0 oy
1,161 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (970 puan)
Merhaba kızlar,

Hastane çantası için küçük boy valiz mi daha kullanışlı olur yoksa çanta mı? Alışverişe başladım ama bunda çok kararsızım. Siz ne düşünüyorsunuz?
Gebelik haftası 20

14 Cevap

0 oy
(52 puan)
Bi kucuk valiz bide bebek cantasi hazirladim anca aldi ikisi
(970 puan)
O kadar çok yer tutuyor mu ya :( zahmet olmazsa ne götürdüğünüzü yazabilir misiniz? Liste yaptım eksiğim varsa görmüş olurum.
-Reklam-
0 oy
(697 puan)
Ben valiz hazirliyorum daha kullanisli cantaya gore. Hem anne ve bebek kiyafet yerlerini ayirabilirsin boylece hastanede kolaylik olur hem de sigdi sigmadi derdi olmaz. Cok buyuk olmayan bir valiz daha kullanisli olur
(970 puan)
Orta boy veya küçük bot hangisini tercih ettiniz?
(697 puan)
Orta boy benim valizim daha yerlestirmeye baslamadim kilitli poset alicam bebegin esyalarini kilitli posetlere koyucam. Refakatci olarak esim kalsin istiyorum ona da esya koyarim rahat rahat kullaniriz diye planliyorum
(970 puan)
Evet çok mantıklı  Bende de tatile çıkarken kullanmak için valiz düzenleyicilerden almıştım onlardan var onlara ayrı ayrı yerleştirebilirim daha düzenli olur.
0 oy
(197 puan)
Küçük boy valiz ve bebek çantası hazırladım canım
(970 puan)
Ben 10 tane bez koyacaktım ama 20 yapayım onu :) yenidoğan biberonu da koyacağım evet süt hemen gelmeyebiliyor. Hazırlıklı olmak lazım. Süt sağım pompası da koyacağım o da işe yarayabiliyormuş.
(197 puan)
Canım benim 2. Bebegim biri 11 yaşında erkek şimdi kızım olcak oğlumda 2 saat sütüm az geldi anneyi yormayalım dediler mama verdiler hemşireler eve geldim ılık duş aldım sonra tam anlamıyla geldi 2 yasına kadar emzirdim pompa falanda almadım yanıma bebek emdikçe süt gelir zaten bütün gece kucağında oluyor emsin diye bırakamıyorsun
(970 puan)
Canım ben zaten süt sağma pompası almak zorundayım çünkü bebeğim birkaç aylık olunca çalışmaya devam edeceğim. Bazı arkadaşlarım da ondan yardım aldılar en başta sütleri çoğalsın diye. Tabii herkeste böyle olacak da değil. Ben yanıma alayım da hastane nasıl yönlendirecek göreceğiz bakalım.
(197 puan)
Bende çalışıyorum canım anlıyorum seni ama benim  demek istedigim hastanede bol bol emzir temas et bebeginle
(970 puan)
Tabii ki emzireceğim. Bazen süt doğumdan 2 3 gün sonra geliyor ya onu kast etmiştim. O zaman bu pompa gelmesini çabuklaştırıyor.
0 oy
(1,166 puan)
Ben ortaboy valiz alicam esim ve 2cocugum kalacak benimle tikis tikis aradigimi bulamam heleki esim :)  
(970 puan)
Haklısın size ancak yeter. Biz henüz 2 kişiyiz 3.müz yolda ❤️
(1,166 puan)
Allah sag salim kavustursun kucuk valiz yeterli olur bence o zman daha duzenli oluyor beziydi geceligiydi derken cantada karisiyor
(970 puan)
Amin canım cümlemizi. Haklısın çantada karışma ihtimali var valiz daha düzenli olur.
(1,166 puan)
Aminnn insallahhh
0 oy
(602 puan)
Bir kucuk valiz benim icin , bir de bebek cantasi ayri yaptim
(970 puan)
Genelde öyle yapılmış zaten. Çok parça olsun istemiyorum ama sığamazsam ben de öyle yapacağım sanırım.
(602 puan)
Ben ilk iki gebeligimden beri fixtir bu duzenim.. bebegin kiyafetlerini kilitli poste koyar ustlerinede yazarim asetat kalemiyle.. ne lazimsa bulup verir refakatcim.. ben sezeryanla dogum yaptigim icin ilk etapta kendimde pek olamiyorum malesef
(970 puan)
En güzeli. Yoksa talan oluyor bütün valiz aradığını da bulamıyorsun. Ben de öyle yapacağım ayrı ayrı tatile giderken aldığım valiz düzenleyicilere koyup eşime de anlatacağım dizerken nerde ne var. Aradığını bulamayıp karıştırmasın sonra :)
0 oy
(845 puan)
Bende kucuk valiz goturmustm canim simdi 2.ye hamilryim yine kucuk valiz goturucem derli toplu oluyo 
(970 puan)
Yeterli oldu mu peki küçük valiz? Bazı arkadaşlar bebek çantası da yapmışlar.
(845 puan)
Yok canim yeterli oldu hic birseyimde eksik olmadi cok fazla alincaada zor oluyo zaten 1 gece sezeryandada bi sknti yoksa 1 gece yatiriyolar artik
(970 puan)
Bana doktorum normal doğumda 1 gece sezaryende 2 gece dedi. 1 gece için yeterli olur da 2 gece için zorlayabilir mi acaba :(
0 oy
(602 puan)
E bebek hsstane ihtiyaclari listesiyle uni baby sitesinden derleyp hazirladim ben tum cantami.. internete yazsaniz size bir kac liste öneriyor..
(970 puan)
Sağol canım onlara da bakayım eksiğim varsa tamamlarım.
0 oy
(68 puan)
Canım bence daha erken şöyle 6.5 ayını bitirsin öyle başla ben daha başlamadım 23+1 günlüğüm daha hiçbir şey bile almadım 7 ayını girsin o zaman almaya başlayacağım
(970 puan)
Canım doktorlar diyorlar ki muayeneye diye gelip doğuma aldığımız hastalarımız oluyor. 7.ayda hazırlamış olun çantanızı ki olası bir erken doğumda eliniz ayağınız birbirine girmesin. Ben temmuzda doğum yapacağım sıcaklar iyice bastırmadan halletmek istiyorum. Bir de korkuyorum ya yeniden kapanırsa her yer diye. Almaya başladım yavaştan. Araştırarak alıyorum.
(68 puan)
Allah izin ederse bende temmuzda yapacağım doğumunu canım ben 6.5 ayının bitmesini bekliyorum vallaha 2 hafta içinde de herşeyimi alırım yavrumun bana göre
(970 puan)
Ah keşke ben de öyle yapabilsem :) ben ne alırsam her şeyden haberim olsun isterim bu yüzden çok inceliyorum haliyle vakit alıyor toparlamak :))
0 oy
(2,284 puan)
düzenledi

image

Küçük boy bir valizim var henüz denemedim ama sığacaktır büyük ihtimalle. 

(970 puan)
Sığdıran da var ek çanta yapan da :) sanırım ihtiyaç listesi hastaneden hastaneye değişiyor bu yüzden de farklılık gösteriyor hazırladıklarımız.
(2,284 puan)
Hastane değil de kişiden kişiye değişiyor bence =))
(970 puan)
Evet o da olabilir. Benim gideceğim hastanede doğumdan sonra kuaför gelip fönünü falan çekiyor zaten bu tarz şeyleri götürmeyi düşünmüyorum kendimle ilgili. Böyle olunca yer açılıyor tabii :) kaç tane bez götüreceksin bebek için? 10 yeterli olur mu?
(2,284 puan)
Evet 10 tane götüreceğim. Listemi ekliyorum yukarı. Sığarsa 20 li pakette koyabilirim
(970 puan)
Çok teşekkür ederim canım. Listemle karşılaştırayım eksiğim varsa tamamlayayım ben de.
0 oy
(3,487 puan)
Ben valiz götürdüm. Bazı ihtiyaç olmayacak şeyler de yanımda oldu m saç kurutma makinesi makyaj malzemesi yada onun gibi şeyler. Ama huyum bu kullanmasa da var olduğunu bildiğim için rahat oluyorum. O yüzden yine valiz olur muhtemelen 
(970 puan)
Hastanenin kuaförü gelip hazırlıyor doğumdan sonra bu yüzden o tarz şeyleri götürmeyeceğim. Yine de düzen açısından valiz daha kolay kullanılır sanırım.
(3,487 puan)
Valize küçük kucuk paketler yaptım ben. Mesela sadece anne paketi çocuk paketi renkleri ayrı olabilir. Mesela kıyafet değişecek. Bir paket alınınca içinden bebeğin tüm giyeceği içinde tam takım hazır olmuştu. Kendi giyisi lerim yine aynı şekilde. Tek tek aramak zorunda kalmamışdim. Birde çok kullanılanlar için ayrı paketler vardı tabi. Bebek eldiven çorap bere için. Yada benim için ped, göğüs pedi VS.
(970 puan)
Sen takım takım yapıp hazırladın yani. Hiç aklıma gelmemişti ama mantıklı. Dediğin gibi teker teker uğraşmak zorunda kalmazsın.
(3,487 puan)
Evet baya kolay oluyor. Bebeğe ilk giydirilecek olan kıyafetler zaten öyle hazır oluyor paket içinde. Direk paketi hemşireye veriyorsunuz. Ben diğerlerini de öyle yaptım. İsterseniz üzerine yazarsınız. Birden fazla gecelik için. Şu renk bu renk bu ama gecelik VS diye üstüne yazılır ise yanınız daki kişide rahatlıkla yardımcı olur.
(970 puan)
Aynen öyle. Ben de öyle yapayım.
0 oy
(1,283 puan)
Ben orta boy valiz götürdüm sadece çok iyi oldu
(970 puan)
Ben küçük düşündüm ama küçük hazırlayanlar da genelde bebek çantası yapmış yanında. Ayrı ayrı olmasın diye orta boy tercih edilebilir.
(1,283 puan)
Ben sadece valize koydum her şeyi. Bebek çantasına gerek kalmadı
0 oy
(331 puan)
Kendin icin bi valiz bebek icinde bu yeni model bebek cantalarindan almani tavsiye ederim kendi esyalarinla bebeginkini ayni yere koyma cunku o agri sizi eanasinda yanindaki kisi bile sana ve bebege gerekecek esyalari rahat bulup cikarip koyabilir cantalara 
(970 puan)
Küçük boy valizin bir tarafını kendşme bir tarafını bebeğe hazırlarım diye düşünmüştüm ama yetmezse dediğin gibi bebek çantasını da hazırlayacağım mecburen.
0 oy
(175 puan)
2 tane  küçük boy çanta valiz götürcem bende
(970 puan)
Çanta valizden kastın spora giderken kullandıklarımızdan mı?
(175 puan)
Yok şu tek kişilik seyahat boy çantalar var spor için olanların 1 büyüğü
(970 puan)
Bende de var canım onlardan ama istediğim gibi düzenli olmaz diye normal valiz kullanmaya karar verdim. Bir tarafı bana bir tarafı bebeğe ayırırım daha kolay olur diye düşündüm.
0 oy
(1,201 puan)
Küçük kabin boy valiz birde anne bebek çantası yaptım canım.anne bebekte bezler ıslak mendil pamuk alt açma bezi kremi benim pedlerim vs şeyler var valizde aramasın annem ayrı olsun diye. Valizde de kıyafetler battaniye vs tarzı şeyler onları da ayrı poşetleyip etiketledim yine rahatlık olsun hemde kullanılmayan hiç açılmadan pislenmeden geri dönsün diye
(970 puan)
Genelde söylediğin gibi yapmışlar canım zaten. Ben de öyle ayrı ayrı paketlemeyi düşünüyorum. Annem şimdiden çok heyecanlı, eli ayağı birbirine girmesin :))
(1,201 puan)
O anneden bende de var Rabbim eksikliklerini göstermesin inşallah :) Sağlıkla kavuş evladına.
(970 puan)
Amin canım inşallah cümlemizinkini. Ben tek çocuğum, haliyle ilk torun geliyor ve annemi tanıyamıyorum şu an içinde kelebekler uçuşuyor kadının ❤️
(1,201 puan)
Bende sülalede en büyük ilk evlenen ve ilk torun sahibi yapan çocuğum herkes ayrı Bi heycan içinde. Bizimkiler apayrı. Babam bu akşam dağ gibi adam beni verirken ağlamayan adam dizide biri torunu oldu diye ağlarken ağladı :)  Güzel şeyler bunlar Rabbim acı keder göstermeden herkesi mutlu etsin herkese taddırsın inşallah :)
(970 puan)
İnşallah canım ya. Torun görsünler yaşasınlar bu mutluluğu istiyoruz. Biz sadece anne olmayı değil ailelerimizin de anneanne dede olmalarını keşfediyoruz. Onların tanımadığımız görmediğimiz yanlarını görüyoruz. Bu da ayrıca mutluluk verici :)

648,897 soru

3,419,236 cevap

4,250,379 yorum

183,414 üye

...