0 oy
210 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (465 puan)
Simdi doktordan geldim 25 haftada bebegimi kaybettim ben. Doktor yuksek ihtimalle rahim agzi yetmezligi dedi. Bebeğim kesesi patlamamisti ama rahim acildigi icin dogum olmus. Rahim agzi yetmezligi olanlar bu haftalarda mi dogum yaptiniz? Bi dahaki gebelikte Beni neler bekliyor kızlar? Serklaj ve her gün progestan kullanacaksın yuksek ihtimalle dedi.Baska neler olur? Yataktan kalkmiyor musunuz 9 ay boyunca?

3 Cevap

0 oy
(292 puan)
Gecmis olsun canin pek bilgim yok ama uzuldum senin adina 
-Reklam-
0 oy
(84 puan)
Çok geçmiş olsun canım umarım birdaha yaşamassin .Çok bilgim yok ama tekrar hamile kalırsan gebeligin 10-12 arası tam bilmiyorum haftaları rahim ağzına dikiş atılıyor ve ilaç kullaniyorsun galiba ve bu sayede erken doğumu engelliyormuş.Tekrar hamile kalırsan doktoruna bildirirsin
0 oy
26+4 erken doğum yaptim 10gun yogun bakimda kaldi daha sonra vefat etti. Ikinci gelebeligimde Zeynep kamile gittim direkt olarak bana ogrendigimde 6 haftaydim progestrona başladım. 12 ayimda şeker yuklemesi yapıldı iyi cikti ama ilk gebeligimde hastanede yatarken ciktigi için 13 haftada verdim yüksek cıktı. Ondan sonra duzenli evde şeker olcumune gittim. Muayene sirasinda tansiyonum yuksek çıkıyordu onun icinde takibe başladım. 12 haftada sikinti yasamadan tarama testini yaptım doktor ilk gebeligimden dolayi perinatolojiye yonlendirdi. 15 haftamda muayene ve tahlil yaptı 16 hafta serklaj için hastaneye yattim ancak enfeksiyonum oldugu icin 5 gün hastanede yattim geçmeyince pesser ( halka) uygulamasina gidildi. Dikişsiz sekilde ayni etkiyi yapan bir plâstik takıyorlar. Enfeksiyon oldugu durumlaeda daha iyu dedi doktor. Hastaneden cikarken tansiyon icin ilaç enfeksiyon icin antibiyotik yazdilar.  Pesser taktiktan sonraki hafta olcumlerim iyi oldugu icin düz yolda yarim saat yuruyus yapip kendini yormadan iskwrini yapabilirsin oturarak dus almalisin dedi.  25 haftaya sekerim dusmedi artmaya devam etti tek doz insulin başladım. 26 haftadayım ağrım sızım kanamam yok cok şükür. 37 haftada pesser cikarilacak yada erken dogum za-mani çıkarılacak. Gerisi Allahin takdiri.
(118 puan)
Cok gecmis olsun
(465 puan)
18 haftada rahim agzin 31 mm dediler bu dar mi demek acaba sizin olcumler nasildi? Dogumdan 2gun once doktora gittim hic bi sorun yok dedi. Bu rahim agzi kut diye birden mi acilir?
31 di bir haftada 28 duştu elle muayene edildim gevsekmis ayrica kayip öyküm oldugundan riske atmadilar. Rahim azgi het kadinda farkli beni rahim agzi yetmezligim var.
(465 puan)
Peki nasil bisey bu serklaj asagidan yaoiyorlar degil mi sezeryan gibi karnimizi yarmiyorlar mi? Serklaj sonrası agri sizi oluyor mu? Sezeryan gibi bi hafta rahat oturup kalkamiyor musunuz? Yoksa normal hayaya devam mi? Acinca da ayni sekilde agri sizi oluyor mu
Serklaj rahim agziba dikiş seklinde evet vajinal şekilde sixi uyutarak yapyorlar. Ancak ben enfeksiyonda muzdarip oldugumdan pesser yani halka takdirdim bunda dikis atyirmak yerine rahim agzi genisliginhze uygun bir plastik yerlestiriyorlar. Elle muayene şeklinde. Ancak bu uygulama icin tecrubeli biri ile yaptirmanizi tavsiye ederim. Benim halka zeynep kamil perinataloji bolumunde taktilar. Arada akinti oluyor ama bir ragatsizlik hissi ve kanama yasamadim serklaj gibi.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 184 göst.
0 oy
28 cevap 1,380 göst.
21 Temmuz 2021 Doğum kategorisinde The destina (737 puan) sordu
0 oy
20 cevap 973 göst.
0 oy
22 cevap 463 göst.
24 Eylül 2023 Doğum kategorisinde Arenn (21 puan) sordu

647,656 soru

3,414,702 cevap

4,245,110 yorum

183,059 üye

...