0 oy
292 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (11 puan)
Sevgili anneler ve anne adayları 12 artı 5 gebeyim. Dün ikili testimiz vardı. Kan sonuçları henüz çıkmadı ama ense kalınlığı ve burun kemiğine baktı doktorumuz. Bebişimiz bayağı hareketliydi ilk önce 2.9 olarak ölçtü ve sınıra yakın olduğunu söyledi. Sonra daha uygun bir pozisyon yakaladı yeniden ölçtü 2.6 dedi. Bu gayet normal ve iyi bir değer dedi. Tabii kan sonuçlarıyla birlikte yeniden değerlendireceğini söyledi. Doktorum Perinatolog bu arada... Şimdi buradan okuyorum etrafımda gebe olan arkadaşlarıma soruyorum genelde 1.4 - 1.7 - 2.2 falan çıkmış onların ense kalınlığı... Sınır 3 biliyorum ama 2.6 sizce yüksek mi? Belki bunu bu şekilde sormam doğru değil her gebe ve her bebiş bir olmuyor ama biraz endişe ettim açıkçası... Psikolojik olarak belki rahatlatılmaya ihtiyacım var... Doktorla da uzun uzun konuştuk. Çok Şükür rahatlattı bu testlerin hiçbiri yüzde 100 güvenilir değil kan testlerin gelsin ona da bakalım bi dedi... Ama 2.6 bana nedense yüksek geldi yaa... Sizlerin nasıldı acaba? 
Gebelik haftası 12 + 5

4 Cevap

0 oy
(925 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canım bu işi perinotologlardan daha iyi kimse bilemez =) doktorun iyi dediyse iyidir... 
(11 puan)
Neden böyle pinpirikliyiz bilemiyorum ama çevremdeki oranların düşük çıkması acaba bende mi bir anormallik var diye korkuttu. Çünkü doktor dışında kimse içimi rahatlatmadı. Yorumun için ayrıca teşekkür ederim canım.
(925 puan)
Canım çok haklısın. En az bnde senin kadar pimpirikliyim.Anne olunca böyle oluyormuş☺️
Ama sınır 3. Ve dediğim gibi bu işin uzmanı perinotolog
-Reklam-
0 oy
(1,370 puan)
3 bucuktan snrası tehlıkelı cnm 2.6 iyi ılerleyen zamanda da bakack ayrıntılı ultrasonda da net görürüsün ama endiselenme .Genetik olanda oluyo mesela bnm bebegımın burnu kısa küçük yani.Büyük olan burunlarda oluyo 
0 oy
(6,107 puan)
3.5 sonrası tehlike canım
(11 puan)
Bizde de babamızın ve amcalarımızın ensesi biraz kalın mesela :) Dediğiniz gibi bazen bundan da kaynaklanabiliyor. İnşaallah kan sonuçlarımız da çıkarsa daha net bir kanaate varılır diye düşünüyorum. Cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim kızlar :)
0 oy
(811 puan)
Kan sonucun onemli. Senin yerinde olsam icim rahatlasi' diye ilerki aylarda 3lu test de yaptirirdim. Insallah saglikla gelir. 
(11 puan)
İnşaallah sağlıkla gelir. Kan testinde de bir sıkıntı çıkmazsa inşaallah sağlıkla geçer... 3 sınır kabul ediliyorsa 2.6 normal demek değil midir? İşte birinin beni bu şekilde rahatlatması lazım sanıyorum :)
(811 puan)
Doktorunuz normal dediyse normaldir zaten. Benim sizin haftanizda 1,2 cikmisti o yuzden bana biraz yuksek geldi ama doktor en iyisini bilir.
(11 puan)
İnşaallah inşaallah Allah'ın izniyle kan testi de sıkıntılı çıkmazsa doktorumun yönlendirmesine göre bir rota izleyeceğiz. Benim anlamadığım şu 3 mm'ye kadar normal kabul ediliyorsa 2.6 normal demektir... Burun kemiği falan da göründü onu da ölçtü. Kalp atışı da normal... Ama vesvese çok kötü bir şey... İkna olamamak... Ve tabii ki her gebenin her bebeğin gelişimi farklı... Ense kalınlığı az çıkıp kan testi sıkıntılı çıkanlar da var... Yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar çok sağolun. İnşaallah güzel haberlerle gelirim.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 587 göst.
0 oy
2 cevap 308 göst.
0 oy
0 cevap 89 göst.

656,755 soru

3,449,547 cevap

4,285,438 yorum

185,510 üye

...