0 oy
406 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (98 puan)
Kızlar ayaklarım çok feci şişiyor ödem çok var yürüyorum sürekli suda içiyorum ama Yok daha da artiyor ödem sökmek için ne yapabilirim bunun üstesinden gelenler neler yaptınız paylaşırsaniz sevinirim tahlil de yaptırdım hepsi temiz çıktı ama şişkinlik devam ediyor
Gebelik haftası 25+2

10 Cevap

0 oy
(443 puan)
Çok tuz tüketiyotsan tuz tüketimini azalt canım 
(98 puan)
Çay tuz hepsini bıraktım:((yürüdukce azalması gerekirken daha da şişti anlamadım ki
-Reklam-
0 oy
(1,370 puan)
Ay gectıkce oluyo cnm malesef bnmde yuzum ayaklarm şiş 23+3 üm dıkkat etsende vucut yapıyo malesef bol su ıcmek tek care o da ne kadar fayda ederse
0 oy
(188 puan)
Benim hala  var doğurdum yine aynı şişkinliği var 
0 oy
(681 puan)
Canim sadece tuz u degil şekerli unlu gidalari da birakman lazim. Benim ilk hamileligimde ayaklarim yara olmustu. yüzüklerim,  bilekliklerim olmuyordu. Bebesimin suyuda fazlaydi. Sonlara doğru merdiven çıkamıyordum. 23kilo almistim :)) simdi 21 haftalik hamileyim 5kilo aldım ama yine de doktor yemene dikkat et dedi. 
0 oy
(2,195 puan)
Canım tansiyon takibi yapıyor musun benim de var şiş tansiyon yükselince daha da çok artıyor 
0 oy
(178 puan)
Canm yorumları çoğu zaman okuyup geciorm. Allahin adiji vermissin  dayanamadim yazdm inan 34+1 haftalik hamileyim bende daha şükür sisim olmadı. Çok canım acıyorsa doktoruna danış ne dicek bakalm. Onun haricinde su çok icicen işte, tuz kullanma bende inan tam olarak bilmiorm. Rabbim şifa versin insallh. 
0 oy
(567 puan)
Canım bende aynı şekilde yürüdükçe daha çok şişiyor sabah kalkıyorum yine aynı salı günü doktora sordum normal dedi 
0 oy
(21 puan)
Evet tuzu kesmen gerek. Beni de ailem uyardı. Aksi halde hastaneye yatırılıyormuşsun vücut ödem toplıyprmuş. Yoğurt çorbası içmeye çalış. Beslenmende salatalık ve domates gibi şeylere ekstra tuz koyma. Peynir falan ye mesela bu besinlerin yanında öle tadını da alırsın. 
0 oy
(543 puan)
Canım benimde şiş geçmişti 25 ten sonrası 29. Haftada tansiyon patlak verdi bende şişiyosa tansiyon dan olabilir 
0 oy
(21 puan)
Bı sağlıkçı olarak size tavsiyem evde açt yani aldiginiz ve çıkardığıniz suyun takibini yapın litrelik kap belirleyin 24 saat içinde hep o kaptan su için ve çıkardığıniz idrarı baska bir kapta biriktirin bakın bakalım vücudunuz ne kadar su tutuyor hastanede bunu kullanıyoruz biz bide tuzu olabildiğince 0 a indirin tansiyon takibinizi yaptırın fazla hamur işinden kaçının vücutta suyu tutacak şeyler yemeyin olabildiğince hafif beslenin bide bu süreçte vucudunuzu çok sıkan kiyafetler giymeyin geçmiş olsun.  

649,904 soru

3,423,007 cevap

4,254,872 yorum

183,682 üye

...