0 oy
855 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (185 puan)
kapalı
Bugün cinsiyeti belli oldu 2 yaşında oğlum vardı ikincisi de erkekmiş herkese kendime de farketmez hayırlı evlat olsun diyorum ama sanki kalbimden kız geçirmişim farketmesem de bi buruldum sanki :) iki oğlu olan anneler gelecekten haber verin beni neler bekliyor :)
Gebelik haftası 13+4
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

20 Cevap

0 oy
(537 puan)
Benim ilki kiz di bu erkek bende dogmasini bekliyorum :) birazcık yaramaz oluyolarmis ama bilmiyorum
(2 puan)
Birazcık mı
(537 puan)
Bilemicem benim kızım karnım da da uysal di 2 3 gün hiç kıpırdamaz di doğduğunda da öyleydi çok akıllıydı maşallah bu erkek de çok haraketli hiç durmuyor bakalım bu ne olacak 6 gün sonra doğum yapcam gorecez o zaman yazarım:)
-Reklam-
0 oy
(147 puan)
Cok guzel oluyor cnm. Inan iyi ki oglan olmus diyeceksin. Cunku birbirlerine arkadas oluyorlar. Oyun oynuyorlar canları sıkılmıyor. Sma bazen kavgaci da oluyorlar sery oyunlar vs. Ev dagiliyor hep:) Allah evlatlarimizi saglikli hayirli eylesin.
(185 puan)
Allah daha iyi bilir ama 3.cocuk düşünmüyorum 2 bize yeter o yüzden bu da kiz olsaydi onu da tatmış olurduk ama nasip 2 oğlum olmasıymış diyorum bunda da vardır bir hayır sağlıklı olsunlar ev dağılsın eşyalar kırılsın farketmez :)
0 oy
(234 puan)
Benimde aynı canm ilki oğlan şimdi ikinciside oğlan bakalım nasıl olacak neler bekliyor bizi
(185 puan)
Icinde bi burukluk oldu mu peki :)
0 oy
(3,487 puan)
Bende ikinci erkeğe hamileyim ama ilk erkek 9 yıl önce geldi. Benim için en güzeli. Abisi geriden gelen kardeşine yol gösterebilecek. Jenerasyon olarak da birbirlerine yakınlar. Abi 25 yaşında kardeş 16 yaşında bir ergen olacak. Dolayısı ile ben bir erkek ergen büyütmüş olduğum için deneyimli olucam. Evde çok kavga dövüş olucağını sanmam. Yaşaların yakın olmama avantajından biride bu olur sanırım. 

Kıza gelince en büyük istek arzum giydirmek olacak. Allahım ne giysiler dikme hevesim vardı. Bide çevrenin hep benden kız beklentisi var. Ama erkek oldu kısmet.

Sağlıklı olsun iyi insan olsunlar Allah iyilerle karşılaştırsın 
(185 puan)
Bizim arası 2.5 yaş olucak oğlum kız kardes erkek kardes farketmez her türlü kıskanacak zaten :) ben 32 yaşındayım çalışıyorum 3.cocuga ne enerjim ne sabrım ne de cesaretim olur doktorum 3.de denersin kız olur dedi ama öyle bir niyetim yok tabiki Allah hakkımızda hayırlısını versin :)
(3,487 puan)
Tabi ki canım. Sırf kız çocuk doğurmak için 3 çocuk sorumluluğu ne kadar mantıklı. Allah hayırlı evlat nasip etsin kız erkek ne fark eder. Kız dediğinin de süsü püsü. Sanki ona sarılınca diğerinden farklı mı hissedicem. Beni kötü hissettirmeye çalışan Bile oldu. Ay kız farklı sen bilmezsin diye. Ezikleme peşinde olan oldu ki kendi kızı kapısını açmaz. Kız  dediğim gibi çok istedim. Çünkü zaten tasarımcıyım. Çok güzel giydirirdim elbiseler dikerdim. Zor tutuyordum kendimi. Kumaşları alıp stok yapacaktım.

Ben kız erkek çocuk olsun diye çocuk yapmanım hiç adil olduğunu düşünmüyorum. Kız diye yap ama erkek olsun. Ne yazık doğan çocuğa. Hele bunu öğrenirse ileride. Birde erkek çocuk hastaları var. Bizim apartmanda var adamın 4 kızı var 5. Yi yaptı erkek olsun diye. Sanki krallığı var emanet edecek veliaht doğurma çabasında. Aynı dairede oturuyoruz. Biz ikinci çocuk gelecek çocukların konforu nasıl olacak diye kafa yoruyoruz. Adamlar 5 çocuğu o eve nasıl sığdırıyor anlamıyorum.
(185 puan)
Hayatım boyunca içimden birsey gecirdiysem ve olmadıysa onun neden olmadığını ve olsaydı ne olacağını Allah bana hep bir şekilde gösterdi.. ilerde anlayacağım bunu da, benim nasibim iki erkek evlatmis.. simdi tek derdim onları güzel yetiştirmek önce insan olmayı saygıyı sevgiyi öğretmek olucak. Allah herkese hayırlısını versin kimseyi de evladıyla imtihan etmesin :)
(3,487 puan)
Amin inşallah sağlıkla gelsinler
0 oy
(299 puan)
Valla 3.5yasnda oğlum var ikinciye hamileyim ve kız olsun istiyordm . Aslnd kz erkek ayrımı değil de . Bir tne oğlum var biride kız olsn istiyir insan . İkincide erkek mis suN 22+3haftaligiz  iki erkek annesi olarak selamlar  He ultorusna girince doktr cinsiyt söylemeden ben gördüm zaten aaa erkek mi dedim hemen doktr güldü kız mı istiyorsun dedi . Yanii olabilir dedim ama Minik adam geliyor sağlıcakla alalım inşallah kucağımıza
(185 puan)
Aynen hissettigim buydu işte :) 3.cocuk planım yok bir kız bir erkek olsaydı iki evladin da tecrübesini yaşamış olacaktım Allah korusun başka bir niyetim yoktu hayırlısı böyleymiş sağlıkla kavuşalım evlatlarımıza
0 oy
(1,246 puan)
İlk oğlumda ilk 4 ayım çok kötüydü şu an hamile olduğumu anlamıyorum bile direkt kız dedim içimde ama oğlum olucak inşallah bakalım neler bekliyo bizi :)) 
(185 puan)
Benim de ikinci hamilelik cok zor geçiyor bulantı kusma mahvetti beni herkes belirtilerin kız deyince kendimi öyle hazırladım galiba bugün doktor cok net erkek deyince şaşırdım :)
(1,246 puan)
Aynen canım bende çok şaşırdım çok farklıydı tecrübe oldu bizede :)
0 oy
(530 puan)
Benimde ilki oğlandı ikincisi de oğlan 23haftalık olduk eşim hamile kalmadan önce kız olsun diyordu hamileyim deyince erkek olsun arkadaş olurlar kız çocuğunu evlendirip göndermek koyar dedi duyduk ki erkek sevindi ben zaten erkek hissediyordum hayırlısı olsun 
(185 puan)
O da iyiymiş :) ben ilkinde de farketmez diyordum sonra oğlum öyle tatlı oldu ki sevmeye doyamıyorum ikinci de öyle olacak eminim Allah evladın da hayırlısını versin
(530 puan)
Aminnnnn
0 oy
(298 puan)
Benim iki kızım iki oğlum var üçüncü oğlan geliyor kizlar büyük arkadaş gibiler çok guzel aralarindaki uyum anlaşmaları 
(185 puan)
Cok kardeş çok güzeldir eminim ama benim yaşım konumum şartlarım cesaretim ancak 2 çocuğa yeter gibi geliyor. Bu kadarına bakabilsem bana yeter :)
(298 puan)
Benim şartlarım yaşım o bu banada ağır geliyor ama Allah kolaylığını veriyor çok seviyorum tabi herkez seviyordur ama elimde olsa bakabilsem maddi durum el verse dogurcam daha :)
0 oy
(174 puan)
Benim iki oğlum var 3. Oğlum da yolda ilk oğlum çok uslu eziyeti yoktu ama 2. Oğlum 10 çocuğa bedel biraz fazla hareketli ama onların varlığı herşeye değer bı o kadar da akıllılar abisiyle birlikte arkadaş gibiler arada kavgaları olsa da o kadarda olacak artık ama gerçekten muhteşem bir duygu Rabbim kız erkek hayırlısını versin .
0 oy
(749 puan)
Canım iki oğlum var. Çok güzel bir duygu. Tabi insan ne kadar olsa da bir değişiklik istiyor. İkinci oğlum olduktan sonra daha çocuk yapmayacağım dedim. Allah onlara sağlık versin. 

Aradan zaman geçti küçük oğlum çok kız kardeş istedi. Dedim rabbim izin verirse 3. Yü yapacağım rabbim gönlümüze göre verdi. 

Şuan rabbime binlerce kez şükürler olsun  34 haftalık hamileyim kızım olacak. Duygularım çok karışık iki erkekten sonra bizi neler bekliyor zamanla göreceğiz.

Senin araları azmış iki arkadaş gibi büyürler benim oğlanların arasında 6 yaş var. 

Büyük şimdi 15 yaşında küçük oğlum 9 yaşında 
(185 puan)
Demekki yaşınız küçük ben 32 yaşındayım :) doktorum 40a doğru bir tane daha yap diyor ama çocuğumla o kadar yaş farkı istemiyorum zaten 35 sonrasi riskli gebelik oluyor o riske de girmek istemem.
(749 puan)
Canım benim yaşım 34 erken yaşta evlenmenin meyveleri diyelim. Ama şunu diyebilirim ki iki gebeliğime göre 3. Gebeliğim zor geçiyor.
0 oy
(2 puan)
Benim de oğlum 2 yaşına basacak 2.si de erkek ALLAH sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
(185 puan)
Amin insallah :)
0 oy
(96 puan)
Ah ah sen 2 oğlan ben 3.hamileyim oda oğlan insanın içinde tabı Bı burukluk oluyor ama Rabbım çok şükür sağlıklı sihatli versin daha isteriz. Gönül isterkı kız evlat nasip etsin ama olmadı sağlıkiı sihatle gelsınler alalım kucaklarımıza yavrularımızıı
(185 puan)
Benim eşim de 3 erkek kardeşler. Kayinvalideme bakıyorum içinde kız evlat isteği kalmış gibi. Allah da ona ilk torunu kız vermiş şimdi ona öyle düşkün ki sanki bütün hevesini onunla alıyormuş gibi :)
0 oy
(2 puan)
Benimde iki oğlum var buda kız dediler iki erkek çocuğu çok zor allah yardımcımız olsun
(185 puan)
Ne güzel ama 3.de kız olmuş her ikisini de tatmak nasip olmuş sağlıkla büyüsünler insallah :)
(2 puan)
Amin inşallah çok istiyodum kız olmasını olcak inşallah rabbime şükürler olsun olmayan herkese tattirsin bu güzel duyguyu allahim
0 oy
(315 puan)
Benimde ikinci oğlum olcak kız olsunda isterdim ama erkek olsun daha çok istiyomusum oğlumla ard arda arkadaş gibi buyuycekler
0 oy
(806 puan)
Birbirlerinin en yakın arkadaşı olacak. Kardeşlerimden biliyorum. :) Böylece hiç canları da sıkılmıyor kendi aralarında oynuyorlar. :) 
0 oy
(111 puan)
Benim de ilk oğlum oldu. 27 haftalık hamileyim kızım olacak inşaAllah
0 oy
(36 puan)
Belki başlığa  uygun olmadı ama hemen.hemen herkesin duyguları aynı siz oğlan annelerisiniz bende kiz anneleri 2 kızım vardı binlerce kez şükürler olsun varlıklarına hiç oğlum olsun 3. 'yu yapayım fikrim yoktu hatta ise girmeyi planlıyordum ki 3.'ye hamile oldugumu öğrendim allah affetsin çok ağladım hazır değildim ama ona kıyamazdım. Neyse bende yeni öğrendim 3. De kızmış  kiz erkek ayrımı asla yapmıyoruz ama olmuşken erkek olsa diyordum bazen zaten gözüm kesmiyordu 3. Cocuk madem oldu erkek evladi da tatsak.diyordum ama allah bana 3 melek layık görmüş  çok mutluyum tek hedefin onları güzel yetiştirmek kızı erkeği fark etmiyor.  Ama insan ikisini de tatmak istiyor Ama çevre yok mu ah o çevre 3. Kızım olacak deyince ah vah yapıyolar çok üzülüyorum söyleyenlerde  bi bayan devir değişti ama malesef bazı insanların kafa hala değişmedi.
(185 puan)
Kimin ne dediği ne diyeceği hicbir zaman umrumda olmadı :) ama hissettigimiz duygu aynıymış.. belki kızım olur diye 3.cocuga kalkışamam riskli gebelik olur o sorumluluğu alamam ama Allah verirse o ayrı Ondan gelene razıyız tabiki. Ama 3.yü yapsam kız olacağının garantisi yok kız evladın benim icin hayırlı olup olmadığını da bilemem cok isteyip bir de onunla imtihan olmak var. O yüzden en güzel şey teslim olmak :) hakkımızda hayırlısı olsun
(36 puan)
Kesinlikle bende umursamıyorum  anlık bi üzülme oluyor ki oda kızım olacağı için değil insanların düşüncelerine yoksa valla kızlarınla coook mutluyum. Rabbim hepimiz için  en hayirli olanı veriyor. Allah hepimizin çocuklarını bagislasin
(185 puan)
Hiç takmayın çocuklarınızı sağlıkla keyifle büyütün.. biz iyi erkek çocukları yetistirelim siz iyi kız çocukları yetiştirin önce insan olsunlar başka bir isteğim yok :)
0 oy
(97 puan)
Bol kavga kıskanclık bekliyo tatlim iki oglum var  bu sefer  kızımı kucagima alicam insallah
(185 puan)
Yaa gercekten mi :) ilk oğlum balık burcu her duygusu gibi kıskançlığı bol olacak ona eminim zaten :)
0 oy
(703 puan)
Hayırlı sağlıklı evlâdın olsun inşaAllah Canım.Benimde 2 oğlum var bende hayırlısı ile kızım olmasını çok istemiştim ama Allah erkek evlâd verdi.İlk oğlum çok mazlımdı 2. ise çok haylaz ama hareketleri aynı kız çocuğu gibi kendini sevdirmesini nazlanmasını biliyor.2 erkek kardeş birbiri için çok iyi oluyor oyunlarıda istekleride aynı yönlerde oluyor genelde büyüyünce daha iyi arkadaş gibi olurlar diye düşünüyorum.Şimdi 3. 'ye hamileyim daha cinsiyeti belli değil inşaAllah çok hayırlı Saliha kullardan olacak kız evladımız olur diye dua ediyorum.
(185 puan)
Ne kadar güzel Allah gönlünüze göre versin sağlıkla kucağınıza alırsınız insallah :)

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 181 göst.
29 Ocak 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde ciko54_06 (52 puan) sordu
0 oy
0 cevap 61 göst.
28 Eylül 2023 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Aysql1410 (471 puan) sordu
0 oy
3 cevap 261 göst.

652,544 soru

3,433,448 cevap

4,266,563 yorum

184,422 üye

...