0 oy
688 göst.
Doğum kategorisinde (29 puan)
Merhaba hanımlar. 38+5. Günümüzde geceden sancılarım vardı ama düzenli değildi. Bebeğim kendini sert ediyordu ve beraberinde sancı geliyordu gece boyunca çok zorlamadi beni. Diğer gün sancılarım sıklaştı ve şiddeti biraz daha arttı akşam saat 7 de sancı sikligim 6-7 dakikaya düştü hastaneye gittim. 3-4 santim açıklığım vardı.  Dogumhaneye alındım lavman uyguladılar ve suni sancı verdiler. Serum ilerledikçe sancım arttı. Sancılar gerçekten çok zor. Ben bu kadar olduğunu bilmiyordum ilk gebelik olduğu için. Gece saat 2 ye kadar çok sık ve çok şiddetli sancılarım oldu. Her sancı geldiginde derin nefes alıp verdim yoksa bebeğimin başı sisermis diye. Dogum sancıları sırasında lavanta esansı döküp soluyordum onu ağrıları azaltildigı söyleniyordu. İse yaradimi bilmiyorum ama bu ferahlık geliyordu.   Ve 2 de bebeğim doğdu. Normal doğum sağlıklı olduğu için tercih ettim. Ama doğumdan sonra neden bu kadar normal olsun diye inat ettiğime kızdım. Rahimin alt kısmı olan servikste yırtılma oldu ve epizyo yaptılar 2 de doğduğum bebegimle saat 4 de odama gidebildim. Dikişlerim çok fazlaydı çünkü. Uyusturdular ama hissediyordum. Son 3 ayimda ilişkiye girdigim için kızdı ebeler bana dikiş tutmuyor dokun diye. Doktorum bu konuda uyarmamisti beni iliski doğumun rahat olmasıni sağlıyormuş diye biliyordum. Gerçekten zordu dikiş arada tutmuyor tekrar atıyorlardi ve baya yıprandım. 12 saat hastanede yattıktan sonra taburcu olduk şimdi meleğim kollarımda. Dikişlerim ağrıyor lavaboya giderken zorlanıyorum ve doğum sırasında sancılar zordu diye kendimi çok kastım bütün kaslarım ağrıyor resmen. Şuan meme başım çökük yapay meme ucu aldım daha kullanmadım inşallah ise yarar. Rabbim hayırlı vakitlerde hayirli bir şekilde sizlerinde evlatlarınızı kucağınıza almayı nasip eder inşallah. Rabbim kimsenin kucağını boşta bırakmasın. Her acıya değiyor resmen evlat insan yıpranıyor ama olsun. Şuan o gülünce bende gülüyorum o ağlayınca bende ağlıyorum herşeyim oldu benim. Bizim hikayemizde böyle oldu. Merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim. 
Gebelik haftası Doğdu

10 Cevap

0 oy
(528 puan)
Hayırlı olsun canım rabbim inş banada nasip eder 10 günüm kaldi
(29 puan)
Bende 10 gün kala dogdum kızımı :) çok teşekkür ederim. İnşallah inşallah
(528 puan)
Allah sağlıklı bi şekilde büyütmeyi nasip etsin cnm
(29 puan)
Amin canım
-Reklam-
0 oy
(226 puan)
Rabbim hayırlısiyla büyütmeyi nasip eylesin
(29 puan)
Amin Allah razı olsun
0 oy
(213 puan)
Allah sağlıklı sıhhatli bi ömür versin inşallah darısı bize :)
(29 puan)
İnşallah canım. Aynen darısı sizlerin başına :)
0 oy
(6,107 puan)
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün ♥️
(29 puan)
Allah razı olsun ☺️
0 oy
(468 puan)
Hayırlı olsun inşallah canım şansları bahtları açık olsun  Allah analı babalı büyütsün benimde ikiz kızım olucak dört gözle bekliyorum darısıda bana olsun :) 
(29 puan)
Amin canım. Sende hayırlısıyla alırsın kızlarını kucağına inşallah
0 oy
(752 puan)
Gözün aydın canım darıdı benimde basıma inşallah gözün aydın olsun
(29 puan)
Çok teşekkür ederim :) darısı siz güzel annelerin basına :)
(752 puan)
Amin inşallah canım
0 oy
(1,022 puan)
Hayırlı olsun doğumun olması gerektiği gibi olmuş ama dikiş konusuna takıldım dikiş tutmuyor ne demek ilk defa duyuyorum benimde dikiş 40 dakka sürdü atılması evet dikiş olunca 10 gün falan biraz sızı oluyo ama ağrı kesici falanla geçiyo dikişler düşünce eskisi gibi oluyo  inanın bence çok takılmayın sezeryan da kaslar kesilip dikiş atılıyo ve izi kalıyo ameliyat çık daha zor dikişlerini z düşünce iyki normal doğurmuşum diceksiniz.Birde ödem daha çabuk gidiyo eski halinize daha kolay dönüyosunuz  benim 2 haftada eski kilomdaydım.
(29 puan)
Canım bana tam olarak şöyle dediler. Son 3 ayda ilişkiye girdigin için ödem çok var enfeksiyonda yapmış bundan dolayı dokun çok kötü dikiş tutmuyor dikişi atıyoruz ama parçalanıyor dokun.
(29 puan)
Çok teşekkür ederim ☺️
(29 puan)
Ve dikişim tam 2 saat sürdü
(1,022 puan)
Hımm anladım farklı bir durum olmuş ama ilişki bendede oldu son haftalarda hatta öneriliyor doğumu kolaylaştırsın diye bence o ebeler saçmalamış. Sizin bi nedenden dolayı enfeksiyon olmuş ondan dolayı sorun olmuştur ama direk ilişkiyle bağlantı yapmaları saçma tetiklemiştir en fazla. Birde madem enfeksiyonluydu dikişsiz doğum yaptırtabilir aslınsa ama doktorlar biran önce bebek çıksın diye kesi atıyorlar aslında atmayabilirler ama bizim ülkemizde maalesef bu çok yaygın sana söylenmeleri tuhaf  çok sinirlenirdim ben ve cevaplarını alırlardı.
(1,022 puan)
Neyse sonuç güzel olmuş bebiş gelmiş  önemli olan sağlık :)
(244 puan)
Aysenurcln sana katılıyorum isteseler atmazlar benim tanıdım bir hemşire demişti ebelere bıraksalar dikiş bile atılmaz ebe bekler yavaş yavy alır ama yok doktorlar acelme var acalem var yapiyo beklemiyo kesi attiriyolar demişti.
(29 puan)
O haldeyken çok tartışmak istemedim aslında onlarda çok tartışarak söylemediler. Aynen önemli olan sağlık ☺️
(29 puan)
Bana kesiyi ebeler attı
(244 puan)
Evet o halde birde onların bilgisizliği saptirmasiylami ugrasicaksin iyi yapmışsın sağlık aldın ya kucağına önemli olan o Allah bizde nasip etsin ins sağlıklı rahat bir şekilde almayı
(244 puan)
Ebenin bilinçsiz olduğu konuşmasından da belli doğum sürecinde  bir çok araştırma yaptım bende İngiltere'de evde doğum var ebe bekliyor özel bişey varsa hastanede yada doktor oluyo ne kadar güzel dedim bizde herşey para acelle sabır desen yok rutinmis gibi her doğum kendine özel ve güzel anlayış yok
0 oy
(535 puan)
Sağlıkla büyüt evladını gozun aydın özel-resmi doğum yaptın devletdemi
(29 puan)
Bulunduğum şehirdeki özel hastaneyi beğenmiyorum kadın doğum hastanesi var devlete bağlı ekipmanları daha iyi ve tecrübeli diye devlete gittim
0 oy
(92 puan)
Gözün aydın cnm Allah analı babalı büyütsün takıldığım konu ebenin ilişkinin son 3 ay yasak olduğunu söylemesi riskli gebelik yoksa hiç sıkıntı olmuyor ben iko doğumum da arada oluyordu doğumu kolaylaşıyor diye dikiş tutmaması bence başka birseyden kaynaklı bende 39. Haftadayim 3. Gebeliğim bir anca doğsun istiyorm ama gelmeye niyeti yok gibi 
0 oy
(1,083 puan)
Gözünüz aydın ne güzel rabbim hepimize nasip etsin inşallah 
(90 puan)
Canim öncelikle gözün aydin olsun allah anali babali büyutsün açilman yavas ilerlemiş çok zor geçirmişsin dikişler tutmamasi filan benimde bir oglum var evde çekmistim sancimi senin gibi 6 7 dakikaya dusunce hastaneye gittim 7 cm açilmam vardi doguma aldilar direk suni sanci verdiler köpekler o kadar bekledim biraz daha bekletselerdi o cok zordu allahtan dikisim azdi benim 1 saatte dogum yaptim.şimdi 4 bcuk aylik tekrar hamileyim ve yine korkuyorum doktorlar ilkte vicdan yoksunlariydi acimadilar hiç ikinci kolay olur diyolar ama bu seferde normal doğum olursa doktorlara diycem suni sanci vermeyin diye.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 237 göst.
0 oy
10 cevap 375 göst.
25 Ağustos 2022 Doğum kategorisinde Nesliim (182 puan) sordu
0 oy
7 cevap 193 göst.
19 Mayıs 2022 Doğum kategorisinde 06.06.2019 (5 puan) sordu
0 oy
6 cevap 566 göst.

651,126 soru

3,427,737 cevap

4,260,317 yorum

184,034 üye

...