0 oy
1,190 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (78 puan)

Arkadaşlar doktor konusunda kararsız kaldığım bi dönemdeyim. Bugün 3. Dr.ma gittim. Hamile kaldığım günden beri Progestan kullanıyorum. Ve ilk doktorum 34. haftaya kadar kesinlikle bırakmamamı söyledi. Çünkü rahimde kanama olduğunu söyledi. Pazartesi günü başka bir doktora gittim. O kanamayı göremedi. Belki de evet geçmiştir. Ama progestana devam ettirdi. Bugün 3. bir doktora gittim. O da kanama göremedi. O da muhtemelen geçmiş olabileceğini söyledi. O kadar uzun bir süre Progestan kullanmam gerekmediğini söyledi. Şu an 19 haftadayım. Ilk doktorum kendisini bırakacağımız söylediğimde kime gidersem gideyim kesinlikle 34 haftaya kadar progestana devam etmemi söyledi. Bugünkü Doktorum ise bırakmamı söyledi. Kafam allak bullak. Sizin de 4 ay kullanıp bıraktığınız oldu mu? Hatta bugünkü gittim Son doktor progestanın bu kadar kullanırsam normal doğum yapamayacağımı söyledi. Hangi doktora karar vereceğime Gerçekten bilmiyorum. 

Gebelik haftası 19+0

11 Cevap

0 oy
(2,186 puan)

Canım bende ilk iki ay kullandım doktor bıraktırdı o kadar uzun süre kullanmadım 

(78 puan)
Senin kullanma sebebin neydi
(2,186 puan)
Düşük engellemek için canım  kullanmıştım şimdi 32 haftalık oldum
(924 puan)
Bende kullanıyorum, 9 haftalıgım doktorum 12 13 haftaya kadar kullanalım dedi o her bçhamıleye veriliyor sanırım dusuk olmasın diye ilk uc ay risk sonuca ama senınkı baya uzun cok iyi Br doktora gorun gerekirse profosore gorun
-Reklam-
0 oy
(146 puan)

Valla gülüm ben hamileliğinin ilk gününden bu yana kullandım kanama vardı kesenin etrafında.. sürekli yattım ve progestan iğne ile birlikte yumuşak kapsül kullandım. Taa ki 14 haftaya kadar kontrole gittim geçmiş kanamalı alan dedi bırakabilirsin yine k4ndoni yorma dedi 2 haftadır kullanmıyorum çok şükür rabbime iyiyim 2 hafta sonra kontrole gideceğim bakalım.

(0 puan)
Iyi akşamlar yasemin hanım, ben de 6 haftalık hamileyim lekenmem var ve daha önce de bir düşügum olduğu için doktorum 100 MG progestan tablet, 50 MG iğne verdi. Ikisini aynı anda kullanmanın bi zararı olur mu acaba, normal doğumu etkiliyor vs diye duydum ama size doktorunuz herhanhi bir şey söyledi ki?
0 oy
(2,602 puan)

İlk 3ay kullandım kese etrafında kanama vardı sonra kayboldu...3ay kullandıktan sonrada biraktirdi doktorum.

0 oy
(78 puan)

Tevekkül etmekten başka bişey yoktur. İnşallah Rabbim pişman etmesin.

0 oy
(577 puan)

Bende surekli kahverengi leke kanamam vardi kese etrafinda  19 +3oldugumda bana yetr suan bebek iyi birwk dedi ve basindan veri kullandim suan 20 +4um yani yeni biraktim kullanmiyorum arrik ama basindan bu zamana kadar kullandim

(78 puan)
Maşşallah. İnşallah bende öyle devm ederim.
0 oy
(661 puan)

Kulan canim zaten bir zarari yok bende basindan beli hapini kupaniyodum simdide innesini kulaniyorum erken dogum olmasin diye 22 haftadayim haftada bir inne vuruyorum doktor doguma kadar kulanacaksin dedi 

0 oy
(9,888 puan)

Beb kanama durdu  biraktim 12 de ilac 14 igneyi ama debam etse kullanirdim

0 oy
(2,492 puan)

Seninki karisik bi durummus canim. Ben ilk gebeligimde 3 ay kullandim. Simdi ikinci gebeligim 9. Hafta biraktik kese etrafinda kanama gecince.

0 oy
(198 puan)

Canim gecmis olsun. Bende 6 haftalikken doktorum kese etrafinda kanama var dedi . Progestana basladim bir kutu bitirdim 9.haftamda baska bi doktora gittim. Oda bana kanama alanin yok demişti.  Bende onceki ultrason resmini gösterdim.  Buna bakip nasil kanama alani var der dedi. Cogu doktor rahim bosluguyla kanama alanini karistiriyor demişti. Onlar rahim boslugu bebegin büyüdükçe kapanicak demisti. Ve ilaci da kes dedi. Suan 10+5 im ilac kullanmiorm bi skntimda yok . Ama tabiki benimde aklim karisti senin gibi. Inan bana ne kadar cok doktora gidersen o kadar aklin karisicak. Ben moralimi duzelttim yok oyle bsy dedim kotu düşünceleri attim kafamdan . Psikolojide cok onemli bu surecte. Benim icime de sindi yani. Tabi arada acaba var mi hala diorm. Iki gittiğim doktorda iyi doktorlardi. Ama bi arkadaşımın daha basina gelmis benim durumumun aynisi ona da doktor rahim boslugu demis. Artik ne gelirse allahtan . Allah saglikli kucagimiza almayo nasip etsin. 

(78 puan)
Benim ki gibi olmuş. Allah sonumuzu hayretsin. Amin inş. Hayırlısıyla kucağımuza alırız.
(198 puan)
Cok stres yapma bence. Hayrlisi olsun. Iki doktorda sana yok oyle bsy demis. Belkide gecmistir zaten cogu kisinin gecio hatta ilac kullanmadan geceni bile duydum. Aklindan kotu dusunceleri at hayırlısıyla hicbsy olmaz.
0 oy
(101 puan)

Ben hala kullaniyorum 32+5 gunluk oldum iki hafta sonra kontrolum var ozman biraktirim dedi ya gunluk kullanimi azaltcak yada tamamen biraktircak gunde 3 kere aliyorum cunku bide pruloton ignem var artik hangisini birakcam merakla bekliyorum.

0 oy
(935 puan)
Benim hafif lekelenmem vardi allaha sukur 10 gunde gecti 1 kutuyu bitirdim bidahada kullanma dedi 

İlgili sorular

649,567 soru

3,421,805 cevap

4,253,538 yorum

183,590 üye

...