0 oy
137 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (48 puan)
Kizlar ikili tarama testi yptim özele gdyom sizce üçlü dörtlü test yapamaya gerek varmı bn ikili gerek duyuyorum doktorada dicem gbi doktr ne der bilmem ama ınternette okdum ikili tarama testi yeterli diyor  fazla test yapmak ikili üçlü dörtlü olsn elbet çok test yapmak dyor yanıltabilir diyor birinden biri pozitif çıkar dyo ikili yterli  diyor

3 Cevap

0 oy
(2,871 puan)
İkili testi yaptırdım ben temiz çıktı ozeldeki doktora ve devletteki doktora dedim ki ikili temiz çıktıysa 3 lu 4 lu yü yaptirmasam olur mu dedim. İkiside yaptırmayabilirsin dedi. Ayrıntılı ultrasonu mutlaka yaptır ama.
(48 puan)
Siz özele mi gidiyorsunuz  ya bu ayrıntılı ultrasyon pahalı dyorlar yptrmam heralde onu
(2,871 puan)
Ben ikili yi de ayrıntılıyi da devlette yaptırdım. Hiç para ödemedim. Evet 600 TL gibi bi para istediler özelde benden. Bende devlette yaptırdım 1 TL para ödemedim. İkili üçlü dörtlü bunlardan çok daha önemli ayrıntılı ultrason. Çünkü o testlerde kotu sonuç çıkarsa bile tedavisi yok. Ama ayrıntılıda bebekte bişey görürlerse hemen doğumdan sonra mudehale ediyolar. Bir nevi erken teşhis gibi düşün. Mutlaka yaptır. Maddi durumunuz yoksa devlette yaptır gene yaptır. Bu çok önemli.
(1,264 puan)
Sırf parası yüzünden en önemli testten mi kaçınıyorsunuz?
-Reklam-
0 oy
(1,964 puan)
Tarama testlerini iki gebeligimde de yaptirmadim eğer riskli çıkarsa bebeğini aldırmayı dusunmeyeceksen testi yapıp aklını bulandirmak bana anlamsız geliyor . Kaldı ki testlerin guvenilirlik oranı da yüksek değil yanılma payı çok oluyor..

Yanı bir de şu var ikili riskli çıkarsa üçlü diyor üçlü çıkarsa diğer test o da çıkarsa amniyosentez alınıyor diyelim ki Allah korusun hepsi riskli ee bebek bunları yapana kadar 4 aylık oluyor zaten ..

En gereklisi ayrıntılı ultrason ve şeker yüklemesi 
(48 puan)
Bn dger cockalrimda ikli yptrdm  bide üçlü galaga birinde şeker yükleme yptrdm dgrinde yptrmadm  ama bu dörtlü cockta bi sıkıntı varmı hastalık galaba o çıkıyormuş bnm2 . Oğlumda yptrmadm oglum dogduktan  sonra kanı yüksek cıktı çapaya gttim geldim 2 sene o testi yptrmadm mesala çıkıyormuş eğer yptrsaydim   anne karinnda önlem alına bilirmiş ilaç flan da bu seker yuklemeye  hep gereksiz diyorlar şeker çıkıyormuş cocklarda
0 oy
(806 puan)
İkili tarama ve ayrıntılı ultrason en önemlisi. Bu ikisini yaptırın yeter bence de. Ben hepsini yaptırdım ama özel sağlık sigortam olmasa sadece bu ikisini tercih ederdim. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 129 göst.
14 Mart 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde ertas-50 (48 puan) sordu
0 oy
13 cevap 408 göst.
18 Mayıs 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Balimbuse (64 puan) sordu
0 oy
3 cevap 418 göst.

668,937 soru

3,501,171 cevap

4,355,151 yorum

188,606 üye

...