0 oy
1,818 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (48 puan)
Şeker yükleme testi ile açlık tokluk kan şekeri aynı şeyler mi? 
Gebelik haftası 27+4

6 Cevap

0 oy
(170 puan)
Aynı aynı bn yaptm hiç sorun yok aslında iştemedm yapmayı ama doktor yap diyince yaptm  bitane gazoz içiyn o kadar 
(48 puan)
Anladım bazıları açlık tokluk kan şekerine baktır ilk dedi ben de farklı mı diye sormak istedim
-Reklam-
0 oy
(1,802 puan)
ayni sey degil canim.
(48 puan)
Değil mi aynı diyen var anlamadım ya :(
(1,802 puan)
Ps guzel aciklamis aynen oyle:)
0 oy
Benim bildiğim kadarıyla değil bir tanesi bir karışım ile yapılan bir test digeri normal açken ve tokken alinan kan değerlerine göre bakılan bir tahlil.
Onun icin ekstradan bir sey yaptırmiyorsun zaten normal verdiğin tahlil için kan veriyorsun. Diğerlerinden farksız değil. Ilk basta yaptığın sonuçlarında glukoz varsa o iste aclik sekeri oluyor canim. Tok icin zaten yemek yiyip kan aliyorlar.
(48 puan)
Tok hiç yaptırmadim belki de tahlillerde yazıyordur ama sonuçlarımda sıkıntı yoktu olsaydı söylerlerdi. Yarın çıkacak sonuçlar bakalım :)
Hayirli olsun canim insallah yine güzel cikar sonuclarin
(48 puan)
İnşaAllah çok saolun :)
Rica ederim cnm saglikla al bebegini ;)
0 oy
(1,283 puan)
Aynı şey değil. Gebelik şekeri tahlilinde içecek içiyorsunuz kan veriyorsunuz belli aralıklarla. Diğerinde açken ve tokken veriyorsunuz gerekirse takibiniz yapılıyor.
(48 puan)
Anladım çok teşekkürler
0 oy
(599 puan)
Bu ayın sonunda benımde aç gel dedı doktor şekerine bakacağız dedu.  Aç gıdeceğim örçecekler yemek yıyıp gıdecegız bırde oyle örçeceklermiş. Sonra sıvı içiyormuşun bırde. Ama şeker yuklemesıni yaptırmayı düşünmüyorum. Şekerli suya benzer bıset içiriyorlarmjş. Yüklemeyi bebek için sağlıklı olmadığını düşünüyorum yaptırmayacağım. 
(48 puan)
Doktor benden de şeker yükleme testi istedi ama hiç içime sinmiyor yaptırmak istemiyorum o yüzden açlık tokluk kan şekerine baktiricam ben de sadece
0 oy
Aynı değil canım açlık tokluk normal zamanda da yapılır şeker yükleme testinde 50 veya 75 lik glukoz içiliyor içmeden önce acliga bakılır ictikten sonra 1-2ve 3.saatlerde tekrar şekere bakılarak yapılır 
(48 puan)
Anladım canım çok saol :)

648,367 soru

3,417,358 cevap

4,248,139 yorum

183,280 üye

...