0 oy
669 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (87 puan)
kapalı
Kızlar sorum genel şahsen ben yaptirmicam hiç birini 2li test zamanim geldi sağolsun doktorumda benle ayni düşüncede istemedi yapmadim.

Allah aşkina el kadar yavrularin nesine bakacaklar bebekler zaten 35 haftadan sonra kusurları tamamlaniyor o gün denk geldim kadin ayrıntılı yaptırmış ağlıyor yok böbreği küçük yok burnu ufak kadın harap etti kendini bebiş doğdu sapa sağlam olan kadının güzel zamanina oldu. Velhasıl kelam Anneler illa prosedür bu yapalim demeyin sanki Annelerimiz bizde yaptirmismi. 
Kapatılma nedeni: Tartışmaya sebep olabilir

9 Cevap

+2 oy
Yaptırmamayı kafana koyduysan hiç sormasaydın bence fikrinin değişmeyeceği belli canım. Testleri geçtimde bence onlarda önemli. Ayrıntılı ultrason kesin yaptırılmalı diye düşünüyorum. Bebeklerin iç organlarında tut parmaklarına kadar inceliyorlar. Şu yaptırdı böyle oldu bu yaptırdı böyle oldu demek kendini avutmak bence.
-Reklam-
+2 oy
(2,228 puan)
Kimsenin aklını karıştırmayın yaptırmayın ne demek ya!! Bi problemi varsa doğum anında ona göre müdahale ederler evet annelerimiz yaptirmamis bizlere ama imkan olsa yaptırırlardi eminim ki
+1 oy
(134 puan)
Yanliş dusunuyorsun oğlumda 2 li taramayi yaptırdım şimdiki hamileliğimde de 3 luyü yaptırdım bir hastaligi varsa önceden bilip hazırlıklı olayım doğumdan sonra öğrenirsem toparlanamam diye  eltim ayrıntılı usg ye girmeseydi bebeği doğar doğmaz kaybedebilirdi  kalp rahatsızliğı  vardi bebeğin
(107 puan)
Ee eltin doğurduktan sonra napti ameliyat mı oldu bebeği
(134 puan)
Evet canım 3 ameliyat geçirdi
+1 oy
(2,333 puan)
Ayrıntılı ultrason gerekli kalbinde sıkıntı olup dopum sonrası direk ameliyata alınan bebekler var
+1 oy
(604 puan)
Yanlis düşünüyorsunuz ultrason sayesinde benim bebegimin sol akcigerinde sıvı birikimi olduğunu gördü doktor ve  sol taraftaki baskidan dolayi kalbi saga itilmisti ben kac tane doktora gittim en sonunda çekilebileceğini soylediler ve cektirdik suyu cikan suyu ben gordum baya fazlaydi yani o suyla yaşasa bebek dayanamazdi dedi doktor akciğer gelismezdi kalp yetmezligi vs bissuru sey olusabilirdi dedi. Hala takipteyiz su eger kendini tekrarlarsa şant takilacak ki ben bunu normalde doktora gitmesem asla fark etmezdim cunku belirti veren birsey degil
+1 oy
(925 puan)

Maden yaptırmıcaksın burdakilerin aklını niye  karıştırıyorsun? Yaptırmıosan da saygı duyucaksın

Senin annen senin kadar bilinçsiz olabilir ama benim annem yaptırmış..

Hem at gözlüğünle bakıo sunuz bide yaptıranlar laf ediosunuz. Ne kdr zekisiniz:D

0 oy
(5,600 puan)
Yanlış düşünce.... Ben ilk bebeğimi kaybettim 18+5 te sebep bulunamadı. 2 gebeligimde 2li tarama perinatoloji uzmanı yaptı. Bebeğe ve anne rahmine bakılıyor. Ben rahmimin Kalp şeklinde olduğunu öğrendim ona göre kan sulandırıcı progestan fitil kullandım . Böyle tartışmaya açık bı konuyu bu şekilde bilgisizce ben yapmadım sizde yapmayın yada doktorum onermedi diye söylemek doğru değil.
(5,600 puan)
Aynen Cnm bı çok kadında varmış ama bilinmiyormus. Cunki normal ultrasonda 2 boyut olduğu için görünmüyor. Ama 3 D 4d cihazla belli oluyor. Benim ilk aklım olsa hamile kalmadan önce rahim filmi çektirmek gerçekten çok önemli perdeli 2 bolmeli ters rahim vs çok var Cnm.
(134 puan)
Evet canım önceden bilmek tedbir almak çok önemli gercekten
(5,600 puan)
Aynen öyle bak ilk gebelikte bilmiyorduk. Dr. Da dedi bilmiyormuydun diye hatta ameliyat olunup öle hamile kalın diyorlar ben simdi 2 gebeliğe korkuyorum
(134 puan)
Benimde ikinci olacak şuan  kuzum oğlum 18 aylik
(5,600 puan)
Maşallah ❤️ ben cesareti l edemem 3 sene sonra inş. 7 aylık kızım var
0 oy
(36 puan)
Yaptırmadım ikinciye gebeyim.doktorum bir sıkıntı çıktıgında aldırmaya alsan kendini 9 ay strese sokma %100 sonuç vermiyor kan almakla dedi.ya amniyosentez ya kordon kanı alınması gerekiyor buda bebeği riske sokuyor herşeyiyle kabulüm dersen yaptırma taraftarı değilim dedi..bencede gerek yok bu testlere(ikili ve üçlü taramalar için)
0 oy
(643 puan)
Sahsen ben yaptirma taraftari olanlardanim cunku gelen rabbimdendir ama hazirlikli olmakta fayda var diye dusunuyorum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 480 göst.
0 oy
3 cevap 207 göst.
0 oy
1 cevap 413 göst.

648,340 soru

3,417,280 cevap

4,248,054 yorum

183,273 üye

...