0 oy
949 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (799 puan)
Hanimlar hamile oldugumu ogrendigim anda sigara kullanmayi kestim. Simdi kaynim bize geldi o da sigara kullaniyor bazen gunde bir tane iciyorum. İcm3k istiyorum ama kullanan bilir evin icinde icen biri olunca canim cok istiyor dayanamiyorum. Ne yapmaliyim? Ve bebege birsey olurmu
Gebelik haftası 10

10 Cevap

0 oy
(259 puan)

7. Haftama kadar içtim sonra kanamam başladı. Hep kendimi sucladim küçücük bir can büyüyor içinde ve sen ona kiyiyorsun dedim o günden sonra ağzıma sürmedim çok şükür şimdi 19 haftalık hamileyim. Arada aklıma geliyor ama bu şekilde bebeğim ve ben daha saglikliyiz diyorum o an başka şeyle uğraşıyorum:)bol bol sakız çiğneyebilirsin, su iç bol bol, sağlıklı beslenmeye çalış unutma ki anne-baba olmak isteyen o kadar çok insan var ki :( Allah onlara da nasip etsin inşallah. Ama biz de kıymet bilelim inşallah.

-Reklam-
0 oy
(64 puan)
Bende iciyorum malesef 3 tane eşim içiyor canım çekiyor tutamiyorum kendimi
0 oy
(26 puan)
Canım bende içiyordum günde 1 Paket kesin hemde hamile olduğumu öğrendim ve hemen bıraktım bebeğime bişey olur korkusu ile şöyle söyleyim gelinimiz doğum yaptı hamileliği boyunca devamlı sigara içti tek tük şekilde bebeğimiz erken doğdu doğduktan sonra ciğerleri nefes alışverişi yapamadı 3 kere kalbi durdu günlerce yoğun bakımda yattı belki sigaradan belki değil bilmiyorum ama içme benimde annem içiyor sürekli ama ben kendimi tutuyorum bebeğime bişey olur korkusu ile yanında içenleri uyar doktor bana evde asla içilmeyecek dedi kimsenin kırılıp darılmadı içinde taşıdığın o candan daha değerli değil inanki  sen annesin sen en güçlüsün sen yaparsın :) 
0 oy
(6,097 puan)
Kesinlikle içme... Allah sana bir armağan vermiş, bir can vermiş gözün gibi bakman lazım. Değil içmek, yanında kimsenin içmesine izin bile verme.

Eltim de aynı şekilde sigara içti, tek tük içiyorum bir şey olmaz diyordu ama bebeğim ciğer kapasitesi yetersizdi doğduğunda. Allah korusun, ne olur içmeyin.

2 yaşını geçti çocuğu, hâlâ nefes darlığı yaşıyor, bazen acilde oksijen maskesi takıyorlar ve annesi her solunum krizinde vicdan azabından kahroluyor.

Ne gerekiyorsa yapın, icabında terapi de al ama içme.

Ben sigara içeni eve bile almıyorum. Gitsin sokakta içsin bana ne. Kimsenin kötü alışkanlığına kurban gitmek zorunda değiliz.
0 oy
(34 puan)
Ilk bebegimde ögrendigin an fırlarım attım ne emzirirken nede yanında kesinlikle sigara içmedim. Bir süre sonra yeniden başladım şuan hamileyim tek tük ıctim bıraktım sonra babamın kanser olduğunu öğrendim iki ay nekadar içtiğimi ne siz sorun ne ben söyleyim vicdan azabından ölüyorum ama başka şekilde basacikamadim çok sarsıldık ailecek şuan 8 ayligim icmemmeye çalışyorum inş biter tamamen
0 oy
(107 puan)
cocugumu zehirliyorum sizce bi zararı olur muuu
0 oy
(385 puan)
Ben günde 1 paket nerdeyse içiyorum hamile kalınca bıraktım eşim kullanmıyordu hep bırak diyodu bırakmıyordum ama bebeğim icin kestim 
0 oy
(877 puan)
Benim eşim içiyor canım düşün yani hep yanımda olan biri ama ben yine de kullanmıyorum. Canım çok istiyor ama içmem asla Allah korusun çocuğa birşey olursa vicdan azabı çekerim siz de içmeyin bence
0 oy
(18 puan)
Ilk haftalarda bende ıcıyordum. Doktor sordugunda soledım ve bebegı az zehırlıyorum cok zehırlıyorum dıye bırsey yok zehırlıyorsun ıste ıcme hıc ıcme dedı ve o gun kesın karar verdım ben. Belkı sende bunu dusunursun ıse yarar dıe yazdım. Umarım faydası dokunur. 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 458 göst.
0 oy
10 cevap 429 göst.
–1 oy
20 cevap 319 göst.
25 Temmuz 2023 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Rumeysa002 (10 puan) sordu

652,123 soru

3,431,674 cevap

4,264,483 yorum

184,310 üye

...