0 oy
243 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (3,487 puan)
düzenledi

image

Doktor kontrolüne geldim. Bu hafta şeker kontrolü yapmam gerek. Normalde bilime yakın olan herşey aklıma yatar ve yaparım ama bu yükleme şeker testi denilen şey gerçekten insanların söylemi ile kafamı karıştırdı. 

Doktora geldim doktor bana istersen yükleme yapalım dedi. Dedim ki vallahi istersen demeyin benim kafam karışık. Dedi ki bende o yüzden artık istersen diye soruyorum. Bir furya türedi bu ara Canan Karatay sayesinde şeker testi istemiyor kimse bende size bırakıyorum sizin gebeliginiz dedi. Sonra konuştuk biraz ikna ete çabası olmadı aslında glikoz oranlarından falan bahsetti. Dedim varım hocam hadi yapalım. 

Ayrıca 10 yıl önce yaptırmıştım ben hiç unutmuyorum. Kaynar su glikoz ve limon sıkıyordular içine. Böyle iğrenç birşey yok. Şimdi içtiğim bildiğiniz elmalı gazoz ve lezzetli. İçerken dedim bu kadar zahmet ettiniz insan dolaba koyar bunu. 

Önce açlık kan şekerim için kan alındı. Sonra 

Saat 11:28 de içtim bu içeceği bitirme sürem. 1 saat sonra kan vericem tekrar. Bu bir saat uslu uslu oturucam gezmek yok. Yemek, içmek, uyumak yok. İstifra edersen gitti boşuna ki kendinizi tiksindirmeyin inanın 10 sene önce içtiğim şeyden sonra kola içen bunu da içebilir. Kendime havadar biryer buldum oturuyorum. Buda içeceğimin kutusu. İçinde kac gr şeker var o da yazıyor. Ben 75 mg lik içtim içeriği bu. 22 gr şeker varmış. Be onu pir porsiyon da götürüyorum. Allah devletimize zeval vermesin ama şu içecek yerine iki dilim baklava uygulaması gelse daha keyifli olur :)


1 saat sonra edit yapıcam. Bu yazıya ek olarak.



Edit: saat 12:28 de kan verdim. Gayet iyi durumdayım heyecanlıyım. Etrafta olan biteni izliyorum. Gebe kısmı burası geçtim kaynanaları az önce hurafe yayan bir kayinpeder bile gördüm. Dayanamadım yeni bebek yapan anneye müdahale ettim. Bilincim de yerinde yani :) 


13:28 o bekliyorum son kanı verip gidicem artık. Sonuçlar yarın çıkacak miş.


13:28 kan verdim ve bitti. Yemeğimi yiyip evime doğru gidicem.  Sadece sıkıcı birisi olsun yanınızda boş boş otururken sohbet falan edeceğiniz ama asabınızi bozmayacak biri :) 

Gebelik haftası 26

1 cevap

0 oy
(712 puan)
Çok sağolun teşekkür ederim bı arkadasim da iki dilim baklava yiyen herkes bu testi yaptırmalı dedi abartı bir şeyi yokmus dediniz gibi teşekkür ederim tekrardan iyi oluyor bu paylasimlar
(3,487 puan)
Rica ederim. Doktor da bana aynı soruyu sordu.. Dedim hocam ne iki dilimi kime yeter iki dilim baklava :) bebekte bende iyiyiz hala. Sadece gezmek falan da yasak. Yani sonucu etkiliyor o sıkıcı. Yanınızda çene çalacak biri olsun. Son 20 dk kaldı
(712 puan)
Eşimden başka kimse yok malesef eşimle de çene çalmak zor
(3,487 puan)
O zaman İnternet. Al kulaklık aç bir film izle :) benimde eşim gelemedi. Tektim ama moral bozmamaya çalıştım etkiliyor çünkü şekeri.
(712 puan)
Yani bozmayın bozmayın moralinizi yapacak bir şey olmayınca yani müzik dinlerim bnde zaten anca hiç müzik dinleyen film izleyen birisi de değilim mecbur bunlar kalıyor bnada
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 249 göst.
0 oy
5 cevap 151 göst.
0 oy
4 cevap 290 göst.
0 oy
10 cevap 294 göst.

653,851 soru

3,438,448 cevap

4,271,924 yorum

184,759 üye

...