0 oy
919 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (32 puan)
kapalı
Anneler merhabalar bebek arabasını kimin alması gerekiyor
Gebelik haftası 18
Kapatılma nedeni: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden gebelik dışı konular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

30 Cevap

+5 oy
(3,487 puan)
Düğün de değil miydi o. Beyaz eşya erkek yatak odası kız tarafı. 
(212 puan)
Valla yaa. Ayrica artik düğünde bile olmuyor. Esler beraber çalışıp yapiyor her seyini. Bunlar cocugun esyalarinn derdinde millete guvenerek yapiyolar zaarki :)))
(3,487 puan)
Vallahi bende öyle. Kendimiz gidip aldık kimsenin lafını etmeye de hakkı olmadı. Ya bide dedim ne yatak odası benim kocamla ozelimin olacağı mobilya yi ne diye babam alıyor. Lafa gelince saygılıyız. Ablamın evli olduğu ailenin memleket de böyle. Düğün gibi torun olacak beşiği o arabayı bu alır. Pardon hangi gelenek bu. Kaç senedir bebek arabası kullanılıyor da adet olmuş. Biz eskilerde olan saçma adetler bitsin derken yenileri çıkıyor.

Valla ben kuyumcuda çalıştım o erkek tarafı gelinle ailesi arkasından öyle konuşuyor ki. Tükürürüm o pahalı gelinliğe de o mobilyayada.
Bilmiyor tabi gelinler bunu yada aileleri.

Bana lafını edecek yok. Her şeyimizi kendimiz yaptık. Aileler kendisi der ki al çocuğum şu parayı destek olsun sana ne ala.
(478 puan)
Valla kızlar yöreyle ilgisi yoktur eminim ama ben doğuluyum bizim sülalede kız babası yatak almaz katılıyorum eşimle yatacağım yatağı babamın alması doğru mu ne kadar saçma bir adet. Bu arada bizde herşeyimizi beraber çalışıp beraber aldık kimsenin çekirdeğini görmedik. En iyisi minnetim yok valla kimseye
-Reklam-
+4 oy
(212 puan)
Allahınızı severseniz çocuk bizim. Beraber olan biziz. Afedersiniz. Bebek isteyen biziz. Niye birileri bir sey aliyor? Karı koca çalışsın alsın herkes. Hayret yani. 
0 oy
(853 puan)
Nasil yani cnm.kimin almasi gerekiyor derken ?
0 oy
(488 puan)
Anne baba yada isterlerse imkanları  varsa gonullerinden gecerse dedeler babaamneler anneanneler 
0 oy
(1,485 puan)
Canim ne farkeder . Kim alabiliyosa o alsin ☺️ oyle bisey mi varmis eşim kendi alicak bebek arabasini kimsenin almasina gerek mi var ? 
0 oy
(488 puan)
Bizimkini dogumdan sonra esimle biz alicagiz. Iki tarafinda fazla durumu yok biz alicagiz kimin aldigi onemli degil
0 oy
(2,459 puan)
Anne baba alır. Dedelerin babaanne anneannenin gönüllerinden geçip almak isterlerse hediye anlamında alabilirler 
0 oy
(1,522 puan)
Geçen gün biride beşiği kim almalı demişti:) anneyle baba alır kim alacak başka çocuk sizin çocuğunuz sonuçta gönlünden koparsa babaanne yada anneanne  alır, herseyini kendimiz aldık babanne ve anneanne kendince maddi olarak destek oldu ne istersen onu al ona harca dediler destek olmak zorunda da değiller gerçi ama ilk torun olduğu için haklarını yiyemem  her iki tarafta maddi manevi her konuda destek oldular,böyle şeylerin aile içinde konuşulması bile bana enteresan geliyor canım kusura bakma böyle bi muhabbet geçmiş demekki evinizde sizin taraf alsın yada bizim taraf alsın gibisinden  ,hiç bi zaman maddi karşılık beklemedim eşimin tarafından aynı şekilde o da beklemez 
(236 puan)
Siirt'te çok kaldım ordan çok arkadaşım onlardan biliyorum seker gibi insanlar
(1,522 puan)
Bana tuhaf geliyor yuva kurulmuş artık iki aile birleşmiş tek aile olmuş yani bizim bakış açımız böyle kimse kimseyi ayırmaz kız tarafı erkek  tarafı diye bisey yok bizde kim ne kadar imkanı varsa ve destek olmak isterse olur karşı tarafta aaa almadılar etmediler demez maddi konuların gündeme gelmesi tuhafıma gidiyor benimde kızlar :)
(236 puan)
Aynen benim de annem yapacak sağolsun. Kaynanamdan birşey beklemiyorum getirse de almayacam zaten
(236 puan)
Valla ben geçen sene Şubat'ta evlendim . Kaynanam hala oğluma niye yüzük almadin diye laf ediyor
(124 puan)
Sağol canım
0 oy
(358 puan)
İhtiyaçlarını anne baba olarak siz alacaksınız   

Iki tarafta da yakınlarınız gönüllerinden ne koparsa onu alsınlar zorla kimseye bisey yukleyemeyiz  sonuçta o bizim  evladımız 
0 oy
(68 puan)
Valla canım ilk torun ilk gelin olmama rağmen durumumuzda o zaman çok kötüydü yine biz aldık babaannesi bırak bebek arabasını bi takım bile almadı hiçte umursamadık sonuçta çocuk baba anneye ait yapmayı biliyorsak afedersiniz herşeyine kadarda tüm sorumluluklarıda almalıyız 
0 oy
(285 puan)
Bizimkini halasi aldi ama oyle bi gelenek oldugundan değil almak istedi aldi :) almasaydi biz alcaktik :&
0 oy
(1,246 puan)
Bebek arabamizi kendimiz aldık.. bir aile beşiği bir ailede kıyafetlerini alır..bebek arabası dahil değil o adete :)
0 oy
(1,926 puan)
Bizde anneanne alır herşeyi. Erkek tarafida doğumda geline bilezik takar
0 oy
(319 puan)
İhtiyaçlarını anne baba olarak siz alıyorsunuz tabiki.Öyle bir adet duymadım hiç.Hediye almak isteyen olursa alır tabi ama kimseye bu konuda ne baskı yapılır ne beklenti içine girilir.
0 oy
(118 puan)
Ben gorumceme aldırıyorum:) seneler sonra hala oldugu için 
(13 puan)
Kızımın amcası aldı
0 oy
(153 puan)
Kendiniz :) 
0 oy
(925 puan)
Valla bne hiç öyle bşy duymadım. O kimden bu kimden... 
0 oy
(1,090 puan)
İlk bebeğimde beşiğini arabasını annem almıştı bizde adet olmuş öyle olur genelde 
0 oy
Kimseden hiçbir şey beklemem sonuçta bizim çocuğumuz ihtiyaçlarını kendimiz alırız. Böyle onun alması gerekiyor bunun alması gerekiyor diye şart yok.
0 oy
(435 puan)
ilk bebekte ,bebegin tum alisverisini annemler yapmıştı.Bizde adet oyle . 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 205 göst.
0 oy
3 cevap 113 göst.
0 oy
7 cevap 294 göst.

651,043 soru

3,427,325 cevap

4,259,869 yorum

184,009 üye

...