0 oy
135 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (28 puan)
Merhaba kızlar hamileligimin 5. Ayı bitmek üzere bu süre icersinde hergün nasıl besleniyorsunuz kalsiyum olarak gun icinde neler ve ne kadar tüketiyorsunuz. Birde haftada kac gun yuruyus yapmak gerekli ve yoga egzersiz gibi tavsiye edeceginiz youtubeda yada baska programlar varmı?
Gebelik haftası 19+6

3 Cevap

0 oy
(2,195 puan)
Elika diye bı uygulama var onun egzersiz programlarını çok beğeniyorlar ben 30 haftalık oldum bel ağrım da var diye yapamıyorum sonradan öğrendim ama sen deneye bilirsin
-Reklam-
0 oy
(652 puan)
Merhabalar ben çavdarlı kepekli ekmeklerden tüketiyorum değiştirerek tabii..50 gram sabah 50 gram öğlen 50 gram akşam yemeğinde tüketiyorum ekmeği +sebze yemeklerini et suyu kıyma gibi proteinlerle zenginlestiriyorum +kahvaltıda 1 yumurta peynir zeytin sebze tüketiyorum +gün içinde 1 meyve ayran ya da kefir içiyorum bir bardak +akşam kesin ballı ılık süt bir meyve 2 ceviz +kahvaltıdan sonra mutlaka decavit ,balık yağı, folik asit günlük düzenim bu ..yuruyus yapıyorum canım isterse 
0 oy
(697 puan)
Ben kahvaltiyi cok onemsiyorum ve iyi bir kahvalti yapmadigimda hemen halsiz dusuyorum. Ekmegi sadece kahvaltida tuketiyorum 2  3 dilim kadar yiyorum ama beyaz ekmek tuketmiyorum. Yumurta, peynir, zeytin, ceviz tuketiyorum mutlaka. Kahvaltidan birkac saat sonra muz ya da yesil elma yiyorum ya da ara ogun olarak cig kuruyemisler tercih ediyorum. Aksam sulu yemek yemeye gayret ediyorum ama maalesef 6.aydan sonra yemekler cok kotu kokmaya basladi butun yemeklerin tadi ayni gibi geliyor. Icinde sogan ve biber olan yemekler cok kotu kokuyor en sevdigim seyleri bile lezzet almadan yiyorum maalesef. Ama ac kalamayacagim icin mecburen yiyorum. Salata cok tukettim hamileligim boyunca. 33.haftadayim ve onceden cokkk sevdigim yogurdu yaklasik 1bucuk aydir hic yiyemiyorum... demir, iyot,b12,magnezyum,kalsiyum haplari aliyorum takviye olarak.

Nefes egzersizleri cok onemli ozellikle normal dogum dusunenler icin. Nefes egzersizleri ile baslayip tum kaslarimi uyarip en son da 70 tane filan squat yapiyorum. Haftada 4  5 gun de mutlaka 30dk yuruyorum.

İlgili sorular

648,897 soru

3,419,239 cevap

4,250,380 yorum

183,415 üye

...