0 oy
337 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (26 puan)
Merhabalar rahim boyu kısa olan ve serklaj işlemi yapılan arkadaşlar ölçümde kaç mm ile serklaj yapıldı ? 16 haftalık hamileyim ilk gebeliğim tesadüfen doktorum kısalık olduğunu farketti daha sonra 3.4 tane doktora gittim ama hepsinin ölçümü farklı biri dikiş olması gerekiyor diyor diğeri yok diyor. Birinde 23 mm diğerinde 27 mm başka bir doktorda 33 mm çıktı. Çalışıyorum ve ilk gebeliğim kesin tanı konulmuyor. Bu ölçüm  her cihazda farklılık gösterirmi?  Çok tedirginim. Yardımcı olursanız sevinirim. 
Gebelik haftası 16

6 Cevap

0 oy
(12 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
İlk gebeliğim de 20. hafta da rahim ağzı kısalığından ikizleri kaybettim. Daha sonra ki gebeliğim yine ikiz di yine 19. Haftaydi ama bu sefer serklaj fırsatım oldu.  Ve doğuma kadar büyük çoğunluğu hastanede olmak üzere sürekli yattım.İkiz olmasına rağmen 37. haftayı gördüm. Çok şükür sağlıklı bi şekilde doğum yaptım. Serklaji yapan doktor çok önemli. Buda dip not olsun. 
(26 puan)
Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Ama ilk gebeliğim olduğu için doktorlar hemen serklajı önermiyorlar. Onunda tehlikesi olduğunu söylediler. Gitmediğim doktor kalmadı üniversite hastanesi perinataloji bölümüne bile gittim. Orda şimdilik gerekli değil denildi. Muhtemelen ilk gebelik olduğu için bilinmiyor ve önemsemiyorlar. Şuan herhangi birşeye gerek görmedikleri için raporda çıkartamıyorlar. Çaresizlik çok zor. Böyle korku içinde yaşıyorum. Sizlerde kısalma olduğunda herhangi bir belirti oldumu? Kanamanız veya ağrı sancı ?
(12 puan)
Kasıklarda sancı olmuştu. İlkinde tabi bilemedik. Birde bu rahim ağzı kısalığında süreç  çok çabuk ilerliyor.  Serklaj gerektiği halde yapılmaz da beklenirse, bebek kayıplarıyla maalesef sonuclaniyor. En son ki serklaj olduğum gebeliğimde Misafirlikteydik. 19 haftaydi , kasıklarımda çok az bir batma oldu. Eşim hiç beklemeden acile götürdü gece 12 yi geçmişti. İyi ki de gitmişiz. Ertesi gün hemen serklaj oldum ve sonrası hep yatış.
(26 puan)
Kaybınız için çok üzüldüm inşAllah rabbim şimdiki evlatlarınıza sağlık ömür versin.  Acil serklaj yapıldığında Boyutu kaç mm acaba?
(12 puan)
Gece 23 ölçüldü, ertesi gün ozeldeki doktorum 25 ölçtü.
(26 puan)
Anladım çok teşekkürler cevabınız için
-Reklam-
0 oy
(315 puan)
Rahim agzi uzunlugu kisalip uzayabilen bir sey doktorlarda farkli cikmasinin sebebi bu olabilir . Genelde 25 mmnin altindaysa dikis atilir. Bu durumda calismak sizin icin sakincali olabilir zira boyu kisalabilir sizin dinlenmeniz ve kendinizi yormamaniz gerek.
0 oy
(2,360 puan)
Bence hic tehlikeye atma canım serklaj yaptir derim, ben bi bebek kaybettim acısı gercekten büyük oluyor yaptirsayfim diye pisman olmaktansa bastan önlem al, Allah bebeğinizi bağışlasın
0 oy
(14 puan)
Merhaba, benim de 22. Haftada 23 mm cikti ve hemen doktor serklaj önerdi. O gün eve bile göndermeden hastaneye yatış yaptirdi. Dikişten sonra 38 mm cikti. Tedbir almak lazım. Calismaya devam ederseniz ve çocuk da ağırlaşıp ileri haftalarda baskı yapacağı için kısalma daha çok olacaktır. Allah sağlıkla kucağıniza almayı nasip etsin.
0 oy
(479 puan)
Bende rahim kısalıgı yok ama rahim ağzı yetmezliği var o yüzden serkülaj oldum pişman olma bu işlemi yaptır canım benim de kaybım ve kötü deneyimlerim oldu Allah yardımcın olsun
0 oy
(3,487 puan)
Bilemedim ki. Detaylı da daha net belli olur sanırım. Benim 31 mm demişti. 
(26 puan)
Size 31 denildiğinde herhangi bir tedavi uygulandımı ve 31 olduğu detaylıdamı çıktı
(3,487 puan)
Yani sorun olarak görülmedi sanırım. 31 dediğini duydum sadece rapora yazılırken. Sizde de 33 denmiş ya o yüzden söyledim. Perinatoloji nin dediği esastır bu arada.. Evet detaylı da görüldü. 24+2 de. Sorun olsa hemen söylüyor lar zaten. Artık perinatoloji ye gelemene gerek yok dediler
(26 puan)
Anladım çok teşekkür ederim cevabınız için

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 69 göst.
0 oy
2 cevap 153 göst.
0 oy
1 cevap 94 göst.
0 oy
1 cevap 82 göst.

652,253 soru

3,432,274 cevap

4,265,147 yorum

184,350 üye

...