0 oy
429 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1 puan)

Merhaba hanımlar benim ilk Gebeligim daha önce vajinusmus tedavisi oldum vajinusmusu geneli 1 ay oldu ve hamile kaldım bugün biraz lekelenme gördüm acile geldim. Alttan ultrasonla bakmak istedi doktor ben izin vermedim biraz korktm çok hızlıydi. Çok endişeliyim bir sıkıntı olurmu 

Vajinusmus olduğumu söyledigim halde birde bana kızdı niye hamile kaldın maden ultasonla baktirmiycaktin dedi

 :(

Gebelik haftası 6+4

6 Cevap

0 oy
(424 puan)
Bi sıkıntı  olmaz  korkma. Sadece  vajen girişine  bakılır  hiç acı  yok  ki bazen gerekiyor  altan bakmak. Ben her gidişimde  doktor bakar  çünkü  erken doğum  riskim var  bakması  gerekiyor 
-Reklam-
0 oy
(707 puan)
Canım baktırmaya bilirsin bakmak zorunda değiller ben 25+6 haftadayım henüz bakmadılar ilk başlarda söylüyorlar alttan bakalım diye ama sana bağlı istemezsen bakmazlar ona  neden kızıyorlar anlamıyorum
0 oy
(94 puan)
Bende bugün ilk muayeneme gittim erken olmasına rağmen alttan değil karnımdan baktı. Ama bazı durumlarda alttan bakmak şart yada en son doğum anı geldiğinde sık sık açılmanı kontrol edecekler. Alttan muayene de kayganlaştırıcı jel kullanıyorlar acı olmuyor merak etme elinden geliyorsa direnç göstermemeye çalış canım, inşallah herşey sorunsuz ilerler :)
0 oy
(1,541 puan)
Lekelenme oldugu icin alttan bakmak istemislerdir. Yoksa bu donemde alttan bakmıyorlar. 

Bizim dememizle ne kadar olur bilmiyorum ama inan stres yapacagin bir durum degil, jel suruyorlar zaten, canini acitacak birsey degil inanki. 

Ayrica sen hamilesin, bir sikinti varsa ona gore bakip onlemini almalari gerek. Allah korusun birsey olsa neden baktirmadim diye icin icini yiyebilir. Cesur olmaya calis.
0 oy
(1,778 puan)
Lekelenmen olmuş ve doktorun  mudahale etmesi için, bir şeyleri net görebilmesi için alttan bakması gerekiyor canm. Alttan bakmada korkulacak birsey yok ki. Doktor da seni ve bebeğini düşündüğü için öyle demiş. Alttan bakilan ultrasyonda hersey daha net görünüyor ve anında mudahale edebiliyorlar. 
0 oy
(1,022 puan)
İlişkiden çok çok daha az acı verici hatta hiç değil inanki kendini kasma hazır olduğunda söle baksın ,  bende ilişkide kendimi kasarım genelde ama vajinusmus değilim tam olarak tedavi görmemiştim normal doğum yaptım düşün :) çatı öuayenesinde ilk kendimi kastım doktor dedi kasarsan acır hazır olduğunda söle öle giriş yapiyim bi anlık bişeydi ve kasmayonca hiç acımadı ben bile şok oldum ki ben evlendikten sonra ilşkiyiye 1 ay sonra alışabilmiştim doktora gitmedim demekki ileri vaka değildim .Siz tedavi görmüşsünüz atlatmışsınızdır çoğunu ve hamile kaldıysanız inanın doktpr kontrolü en kolay kısmı sandığınız gibi çok çok içe girilmiyor vajina kısa zaten hemen saniyelik kontrol oluyor.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 279 göst.
11 Ekim 2022 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde M38. (567 puan) sordu
0 oy
4 cevap 281 göst.
0 oy
1 cevap 100 göst.

652,169 soru

3,431,928 cevap

4,264,732 yorum

184,324 üye

...