0 oy
283 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (149 puan)
Merhaba benim ikinci gebeligim doktor elisa testleri istedi normalde bu testler istenmez neden isteniyor? Anti hiv anti hbc  hbsag  vs.
Gebelik haftası 6+4

7 Cevap

0 oy
(589 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Bu testlerin yanında CMV ve rubella gibi testler yapılır bana da yapıldı her gebelikte yapılıyor. Kafaya takılacak bir durum yok.
-Reklam-
0 oy
(1,234 puan)
Benden böyle birşey istenmedi o yüzden bilemedim
0 oy
(925 puan)
Normal her gebelikte istenmesi gereken testler... 
(149 puan)
Ilk gebelikte istenmedi  biraz cevreme sordum anneler  de ilk kez duydum diyor
(925 puan)
Doktorunuz iyi değilmiş dmekki ilkinde =) bunlar virüs testleri. Sadece bunlarsa az bile istemiş
(149 puan)
Keşke güzel bir üslup ile konuşsanız ..
(925 puan)
Doktorunuz iyi değilmiş dememi mi begenmediz ☺️ değilmiş yani.. Bu testler hamilelere yapılır..
0 oy
Saglik ocaginda zaten otomatik kan tahlili diyince yapiyorlar her gebelikte olur butestler belki daha onceden yapıldığında farketmemissinizdir
0 oy
(1,541 puan)
Bana da yapilmisti, suphelendigi bieseyden degil, rutin istemistir dr unuz
0 oy
(3,487 puan)

Bir çok bebek anne bu virüsleri yaşadığı bilinmediği için anne karnında yaşamını yitiriyor. Misal bir arkadaşım toksoplazma yüzünden kaybetti bebeğini ve düşük sonrası testini yapmayı akıl etmiş doktoru.


Şimdi size bu hastalıklar varmı. Yada daha önceden geçirdiniz mi yada antikor varmı vücudunuz da diye bakılacak. Antikor testleri pozitif gelen annelerin bebekleri doğumdan sonra kendi aşıları tamamlanana kadar a ne sütününden korunmuş oluyorlar. Burda da aslında aşının bizler için önemi çıkıyor meydana. 

Önemli testler. Ayrıca hayvanlarla öyle içli dışlı bir insanım. Toksoplazma bende yok ama asla hayvanlara yaklaşmayan arkadaşımda çıktı. Buda şu anlama geliyor direk temas değil yenilen yeşillikler. Kontrolsüz kesilen etler ki kurban kesim alanlarında çok dikkat gerekir. Toksoplazma sorunu olabilir. 
(149 puan)
Çok teşekkürler uzunca açıkladığıniz için.  Bu arada veteriner hekim misiniz
(3,487 puan)
Rica ederim. Umarım açık olmuştur.

 sadece hayvanseverim. Nerede ihtiyacı olan bulsam hemen eve alırım bakarım. Yemeğini veririm. Sokakta pis falan hiç demem. Ama bu hamilikte toksoplazma igg negatif çıktı yani hiç kapmamışım. Evime kedisi ile Misafir gelecekti kabul edemedim. Çünkü daha minik ve aşıları yok. Tuvalet alışkanlığı da yok. Riske atmak istemedim. Ama bunu bilmesem dikkatsiz davranabilirdim. Yaptirmadiysanz Bu testleri tavsiye ederim. Ben hamiligi öğrenmek için gittim bebeği görür görmez yaptı doktorlar. İlk. Çocukta bende bana yapıldığını hatırlamıyorum.. Sanırım yeni rutunlerden. İlk çocuk 10 sene önceydi çünkü.
(149 puan)
Nekadar güzel  ne mutlu size. Kan vermek için araştırmadan randevu aldım yaptıracağım . Benim ilk gebelik 3.5 sene önceydi yapılmadi bu testler üstelik aynı doktordu ama artık yeni sistem olabilir
(3,487 puan)
Ben devlete gittim. Geçen gün bir bayana özel hastanede bu testler ücretli Özel test çünkü demişler.

Şimdi şöyle bir durum var ki devlet hastaneleri dönem dönem ortalıkta artan hastalıklar ile ilgili çalışmalar yapıyorlar. Sonra rutine ekleme yapıyorlar. Aşılar da öyle devlet bünyesine ücretsiz giriyor.

Böyle bir durum bence. Nasıl ki bundan 7 8 sene önce birden tüm çocuklar çocuk felci için tekrar aşılamak istendi.

Ve şu an aşı olmayan. Çok insan var. Uyuz bile öyle çok ki. Kötü şartlarda yaşayan mülteciler de çok. Toplumsal aşılama ve sağlıklı olma bu yüzden önemli. Belki de işleri garantiye alıyor sağlık bakanlığı.
(149 puan)
Anladim evet bende oyle düşünüyorum  şu dönemde özellikle daha çok tedbir alınıyor haklı olarak.
0 oy
(143 puan)
Kan değerlerinin içinde hbsag pozitifse elisa istemiş olabilir birde cmv virüsüne bakmak için

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 136 göst.
0 oy
5 cevap 237 göst.
0 oy
2 cevap 589 göst.

668,573 soru

3,499,658 cevap

4,353,346 yorum

188,540 üye

...