0 oy
325 göst.
25 Mart 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (5 puan) sordu
Gebelikte gribe ne iyi gelir 
Gebelik haftası 35 haftalık

4 Cevap

0 oy
25 Mart 2021 (91 puan) cevapladı
Canım parol iç yat terletiyor ve uyanınca üzerini değiştir atlatıyorsun bide bol c vitamini al ben tabletini suya atıp içiyordum 3 günde atlattım
25 Mart 2021 (5 puan) yorumladı
Çok tesekkür ederimm ❤️
-Reklam-
0 oy
25 Mart 2021 (436 puan) cevapladı
2 kere çok ağır sinüzit gribe yakalanmış biri olarak ilkinde antibiyotik kullanmıştım.  2. De ise kullanmak istemedim ve ıhlamur kaynattim içine limonlar sıktım.  Hatta limonu isirarak suyunu emdim. Öksürük ve balgam hissedince 1 kaşık tereyağında pekmez kızartıp ılıkken yedim ve üstüne hemen su içmedim boğazımda beklettim. Böyle ilaçsız 2 haftada iyileştim canım ben.
0 oy
25 Mart 2021 (70 puan) cevapladı
Bende 3 4 gündür griptim. Ihlamur içtim limonlu akşam uyumadan önce de parol içip yattım toparladım çabucak. Geçmiş olsun 
0 oy
25 Mart 2021 (1,184 puan) cevapladı
Ne yazık ki şuan gribim ben de. Doktoruma sordum, bol meyve ye, ıhlamur iç ve ateşin olursa parol iç dedi. Geçmezse covid testi yaptır dedi.

Ben boğazım, dişim vs çok ağrım olunca parol içtim. Rahatlattı biraz. Dün gece de yatmadan içtim sabaha kadar çok fazla terlemişim. Bir de gece bir ara uyanınca boğazımın şiştiğini hissedince boğazıma vicks sürüp havlu sarmıştım. Sabah uyanınca da hemen duşa girdim, şuan çok şükür daha iyi hissediyorum. İnşallah yarına iyileşirim artık. Sana da çok geçmiş olsun, Rabbim acil şifa versin. İlaç kullanamamak çok zormuş.
25 Mart 2021 (306 puan) yorumladı
Bogazım dğn acıtordu. Savahtan bir bardak suya sirke koyup akşama kadar gargara yaptım. Çok şükğr bogax agrısı geçti. Şimdi de grio başladı. Bugğn sag burnum tıkalıydı. Şimdi açıldı. Yarında sol bırnum tıkalı olur. Akşamada ı açılıt. Bol limon tükettim ben de. Çaya yarım limon sıktım içtim hep. Parol vick vs bunlar çok riskli. Prespektüste bile hamileler kullanabilir yazmıyor. Üstelik sinüslerimde azdı felaket başagrım var sabahtan beri ama yine de kullanmadım. Bir de visk bogaza sğrğnce ne işe yaroyır bilmiyorum ama kas gevşetici jeller kesinlikle yasak. Dr um söylemişti. Jeller tenden kana karışıyormuş ve kandanda bebege geçiyormuş. Aman çok dikkat edin
25 Mart 2021 (1,184 puan) yorumladı
Vicks için internetten bakarak kullandım, o yüzden kullanımı konusunda kesin bişey diyemem ama parolu doktorum kendisi önerdi. İnternetten araştırınca da hamileliğin en riskli ilk 3 ayında bile rahatlıkla kullanılabileceği ve bebeğe etki etmediği yazıyor. Dozunu ayarladık tam sonra böyle çok sıkıntılı zamanlarda bence kullanılması gerekli. Daha ağırları bile gerekirse doktor reçetesi ile kullanılır. Ateş çıkarsa bebek de etkilenirmiş, parol içmek ateşlenmemekten daha iyi benim düşünceme göre.
Burun tıkanıklığını ben de çok yaşadım bir kaç gündür, hala da yaşıyorum. Neredeyse oturur pozisyonda uyuyorum başka türlüsü nefesimi kesiyor.
Çay da çok içmek zararlı, kafein tüketimine de dikkat etmek gerek. Sade sıcak suya limon sıkıp bal koyup da içebilirsiniz. Ben bu şekilde içtim.
26 Mart 2021 (306 puan) yorumladı
Çay dediğim bir bardak zaten. Ona bol limon sıktım. Günde 3 vardagı geçmiyorum. Eskiden daha fazka iöerdim ama şimdi 3 te sabitledim

İlgili sorular


1,497,550 soru

24,462,488 cevap

354,697 kullanıcı

...