devlet hastanesindemi dogum yapacaksiniz. ilk yapilan aşı için ne yapacaksiniz.
benimde 3 çocuğum var hamd olsun 3 une de aşı yaptirmadim kizamikta atlattilar cok ta kolay atlattilar. aşılarin bu doktor ve hastane sistemine tipki ilaclar gibi bagimli olalim diye yapıldığını düşünüyorum ki bu nu diye profesörlerde var. Bu sistem bizi hastanelere ilaçlara köle olalim diye uğraşıyor resmen. halbuki ilacsiz ve aşısız hastalıkların tedavisi yokmu tabikide var. kizima dogdugundan beri vucudune hicbir ilac hicbir asi girdirmedim simdi 5 yaşında ve masallah hastaliklara karsida cok direncli. aksine surekli ilacla asi ile buyumus cocuarida gormekteyiz en ufak yerde hastalik kapiyorlar ve vucutlari ilaca aliskin oldugu icin ilacsiz da atamiyorlar.
daha once dogumumu ozelde yaptim ve hepsinde imza attim onceden. ama simdi devlette sancin gelince gittigimde nasil izah edecegim ya da kabul ederlermi bilmiyorum bi bilginiz varmi. o ilk vurulan aşı aşırı etkili bir aşı onukesinlikle istemiyorum.
Aşı, aktif bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapılır.Immunoloji uzmanları ve bütün insanlar üzerinde bunu bilirler. Ancak, bebekler 6-24 ay boyunca pasif bağışıklığa sahiptir. Onları, hastalıklardan, annenin süt yoluyla geçen antikorları korur. Aktif bağışıklığı ise 6-12 aydan sonra kazanmaya başlarlar. Her doktor bu gerçeği bilir. Buna rağmen aşt takvimine göre aşıların çoğuna doğumda başlanır ve 6. aya kadar tamam lanır. Bebeklerde 12. aya kadar aktif bağışıklık olmadığına göre bu aşılar acaba neyi kuvvetlendirmektedir?