0 oy
734 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (29 puan)
Merhaba anneler ve anne adayları. Ben 11 haftalık hamileyim ve 2 hafta önceye kadar hiç bir şeyi dogru durust yiyemiyordum. O zaman kan tahlili verdim ve doktorum bana et ve tavuk yemedigim icin çocukta zeka geriliyi oldugunu belirtti. Suan iyi besleniyorsansa her sey yoluna girmişdir dedi. Ben bu hafta yine kan tahlili yaptiricam. 

Sizde boyle durum yaşayan oldu mu? 

Motivasyona ihtiyacim var korkuyorum
Gebelik haftası 11

22 Cevap

+1 oy
(605 puan)
Bence o doktoru bı değiş baştan bunu diyen doktora güvenmem ben kandan nasıl anlamış acaba arkadaşların da dediği gibi 12 haftadan itibaren yediklerinden beslenir ben tavuktan tiksindim ona bakarsan başından beri yemiyorum bizde çıkmadı hiç öyle bişey yine de geçmiş olsun diyim et tavuk balık bunlar zaten her hamilelikte tüketilmesi gereken gıdalar
(199 puan)
Bu tavuktan. Tiksinme olayı her hamiledir var herhalde :))
(605 puan)
Valla bilemedim ki et yiyemeyip tavuk yiyen ben et yiyorum tavuktan tiksindim herşey tersine döndü :)
-Reklam-
0 oy
(1,631 puan)
Bunu diyen doktor nereden mezun olmuş acaba merak ediyorum yenilen besinler bebeğe 12. Haftadan sonra geçer 12., Haftaya kadar sizin kanınız ile beslenir yedikleriniz ile değil.
0 oy
(2,799 puan)
Bence saçmalamış doktorun doğuma kadar bı çok şekilde korkutuyor doktorlar sen kendini korkutma 
(29 puan)
Teşekkür ederim destek için.
(2,799 puan)
Rica ederim kuzum iyi düşün ki iyi olsun zaten bu taramalarda hep hata çıkıyor kendini üzme sakin
0 oy
(192 puan)
Hangi tahlilden bunu anladı acaba? Ben de merak ettim şimdi. İnşallah düzelir cnm. 
(29 puan)
İlk kez yapılan kan tahlili var ya ondan yola çikarak dedi.
0 oy
(1,234 puan)
Bence o doktorda bir zeka geriliği var  haftaniz daha küçük sizden beslenmiyor bile ne alaka yedin yemedinle zekasinin geri oldugu siz doktorunuzu değiştirin bende
(29 puan)
Zaten değiştirdim. Bazartesinden özele gideceğim.
0 oy
(319 puan)
Kız buna sende inandinmi bebek ilk.uc ay senden besleniyo yediklerin 3 aydan sonra 
(29 puan)
Tabii inanası gelmiyor adamin ama bunu bi doktor soyledigi icin tedirgin olmamak elde olmuuor:(
0 oy
(587 puan)
Ilkdefa duydum nerden anlamis ya
0 oy
(2,871 puan)
Bak işte tutturmuşuz bebek 12 haftaya kdr bebek bizden beslenmiyor diye. Ya bebek 12 haftaya kdr senin depolarindan beslenir. E senin depolarin boş veya yetersiz se nerden beslenicek sen yiceksin ki depolar dolsun. Doktor bunu söylemişse bı bildiği vardır. Lütfen beslenmene dikkat et bebeğin beyin gelişimi için ilk  3 ay çok önemli.
(135 puan)
Zaten burda herkez doktkr olmuş bilende konuşuyor bilmeyende konuşuyor doğruymuş yanlismis umurlarinda değil
(589 puan)
Sorun bebeğin nereden beslenmesi değil hanımefendi  sekiz dokuz haftalıkken hangi bebeğe nasıl zeka testi yapılıyor kandan biz ona takıldık sorun bebeğin nereden beslendiği değil
(2,871 puan)
Belki protein eksikliğinde doğan bir kan bozukluğu yaşamıştır bu bozukluk devam ederse bebekte zeka geriliğine sebep oluyordur. Nerden biliceksiniz burda tahlil okumayı bilen mi var yada 6-7 sene tıp okumuş doktor mu var da doktorun dediği söze karşı çıkıliyor. Dediyse bı bildiği vardır. Kimse boşu boşuna insana bunu söylemez. Siz bebegin beslenme sekline takilmadik diyosunuz ama herkes nerden beslendiğini söyleyerek doktorun söylediğini yalanlamış gördüğüm yorumlarda. Herkesin kendi bileceği iş. Ben bildiğimi söyledim. Herkesin kendi fikri.
0 oy
(240 puan)
Sen yanlış anladın galiba doktor test önerdiği sana ikili testin yüksek çıktımı acaba oyuzdenmi öyle biseymi dedi yada ultrosonda biseymi gördü böyle demesi mümkün değil bı yanlislik var burda
(29 puan)
8ci haftada kan tahlillerimi yapmişti onda dedi kan degerlerinden biri yuksek çikmiş dedi. Dedim ee yani? Zeka gelisimi geride kalmis dedi.
İkili test bir sonraki hafta olucak.
0 oy
(624 puan)
Çocuk filan mı kandırdığını dusunuor bu doktor kahkaha atttim valla
0 oy
(2,333 puan)
Nerden anlamış onu acaba çok garip ne manyak doktorlar var ya o doktoru hemen değiştirin
(2,333 puan)
Bir sürü fakir fukara insan var et tavuk mu yiyorlar
0 oy
(396 puan)
Tsh degeri yada tiroidlerle ilgili bir testmi yaptirdiniz ?? 
(29 puan)
Yok normal kan tahlili. İlk verdigimiz kan tahlilleri oluyor ya onun sonucunu olarak dedi
0 oy
(140 puan)
Ben de 11 haftalık hamileyim ve 6.haftadan beri bulantı kusmadan hiçbir şey yiyemiyorum sürekli açım 3 gün hastanede yattım serumla beslediler. Bebek gayet iyi . Öyle olsa benimkinde de sorun çıkardı canım içni ferah tut
(29 puan)
Gercekten mi? Ben de kendimi o kadar suçlu hissediyorum ki neden yemedim diye:(((((( şuan içim rahatladi sanki teşekkur ederim çok
(140 puan)
Ben hâlâ yiyemiyorum çok kötü beslenmem ama yapacak bir şey yok. Bu dönemlerde 10 12 kilo verenler var . Elimizde değil suçlu hissetme kendini.
0 oy
(2,459 puan)
Olur mu öyle şey ilk defa duyuyorum nereye yazsan ilk üç ay bebeğin annenin kanından beslendiği yazar. Ayrıca bu dünya da vejetaryan ve veganlar var onlarda hamile kalıyor ve doğum yapıyorlar. Bu konuya bağlaması gerçekten tuhaf 
0 oy
(117 puan)
Hayatımda bu kadar saçma  bir şey daha duymadım,  ikili ve 3 lı testte  bile  bunu bilme ihtimalleri çok düşükken  kandan nasıl böyle bir yorum yapıyor  ki doktor. Ayrıca bu zeka yani boy uzaması falan değil hemen bi anda nasik geri olup bi anda tekrar nasıl düzelir sence mantıklı mi Allah aşkına. Saçmalıktan başka bir şey değil canım hiç kafana takma. Ha şunu da belirteyim bebek zaten ilk 12 hafta seni  depolarından  kullaniyo  yani 3 aydan sonra senin yediklerin  veya  yemediklerin  onu etkilemeye  baslar.
0 oy
(589 puan)
Doktorunuzu değiştirin tek diyeceğim bu. 
0 oy
(3 puan)
Kan tahlilinde zeka geriliği belli olmaz.et ,balık,tavuk vs yemediğiniz için kilosu düşük olur.kilosu düşük olduğu için doktorlar gelişim geriliği derler.bu gelişim geriliği demek zekada bir problem olduğunu göstermez sadece kilosunun düşük olduğu gösterir doktorlar son zamanlarda yiğenimde gelişim geriliği var demişti.jardeşim bol bol et yedi.normal bebeklerin kilosuna yetişti.
0 oy
(3 puan)
Kan tahlilinde zeka geriliği belli olmaz.Doktora tekrar sorun ne demek istediğini.doktorunuz yine zeka geriliği derse doktorunuzu değiştirin.Et ,balık,tavuk vs yemediğiniz için kilosu düşük olur.kilosu düşük olduğu için doktorlar gelişim geriliği derler.bu gelişim geriliği demek zekada bir problem olduğunu göstermez sadece kilosunun düşük olduğu gösterir doktorlar son zamanlarda yiğenimde gelişim geriliği var demişti.kardeşim bol bol et yedi.normal bebeklerin kilosuna yetişti.
0 oy
(199 puan)
Hiç merak etme canım doktorlarda yanılır et ile süt ile olacak iş değil bu ben hiç birini yiyemiyorum 8 haftalık gebeyim komşuma doktor demiş çocuk otizimli diye oda hamile yana yakıla başka doktora gittiler oda o doktor yanılmış demiş çocuk gayet sağlıklı görünüyor demiş doktorunu değiştir sana tavsiyem. 
0 oy
(3,487 puan)
Çocuğuma hamileyken et tavuk balık yemedim. Şimdi deneme sınavlarında full çekiyor.. 4..sinif öğrencisi 6. Sınıf soruları çözüyor. Doktor kendine B12 testi yaptırsın diyicem. Tabi sizin onu doğru anladığınızı umarak söylüyorum bunu. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 239 göst.
7 Mayıs 2021 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Gmzugr (18 puan) sordu
0 oy
6 cevap 363 göst.
0 oy
13 cevap 1,355 göst.
0 oy
2 cevap 120 göst.

651,052 soru

3,427,385 cevap

4,259,919 yorum

184,012 üye

...