0 oy
430 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (2 puan)
Merhaba, İyi akşamlar. 14 haftalık hamileyim. İkili test sonucu doktorumuz perinatolojiye yönlendirdi. Perinatoloji de herhangi bir sorun görünmüyor dedi. Ama ben tereddütteyim yine. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? 
Gebelik haftası 14

6 Cevap

0 oy
(6,107 puan)
Riskli mi çıkmıştı
(2 puan)
Evet ikili test sonucu riskli çıktı.
(6,107 puan)
Benimde yaş riski yüksek çıktı aminosentez önerdi yaptırmadım düşük yapma ihtimali varmış
-Reklam-
0 oy
(70 puan)
Detaylı ultrasona zaten bu haftada yönlendiriyor bütün doktorlar. Siz neden endişelendiniz ki? başka bir durum mu var.
(2 puan)
Hayır başka bir durum yok. Benim içim rahat değil ama. Detaylı ultrasona 1 ay var daha. Yani böyle bir durumla karşılaşan var mı, Sonucunda herhangi bir sağlık sorunu yaşayan var mı? Onu merak ediyorum.
(70 puan)
Perinatoloji uzmanı, gebeliğin 11-14. haftaları (birinci) ve 18-22. haftaları (ikinci düzey) arasında bebekte normal dışı bir gelişim ve görünüm olup olmadığını belirlemek amacı ile detaylı ultrason yapar. Uzman size de herşey normal dediyse bence endişelenmeyin. Daha haftanız da erken üzmeyin kendinizi böyle.
benim riskli gebeliğim olduğu halde birincisine gidememiştim. Allahtan ikincide de bi sıkıntı çıkmadı normal çıktı herşey.
Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin...
(2 puan)
Amin inşallah. Çok teşekkür ederim
0 oy
(55 puan)
O bölüme  nasil randavu  aliniyor  kayit  falan  gerekiyormu
(290 puan)
Kadın doğuma gidip doktorunun yeşil alan açması lazım o bölüme randevu düşürebilmek için
0 oy
(183 puan)
benimde 3 test yüksek çıktı yaştan dolayı hiç endişe etmedim ka4nimdan sıvı alınacaktı reddettim ayrıntılı ultra sonu bekledim Allaha şükürler olsun temiz çıktı şu an 34 haftalık hamileyim saglikliyiz sitrese girmeyin sakinlikle ayrıntılı ultra sonu bekleyin tavsiyem
(2 puan)
Benim de 3 değer riskli çıktı. Doktorlar iyi, bi sorun görünmüyor diyor ama. Ben endişeliyim biraz. Teşekkür ederim
0 oy
Perinataloji doktorun cok yanlış davranmış bence. Benimde tarama testimde yas riski çıktı doktora yönlendirdi. Perinataloji doktoruna. Ki ben 18 de gittim ayrıntılı icin. Suan cok erken dedi organları filan oluşmaz dedi. O yuzden 21 de seni bir daha bekliyoruz dedi. O zaman detaylı bakildi ama tam belli olmuyordu ne yazik ki. 14 de baksa ne görecek zaten. 20 den sonra başka bir perinatoloji doktoruna git.
(2 puan)
Bana da 1 ay sonrasına randevu verdi tekrar. 18-19 haftalık olmuş oluyor o zaman da. Yine büyük ihtimal o zaman da bişey göremiyecekler. Tekrar 1 2 hafta sonraya randevu verecekler. Hayırlısı olsun İnşallah. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Evet der canim benimde kendi doktorum panik oldu biraz o 18 de gitmemi sağladı yoksa 20 de gidecektim bende. Ama bosuna erkenden gitmis oldum iste guzel yani elimde renkli ultrasonu oldu :) hayirlisi olsun canim rica ederim. Saglikla al bebegini insallah
(2 puan)
Amin. Teşekkür ederim. Sende sağlıkla kavuşursun inşallah :)
Amin canim inşallah ;)
0 oy
(290 puan)
Benimde ikili test sonucundan dolayı 16.haftam da gitmiştim hiç bir sorun yoktu ama daha henüz tam olarak kalbi gelişmemişti küçük olduğu için. Dün kontrole gittiğimde bebeğimin kafasında kist olduğu söylendi ve tekrardan perinatolojiye yönlerdi sevk kağıdı yazdı. Oturduğum yerden hiç bilmediğim bi hastaneye gittim başakşehir çam ve sakura şehir hastanesine ve ilgilenmediler bakmadılar randevusuz. Sevk kağıdım olmasına rağmen. Çok şükür eve geldiğimde ilk detaylı ultosana girdiğim hastaneye randevu düşürdüm. Aynı doktora. Artık yarını bekliyorum sabırsızlıkla hamileliğimi zehir ettiler her gittiğim doktor ayrı konuşuyor sıvı aldır diyen oldu ama 300 de 1 düşük riski var onun da bana denk gelmiyceğinin garantisi yok ne olursa olsun kabulümdür. Rabbim yardımcımız olsun inşallah biraz uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin 
(2 puan)
Çok yoruyorlar insanları ordan oraya sürükleyerek. İnşallah hiç bişey çıkmaz sonuçlarında. Hakkımızda hayırlısı olur umarım.
(290 puan)
Amin inşallah daha yeni hastaneden çıktım 8 buçuktan beri oradaydım çok şükür gelişimi filan iyi dendi kist de 30. Haftaya kadar kendiliğinden kaybolur dedi. Rabbim hepimizin yardımcı olsun inşallah.

İlgili sorular

652,264 soru

3,432,302 cevap

4,265,183 yorum

184,354 üye

...