0 oy
374 göst.
Doğum kategorisinde (35 puan)

Benim ilk bebeğim olacak inşallah 33 hafta 3 gunluguz doğum yapmaktan çok korkuyorum hangi dogumu tercih etmeliyim sizce normal mi sezeryan mi ? Benim tercihim sezeryan. Sizce ? 

7 Cevap

+2 oy
(407 puan)

Sezeryan bir doğum tercihi değil ameliyattır. Mecbur kalınmadıkça herşeyin doğalı gerekiyor bence. Sezeryan allah korusun sizi veya bebeği tehlikeye atan durumlarda doktorunuzn yönlendirmesiyle olmalı diğer türlü doktorunuz normal doğuma müsait olduğunuzu söylerse bence normal doğum yapmalısınız. 


Yüzyıllardır insanlar böyle doğum yapıyor rabbim herseyin en güzel sekli ile yaratmıştır. Insallah sağ sağlim kavuşursun yavruna. :)

(35 puan)
Amin inşallah ama ben normal doğumdan çok korkuyorum zaten çok panik bi insanım bi de çoğu zaman hala esimden bile utanan insanım doktorum bsysn olduğu halde ondan da utanıyorum
(407 puan)
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben kendi kanimı görünce çok kötü oluyorum ve özellikle dikişlerden çok korkuyorum.  bol bol dua edin inşirak suresi okuyun rabbim inşallah hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Bence o kadar korkulacak birşey yok kendinizi evladınıza odaklayın o rahatlama hissi ve o an bebeginizi direk görebilme kucağınıza alabilmr hemrn ayaklanabilme ihtimali beni daha çok heyecanlandırıyor.

Tabi siz bilirsiniz ama son ana kadar bence normale kendinizi yönlendirin. Doğum hikayeleri okuyorum ve o kadar hoşma gidiuor ki onlar normal doğumları anlattıkça sanki ben doğum yapmış gibi mutlu oluyorum :) sizde giril bakabilirsiniz :)
(776 puan)
sezeryan giysili olmuyor ki, yine çıplak oluyorsunuz. kesi de göbekten olmuyor kasıktan oluyor zaten. her türlü sizi görüyorlar.
(1,323 puan)
sezeryan da da görünüyor. Sonda takıldığında, beziniz değişeceği zamanlar. Ablamın kocası ısrarla kadın doktor istedi istedi.
Doktoru kadındı. Ameliyathane de 3 tane erkek vardı netice de.
Bu soruyu yazmanız bile tuhaf geldi bana. Şahsen bende eşim dahil kadın doktordan bile çekiniyorum hep. Ama düşünelecek en son şey bence o.
Genelimiz yollara düşüyoruz yani normal doğum taraftarı doktor bulabilmek için.
Şöyle Bi kaç makale okuyun normal doğum hakkında bence. :)
5 kilo civarı doğmuşum ben.
Annemin cümlesi.  
' midem bulanmaya başladı, kendimi tutayım derken Bi baktım fırt diye çıkmışsın'
Korkmayın. Allah büyük.
:) :*
-Reklam-
+1 oy
(141 puan)

Normal tercih et bi sorun olmadığı surece :)

+1 oy
(1,610 puan)

Adibustunde normal dogum normal yani sezaryen bi ameliyat ve olum olasiliqi olan bi ameliayt .. normal doqumda 2 saat agri cekeceksin ama sezaryen de 2 3 hfta.. eger normal doqumu engelleyecek bi husus yoksa sezaryen olma bence. 

(35 puan)
Evet haklisiniz sonrası da zor olacak
Sezeyan yine bisey deil bebekle de hemen ilqilenemiyosun agrin oluyo tuvalete bile zor qidiyosun benim ablm sezeyan oldu mecburiyetten afedersin buyuk tuvaletini yapiyodu temizleyemiyodu bide kanamasi oluyordu biz yardimci olduk hep cok zor yani keyfi sekilde sezaryen terch etme bende cok korkuyorum doqumdan ama o cocuk ordan illa cikacak napalim :)
+1 oy
(484 puan)
Herhangi bi problem olmadığı sürece normal yapmalısın ilk doğumunu normal yaptım iyiki de normal olmuş. Şimdi kısmetse ikinciyi de normal yapmak niyetindeyim inşallah bi sorun olmaz. Bende sezeryandan korkuyorum 
0 oy
(3,107 puan)

ben sezeryan dogumdan korkuyorum sonucta ameliyat 2 cocuk dogurdum rabbim normal nasip etti 3. hamileliğim 4 gözle bekliyorum bunuda ve her duamda normal olsun diye yalvariyorum Rabbime zorlugu var elbet ama en fazla 1 gün sezeryan gunlerce sürüyor agrisi acisi bazi annelerde benim gözümüde sezeryan korkutuyo.Rabbim inşAllah hayirla kucagimiza almayi nasip etsin evlatlarimizi

(35 puan)
Amin inşallah
0 oy
(123 puan)

Ben normal doğum yaptım canım çok istiyodum  allah nasip etti  2 saat çektim sonrası mâlum mutluluğumu  elime aldım sezeryanı onermiyorum çok zor insanlar yarım can olup kalıyor ama normalde eve gittim 2 gunde ayaktaydim hicbisey olmamış gibi

(35 puan)
Evet haklisiniz normal yaparsam daha iyi olur hemen ayağa kalkarim aci cekmem ama doğumdan korktuğum için sezeryan istiyorum dedim sezeryanda bayiltacaklar sonuçta doğumun nasıl olduğunu fark etmicem diye düşündüm hep
0 oy

Bende 35hafdaliq hamileyim bende tercih yapamiyorum kendim normal dogum istiyorum ama bende klosu cok


(35 puan)
Kaç kilo da acaba

İlgili bir soru bulunamadı

650,169 soru

3,423,956 cevap

4,255,968 yorum

183,743 üye

...