusmustum çıkmanın zorlamasıni çok çok hissetmedim ikinmaktan. Zaten o esnada Dr hadi az kaldı ikin ikin ikin bırakma geliyor vs derken o gazla sadece ikinmaya odaklaniyorsunuz :)
(713 puan)
wallahı masallah sıze analı babalı saglıklı buyusun bebıs bı omur yuwanız da sewgı saygı eksık olmasın ❤️
(84 puan)
Amin sağolun siz de sağlıkla afiyetle kucağınıza alasiniz insaAllah ☺️
0 oy
(479 puan)
Maşallah azmine çok isteyince Rabbim yardım ediyor işte gözün aydın Allah analı babalı büyütsün sağlıkla mutlulukla inşallah darısı bizlerin başına inşallah lütfen bizede dua et Allah a emanet ol
(84 puan)
Allah razı olsun, Rabbim Hayri ve afiyeti size kolaylaştırsın. Dünya ve ahiret saadeti olacak evlatlar ihsan etsin.
(479 puan)
Amin inşallah Allah sendende razı olsun Rabbim bebeginle birlikte hanene sağlık mutluluk huzur versin inşallah
(84 puan)
Amin kardeşim sağolasın
0 oy
(551 puan)
Meraba canim cok eski bi post ama sanririm antep te yapmissin kime yaptırdın  ssvd ameliyatini
0 oy
(1,168 puan)
prki tercih hakkiniz olsa normali mi tercih edersiniz sezeryanimi ha gisi daha zor acili 
0 oy
(331 puan)
Kesinlikle sizi tebrik ediyorum Hiç üşenmeden okudum sonuna kadar

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 378 göst.
0 oy
5 cevap 692 göst.
28 Şubat 2022 Doğum kategorisinde minnosbiranneee (2 puan) sordu
0 oy
1 cevap 420 göst.
29 Ocak 2022 Doğum kategorisinde Pınar Memiş (191 puan) sordu
0 oy
0 cevap 96 göst.
29 Ocak 2022 Doğum kategorisinde Pınar Memiş (191 puan) sordu

650,082 soru

3,423,650 cevap

4,255,607 yorum

183,725 üye

...