0 oy
473 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (44 puan)

İyi geceler kızlar. 19 yaşındayım ve 7 aylık hamileyim.Şu son 1 ay içerisinde çok kötü bunalma depresyon ağlama hatta ve hatta ölüm bile aklıma geldi.Bu normal midir? Ne zaman geçer?

Gebelik haftası 29+2

3 Cevap

0 oy
(846 puan)

Sebepleri var mı canım, yoksa birden gelen bişey mi oldu? Sakin ol öncelikle lütfen=(

(44 puan)
Birden oldu.Uykusuzluk bunalım sinir stres.Eşim ile kaynanam kayinbabam ile de çok iyi anlaşıyorum.Hiç bir sorunum yok çok şükür. Ama birden gelen birşey. Korkuyorum
-Reklam-
0 oy
(407 puan)

Bence çok normal. 19 yaş zaten hayata atılmak için erken bir yaş iken biz birde ev işleri eş aileler üstüne birde hayatımıza bir canlı daha alıyoruz. Yaşımızdan buyük şeylere yelteniyoruz. Sizinle aynı yaştayız ve bende bazen oturup aglıyorum. Eşime vasiyetlerimi söylüyorum. Inanır mısınız bilmem ama ortada birşey yokken hüngür hüngür ağlayabiliyorum. 


Kendimi yorgun bitkin bıkmış 10 yaş yaşlanmış hissediyorum. Bu durum meleklerimizi kucağımıza aldığımızda hatta belki 1 2 ay daha sürebilir sonra yoluna oturtunca herşeyi allahın izniyle geçicek. Bol bol iç sıkıntınızı gidermesi için rabbime dua edin. Hormonlar bir yandan bu hayat düzeni bie yandan yorulmak usanmak hakkımız ama unutmayın herşey bebeklerimizle daha güzel olacak. :)

(846 puan)
İnanı mısın 22 yaşımda evlendim. 2 yıl çocuğa cesaret edemedim şuan 24 yaşımdayım ve çok pişmanım keşke daha gec evlenseydim diye. Ama herşey nasip işte... İnsan zaten bazı şeyleri yaşamadan öğrenemiyor. Benim hayattaki en buyuk dersim kimseyi kendin gibi görmeyeceksin. Hayata toz pembe bakmayacaksın. Adama öyle bi öğretiyorlar ki... Gerci bunları yaşamasam belki yaşım 40 bile olsa eşime karşı çok iyi niyetle yaklaşırdım. Ama hayatta kimse guvenilir değilmiş. İnsanlar kendini çok farklı gösterip çok farklı çıkıyormuş. Arkadaş 19 yaşında ben 24 ama bende ağır bunalım geciriyorum. Ve maalesef ara ara bana da o vesvese geliyor. Ama ben psikolojik destek almayı düşünüyorum. Çünkü olan karnımdaki yavruma oluyor =(
(407 puan)
Sizi çok iyi anlıyorum evlilik için 20 lerde 22lerde erken bence olması gereken 25 ama işte hayat bazen nelerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. 18 de evlendim 20 de oğlum olacak bir yıl bekledik tam çocuğum olmaz dedikleri zaman umutsuzlukla korunmayı bırakmıştık. Şimdi keşke doktorları dinlemeseydim bile dediğim oluyor ama herşeye rağmen rabbime binlerce kez şukürler olsun allah evlatlarimızın yokluğunu göstermesin.

Sizi ve konu sahibini anlıyorum. Insan gerçekten bunalıyor erken sorumluluklar bazen bizi umutsuzluğa sürüklüyor. Yinede artık hayata atıldık sukurle dua ile evlatlarımız ve eşlerimizle yaşayıp gidicez.
(846 puan)
Aynen canım herşey kader ve herkes kaderini yaşıyor. Allah sınavlarımızdan gecebilmeyi nasip eder inşallah
(407 puan)
Amin inşallah rabbim hep yar ve yardımcımız olsun
(1,124 puan)
Canlarım ben 2 sene bi lisede kimya öğretmenliği yaptim 18 yaşında öğrencilerim vardı. Daha çocuklardı. Eskiden 18 yaşında annelerimiz evi çekip çevirecek sorumluluk alacak evlenecek kıvamda olurlarmış çünkü onların zamanında hayat 8 9 yaşında başlarmış. Ben 9 kızlarımın hiçbirine evliliği yakıştıramadım. Ne onlara ne de 18 19 yaşındaki erkeklere. Çünkü bir yönünle olgun olsanda başka bir yanın hala çocuk gelir bana sevdiklerini anlatırlar buhranlarını anlatırlardı. Iki haftaya ne buhran kalirdi ne sevdicek.. yani anlayacağınız çocuk yastalar. Çok seviyorum ölüyorum diyen bile başka meşgale bulunca o sevgisi gidiverirdi. Kızlardan bazıları okul bitince bir kısmı okul bitmeden kaçtı. Bazılarını aileleri evlendirdi. Şimdi hangisiyle konussam pismanlar. Ya esiyle evli olduğuna ya bebek yaptigina ki kendi cocuk. Ya eşinin ailesiyle yada hiçbirşey değilse bile üzerine cullanan sorumluluklardan pismanlar. O sebepten sizin durumunuz kolay değil canim. 19 yaşi gezip tozmak hayatını yasamak bazı şeyleri dusunmemek yaşı. Ama sen mutlu bir yuvan varmış ne guzel ailesiyle iyisin oda çok güzel ama biranda anne olacak olmak onu doğuracağını bakacağını düşünmek evin esin ailenin birde bebegin sorumluluğunu omuzlamak icin erken bir yas ve korkutucu bir yas.. üzülme canim bu bunalımda geçecek ve sen iyi hissedeceksin. Bebeğini sağlıkla kucağına aldığında onu büyütmeye baslayip onunla büyüdüğünde belkide iyiki diyeceksin.. Bu bunalımlar herkeste oluyor ki senin yaşındaki birinde daha fazla olabilir hiç bu konuları dert etme insallah hayirla geçecek bu hunler
0 oy
(1,030 puan)

Nasıl oldun canım devam mı hala

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 383 göst.
0 oy
2 cevap 389 göst.
0 oy
2 cevap 724 göst.
0 oy
3 cevap 366 göst.

644,196 soru

3,402,392 cevap

4,229,921 yorum

182,179 üye

...