0 oy
300 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (82 puan)
Kızlar merhaba, 15+4 haftalığım. Dün adet sancısı gibi hafif sancım vardı.Bugünde ilk kez popomda zonklama hissediyorum.Normaldede ev işi yapıyordum ama bugun biraz daha fazla yoruldum.bi ilgisi var midir yoksa nedir sebebi büyümesi falan mı? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? 
Gebelik haftası 15+4

3 Cevap

0 oy
(916 puan)
Bende 15+5 dün bende de kasık ağrısı vardı hafif ve oturarak çalışiyorum uzun süre oturunca ayağa kalkinca popom ağrımaya başladı . Bu haftalara kdr hiç olmamıştı . Neden oldu bende anlayamadım . 
(82 puan)
Kesinlikle dün ilk kez popomda agrida hissettim oturdugum yerden kalkinca.dune kadar sancimda yoktu.bugunde zonklama hissi gecmiyor hala su anda öyle .insallah bilgili annisler bizi aydinlatir
(916 puan)
Umarım :) ben bugün çok oturmaya çalıştım ki ağrısı olmasın diye .
(82 puan)
Ben de dinleneyim :(
-Reklam-
0 oy
(707 puan)
Canım o ağrılar olucak ama doktoruna söyle magnezyum verir ve de kendini yorma 
(82 puan)
Canım cok sagol 22 sinde randevum soylicem insallah doktora
0 oy
(47 puan)
Kabızlık ve içerideki kuruluktan olabilir. Bendede oldu. Ama beni kabızlık zorladı. Toz probiyotik yada prebiyotikti sanırım yoğurda koyup yedim azda olsa tuvalete çıktım. Bide kabızlığın olduğunu bazen anlamıyorsun. Yanlara kasıklara vurabilir.ufakta kuru bir gaz çıkarsa arada. Bilin ki kabızlık zorluyordur. Anlamıyorsun zaten kabız olduğunu çoğu zaman. Böyle takip et. Ekstra şişkinlik hissi varsa zorlamadan ıkınıp bak.
(82 puan)
Tesekkur ederim canim aynen  anlamadim kabiz olup olmadigini acisiyla sasirdim ne oluyor diye.korkuyorum su an lavaboya cikmaya cok aciyor
(47 puan)
Eczaneden toz probiyotik sor. Hamileyim dersin. Biz sorduk hiç zararı yokmuş. Ben her yemekte yoğurtun içine koyup yiyorum. İlk ıkındım zor çıktı sonra probiyotiği bi kaç gün tüketikçe afedersin daha rahat çıktı. Kusura bakma açık söylüyorum ama başka yöntemi yok. Bide normal tuvalette denemeyi unutma. En azından düzelene kadar klozete başta zor olabilir. Ara ara ıkın. Çok uzun nefesini tutma. Çok zorlama. Bekle yarım saat yürü sonra yine gir. Ama benim dediğimi de sor doktora sonuçta herkesin hamileliği farklı. Bi de bak nasıl anlarsın biliyor musun. Küçük tuvaletini yaptığın halde a yemek yediğin halde farklı bir şişlik veya baskı gerilme varsa ya gaz var ya büyük tuvalet. Bekleme git tuvalette dene. İnşallah rahatlarsın.
(47 puan)
Son bişey daha var ama nasıl söyliyim yağ sür o bölgeye Zeytinyağı özellikle. Yemeklerde kullan yine. Sabah kahvaltıda haşlanmış yumurtaya kullan. Yumurta da kabızlık yapar özellikle sarısı. Ekmek çok yeme. Hatta eti form kepekli kraker al. 4 bardak suda idare eder su içemiyorsan eğer. Yağ içme tavsiye etmem. Hala sıkıntı varsa özele git. Devlet vermiyor patlasanda özel hastane. Şurup veriyor sakıncası yok diyor. Böyle başka sorun olursa cevaplamaya çalışırım. Bu arada benim kabızlık geçmişim uzun yıllardır var. Bekarken bile vardı. İlaç kullandım spor yaptım 3 litre su içtim olmayayım diye. O yüzden tecrübeliyim:)
(82 puan)
Canim benim cok guzel aciklamissin cok tesekkur ederim. Hamileligin basinda oyle bi cektim ki kabizlik 5 gun falan cikamadim lavaboya . Herseyi denedim ama ise yaramadi Kuru erikle kivi fayda etti .sonra dedim kincok dikkat edicem. Corba icip sivi yemeye lifli yemeye. Ama bu belirti gostermeden birden oluverdi.popom asiri aciyinca kizariklik tahrisli buyuk ihtimal catlamis .hametan surdum kendimce.ama soylediklerin cok fikir ooldi cok tesekkur ederim kuzum
(47 puan)
Başta olur zaten tuvaletini yaptıktan sonrada olur. Üstüne oturma. Zaten yaparsan bir sürüde gaz çıkacak sonrasında şaşıracaksın bu kadar nasıl birikmiş diye. Dene bakalım inşallah çıkarsın. Çok zorlama ama ara ıkın. Allah korusun çocuğa bişey olmasın rica ederim canım. Ne demek bu yollardan ilk kim geçer çabuk atlatırsa o tecrübesini paylaşıyor işte. Sende başkasına yardımcı olursun belki.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 174 göst.
4 Mart 2022 Doğum kategorisinde Hilalkrblttt (13 puan) sordu
0 oy
2 cevap 439 göst.
0 oy
5 cevap 115 göst.
0 oy
1 cevap 74 göst.
1 Aralık 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde OOzgeeee (4 puan) sordu

654,603 soru

3,441,195 cevap

4,274,970 yorum

184,940 üye

...