0 oy
542 göst.
Doğum kategorisinde (155 puan)
Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

5 Cevap

0 oy
(166 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

2012 yılında evlendik, vajinusmusum. Bu konuda tedavileri denedik ama ben devam ettiremedim. Cinsellik olmadığından tabi biz de çocuk sahibi olamadık. Etraftan yapılan baskıyı size anlatamam. Herkes bilmeden atıp tutuyor bizimle ilgili yargıya variyor. 

Derken ufak ufak denemelerle cinsel ilişki denemeye başladık. 
O kadar rahatsız edici bir durumdu ki benim için, bunu ancak yaşayan bilir. Lütfen kimse yadırgamasın. 
Derken zaman lehime işlediği için bir şekilde çocuk sahibi olmak istedim. 
Matematik hesabi gibi adet sonrası belli günlerde deneme yaptık. Bizim için bir görev gibiydi. 
Rabbime hamd olsun su anda 9 haftalık hamileyim. 
Ben bu konuda profesyonel destek almanızı öneririm. Bu konuda özel doktorlar var açıkçası çok ücret alıyorlar. Tavsiyem kendinizi hoş görmeniz ve bu süreçte eşinizin destek olması. Unutmayın vajinismusu ancak siz kendiniz yenebilirsiniz. 
Acele etmeyin, ufak ufak kendinize dokunmaya çalışın, doktor bazı hareketler öneriyor kendi kendinize yapabileceğiniz, doktor önerir zaten. 
Allah yardımcınız olsun, bu derdi bilmeyen anlamaz. 
(538 puan)
Devam ediyormu korkulariniz
(166 puan)
Açıkçası hamilelikten sonra hiç denemedim. Bu biraz psikolojik bir durum. Açıkçası kişisel bir şey. Herkese göre süreç değişebilir. Ben de denemedim. Ama bence yavaş yavaş geçmeyecek bir şey değil.
(166 puan)
Şunu ekleyebilirim alttan muayeneler biraz sorunlu oluyor, doktorunuza durumu söyleyin başka şekilde bakmaya çalışıyorlar, kendinizi zorlamayın doktorunuz destek olacaktır
(156 puan)
Vajinismusu yenmemişsiniz  ki anladigim kadari ile ve bunu aşmadan  hamile  kalmak iyi olmamış  bu bir rahatsızlık  once bu sorunu tamamene yakin halletmeniz evliligin selameti  acısından  daha  iyi olurdu
(166 puan)
Tubaelif, doğru diyorsun tam aştığım söylenemez, doktor benle napacak bilmiyorum, Rabbim hepimize sıkıntısız,  sağlıklı bir süreç yaşatsın.
Bu durumda olanlar dilerim hepimiz tamamiyle kurtuluruz.
Eşimden Allah razı olsun, çok anlayışlı biri belki  ilerde her şey değişir bilmiyorum.
Şimdilik şükür ki bir problem yok diyebilirim.
-Reklam-
+1 oy
(602 puan)
Ben yaşadım canım ama hafif atlatanlardan sayılırım evlendikten sonra ortalama 16 17 ay kadar sürdü çok stresli zor bir süreç oluyor psikolaga gitmeyi denedik ama çalışma hayatımızdan dolayı devam ettiremedik sonrasında ben bir kitap buldum 10 adımda vajinismus tedavisiydi sanırım kitabın adı aldım okudum okuyarak uygulamaya çalıştım kismende doktora gittiğimiz bir kaç seansta ki yonlerdirmeleri eşimle denedik ilk bir kaç sefer zor oldu ama sonrasında alışıyorsun vücudunu serbest bıraktığın sürece herşey normale dönüyor ben pcos hastayım bebek için çok beklemeyi tercih.ettim tedaviye başladım doktorumada hiç bir şekilde bu sorunu yaşadığından bahsetmedim evlendikten sonra yaklaşık 2 buçuk yıl sonra hamile kaldım çok şükür doğumunda ne zor diye bilirim ne kolay ama bu durumun vajinismus la bir alakası yok onu biliyorum şimdi 2. Bebeğime hamileyim normal yollar oldu 
+1 oy
(158 puan)
Canım ben 2 yıllık evliyim. İlk 5 ay birlikte olamadık bende vajinusmusdum sonra ankarada cok güzel bir doktora gittim 3 seansta egzersizlerle iyileştim. Şuan 6 aylık hamileyim Rabbime şükür. Çok zor bir durum yaşamayan bilemez naza cekiyosun diyenleri dalga gecenleri kınıyorum bilmeden kimse komuşmasın. Eşinle karşılıklı hoş görüyle ve günlük egzersizlerle kolaylıkla aşarsınız umarım bir destek almanı tavsiye ederim.
(155 puan)
Şuan 39 haftalık hamileyim.Aslinda aşmıştım çatı muayenesinden sonra tekrardan olustu korkum.Hocayi biraz ugrastirdim.Hayatta sizin gibi sağ duyulu insanlarin olması çok güze teşekkür ederim.
(158 puan)
Çatı muayenelerinde bende hala panik oluyorum acımasa bile bagırıyorum sonra kendime kızıyorum kendimi kasmamaya söz verdim. Dogum içinde hep pozitif düşğnüp kendimi hazırlamaya calışıyorum. Sende hiç korkma sag saglim al bebişini kucagına inşAllah.
(155 puan)
Amin inşallah canım.
0 oy
Bende öyleydim kendim internetteki arastirmlarimla yendim. Hatta bir arkadasimda benim yaptığım yöntemle denedi oldu. Ama siz hamileymissin galiba suan.
Tabi öncelikle internette satılan vajinusmus aparatlarindan alıyorsunuz. Onlar küçükten büyüye doğru gidiyor zaten. Sonra iki tane krem kullanıyorsunuz. Bir tanesi fito krem, digeri anestrol. İkisini aynı anda kullanıyorsunuz. En küçükten başlayıp, kremleri o aparatlarin ustune sürüyorsunuz. 1 hafta en küçük. Git gide büyütüyorsunuz. Zaten anestrol krem uyuşturdugu icin belli bir sure hissetmiyorsunuz. Kucuk olan zaten cok kolay giriyor. Boyle boyle deniyorsunuz. En son en büyük  olanı deniyorsunuz. Baktiniz oldu oda. Ayni işlemi bu sefer eşinizle deniyorsunuz. Ama esiniz prezervatif takması lazim. Isterse cialis kullanabilir. Cunku o durumda bazen erkekler zorlanabiliyor. Onlar reaksiyon gosteremeyebilir. Ben mesela en son aparati denediğim zaman hic ilerlemiyordu. Bir yerde tikaniyordu. Sonra anestol sayesinde acimadigi icin zorladım. Bir anda pat etti ve içeri girdi o aparat. Ama bir sure yine esinle o şekilde devam ediyorsun. Kremlerle alışana kadar. Arkadaşıma da ayni şekilde anlattım onunda oldu o şekilde. Doktorlarda bu sekilde yapıyor ama boşuna para. Ama hamileyken olmaz tabi kremlerden dolayi.
Yani o an kendi kendine acilma olacak zaten canim. Anlamayacaksın o sanciyla bence doktorunda biliyorsa korkmana gerek yok.
(32 puan)
Cok teşekkür ederim canım:)
(32 puan)
Cok teşekkür ederim canım:)bu kremler vajina icine uygulanıyor mu
Rica ederim canım. Evet zarari olmuyor ama hamileyken tabiki de kullanılmaz. Aparata ucuna  sikiyorsunuz sadece. Once fito ustune anestol. Cok abartmadan.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 132 göst.
26 Mayıs 2023 Doğum kategorisinde _seydagull (90 puan) sordu
0 oy
2 cevap 605 göst.
0 oy
7 cevap 663 göst.
0 oy
5 cevap 956 göst.

651,127 soru

3,427,745 cevap

4,260,326 yorum

184,034 üye

...