0 oy
560 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (253 puan)
Merhaba ben 13+0 haftalığim. Yaşında oğlum var onda butun testleri yaptirdim.bir suru seyler soyledi doktorlar .karnimdan su almakta istediler ..bu testlere gerek var mi yaptirmayanlar var mi ?
Gebelik haftası 13+0

5 Cevap

+1 oy
(650 puan)
Tamamen tercih meselesi ben mesela yaptırmadım detaylı yaptırdım yalnizca.ikili uclu bunlar %100 doğru sonucu vermiyor sonuçta ne gelirse allahtan dedik o bizim evladımız aldırmayıda tabiki dusunmuyodum bos yere yaptirmadim o yuzden.doktorumuz zaten burum kemigine ense kalnligina normal kontrolde bakiyodu sağliklı gebelik oldugu halde birsuru yanlış sonuc cikaranlar oluyo sonra olan anneye oluyo hamileligi zehir oluyo stres icinde geciriyolar bisey yoksada o stresten bebekte etkileniyo kesin dogru sonucu vermiycek bi testi niye yaptırayimki detayli yapirdim yalnizca sukurler olsun biseyde olmadı.tabi bu benim fikrim.
(253 puan)
Teşekkür ederim .Ben 8 yaşindaki oğluma ne istediyseler yaptirdim.butun testleri sonra dawun sendromlu dediler.karnimdam su almak istediler izin vermedim.kagit imzaladim.Ne gelirse Allahtan dedim kabullendim. Cok şükür hicbiseyi yok oglumun.saglikli ve cok zeki .doktorlar bana hayati zindan etti o zamanlar hamileligimi bile yaşamamıstim. Ağlaya aglaya dua ediyordum.oyuzden şimdi böyle durumlari tekrar yasamamak icin yaptirmicam.Allah ne verirse kabulum o herseyin hayirlisini verir insallah.. pandemi var zaten genel kontroller yeterli şuan ..
(650 puan)
Bunu yaşayan o kadar cok anne varki.allah yardimcilari olsun ne diyeyim insallah hepsinin sonu sizin hikayeniz gibi guzel biter ama yinede bu stres bebek icinde cok kotu anne icinde cok kotu.hayatta kac defa hamile oluyoruzki insan bunu guzel yasamak hatirlamak istiyo.o yuzden sonucu net olmayan testler yaptirmak fuzuli bence.
-Reklam-
0 oy
(464 puan)
Ben 3lu tarama yaptirdim ikili istemedi sonuclari  iyi geldi ama.yasim 41 oldugu icin amniyosentez onerdi istemedigimi soyledim birsey cikarsa aldiracakmisin dedi hayir diyince kagit imzalattilar  allahim insallah saglikli sihhatli bir bebek dunyaya getiririm diger cocuklarimda hepsini yaptirmistim bi sikinti cikmamisti
(253 puan)
Allah saglik sihhat versin insallah
0 oy
(1,978 puan)
12+4 üm 2 li test için bugün dr kontrolüm vardı.Dr um önerdi bizde yaptırdık.Burun kemiği ve ense ölçümü yaptı.Sıkıntı çıkmadı şükür.Ben şahsi fikrim ben önceki hamileliğimde de yaptirdım,bu hamileliğimde de dr umun önerdiği tahlil testleri yaptırırım.En azından ilerde keşke demektense yaptirmakta fayda var.
(253 puan)
Genel kontrol aylik rutin kontrollere gidiyorum tesekkurler
0 oy
(391 puan)
Bence yaptır canım
(253 puan)
Devlet hastanelerinde yok.Ozellerde uçmuş yine bisey cikarsa diye korkuyorum. tesekkurler ..
(391 puan)
Devlet hastanelerinde var canım
0 oy
(175 puan)
Ben A dan Z ye her kontrolümü yaptırdım. Ne olursa olsun bence git kontrolünü yaptır bak mesela benim düşük riski vardı doktor 1 ay yat dinlen kendine dikkat et dedi ben kendimi iyi hissediyordum iş yapardım durmazdım uyarılmasaydım belkide düşerdi bebeğim ölürdü ya da. Kulaktan dolma yaşamayın herşeyi bilmeye hakkınız var bi kere gereksiz şeyler olsa yapılmaz bu testler. Şeker yüklemesi de yaptırdım. İlk bebeğimdede yaptırmıştım sapa sağlam kucağımda kızım şimdi 5 yaşında çok şükür Rabbime. 
(253 puan)
Saglikla buyutun insallah..

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 377 göst.
0 oy
3 cevap 93 göst.
0 oy
2 cevap 100 göst.

649,206 soru

3,420,333 cevap

4,251,729 yorum

183,486 üye

...